• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για τις εκλογές της Δευτέρας 20 Ιουνίου

June 15, 2022 441

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "Ενάντια στον πόλεμο Αντίσταση στην επίθεση στη δουλειά, στο εισόδημα, στις σπουδές, στις ελευθερίες Na χτίσουμε σωματεία όπλα των εργαζομένων ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Ενισχύστε τη γραμμή του αγώνα- ψηφίστε Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ APEN ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) ΣΥΝΕΡΓΑ"

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μόνη ελπίδα ο αγώνας απέναντι στον αντιδραστικό μεσαίωνα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιταχύνει κι άλλο την επίθεση απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα στη χώρα μας. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτέλεσε μια βίαιη ιμπεριαλιστική αντίδραση στην όλο και κλιμακούμενη προσπάθεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να φτάσει ένοπλα στην πόρτα της Ρωσίας. Από κει και πέρα οι ΗΠΑ και οι ακολουθητές τους ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά και φέρνουν όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο γενικής ανάφλεξης. Η συμμετοχή της χώρας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο να συντριβεί η χώρα μας στις μυλόπετρες των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές. Οι πόλεμοι για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα είναι άδικοι και οι λαοί μόνο θάνατο, πόνο και φτώχεια εισπράττουν από αυτούς.

Η κλιμακούμενη κατά την πανδημία φτώχεια οξύνεται στο φόντο του πολέμου και οδηγεί μεγάλα τμήματα του λαού κάτω από το όριο επιβίωσης. Ο νόμος Χρυσοχοΐδη ουσιαστικά απαγορεύει τις διαδηλώσεις και ο νόμος Χατζηδάκη (4808) βγάζει στην παρανομία τις απεργίες και την αγωνιστική δράση των σωματείων.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων οδηγούν χιλιάδες μαθητές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και παράγουν ένα καθημερινό κλίμα τρέλας για να «καλυφθεί η ύλη». Η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών είναι ένα αντιδραστικό πολυεργαλείο, που έρχεται να υπηρετήσει τον στόχο της κατηγοριοποίησης σχολείων και της μετατροπής των εκπαιδευτικών σε απλούς ιμάντες μεταβίβασης της αντιδραστικής κρατικής πολιτικής απέναντι στους μαθητές.

Η καταγγελία του καθεστωτικού «συνδικαλισμού» να μη γίνει απαξίωση των σωματείων και της συλλογικής δράσης

Απέναντι σε αυτόν τον φοβερό ιστορικό αναχρονισμό, οι δυνάμεις του κυβερνητικού, γραφειοκρατικού και του κομματικά προσανατολισμένου συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΑΜΕ-ΠΕΚ) κήρυξαν σιωπητήριο και έτσι το ΔΣ της ΟΛΜΕ:

· Έγινε πειθήνιο εργαλείο εφαρμογής της τηλε-«εκπαίδευσης» με τις ολέθριες συνέπειες ιδιαίτερα για τα παιδιά από φτωχές λαϊκές οικογένειες.

· Κήρυξε παύση αγώνων ενάντια στην αξιολόγηση με το πρώτο «φύσημα» της κυβέρνησης.

· Δεν οργάνωσε κανέναν αγώνα ενάντια στα άθλια ταξικά μέτρα της Τράπεζας Θεμάτων, της Ελάχιστης Βάσης, των Προτύπων και των εξετάσεων Πίζα.

· Ενώ χάνουμε ένα μισθό το χρόνο, λόγω πληθωρισμού, δεν ασχολείται καν με το θέμα.

Για αυτή τη διαλυτική κατάσταση συμμόρφωσης και υποταγής έχουν σοβαρές ευθύνες (η καθεμία με τον τρόπο της) οι ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΑΜΕ – ΠΕΚ που είτε βρέθηκαν από κοινού στην πλειοψηφία των αποφάσεων αδράνειας είτε δεν δημιούργησαν τίποτα για να τις ξεπεράσουν, είτε ακόμα χειρότερα οργάνωσαν ή ανέχτηκαν πραξικοπήματα στην ΟΛΜΕ διολισθαίνοντας σε θέσεις αποδοχής της αξιολογική διαδικασίας, ώστε να καμφθεί η αντίσταση για την αξιολόγηση.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η σοβαρά μειωμένη συμμετοχή εκπαιδευτικών σε εκλογές που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε αρκετές ΕΛΜΕ. Και αν η μία πλευρά που συνδέεται με τη μειωμένη συμμετοχή είναι η αποδοκιμασία της βασικής γραμμής ήττας και παύσης αγώνων της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, δεν είναι καθόλου μικρός ο κίνδυνος, η αποδοκιμασία αυτή –μέσα σε ένα κλίμα δυσκολιών και απογοητεύσεων- να συμπαρασύρει γενικά την έννοια του σωματείου και της συλλογικής δράσης.

Γενικά, αυτά τα χρόνια, φάνηκε ότι κρίσιμο ζήτημα είναι το πραγματικό ζωντάνεμα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων (ΕΛΜΕ), που είναι οι μόνες που μπορούν να πάρουν πάνω τους τον αγώνα μέσα από μαζικές και αγωνιστικές γενικές συνελεύσεις.

Ως Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής προσπαθήσαμε όλη αυτή την περίοδο να συμβάλουμε στην παραπάνω κατεύθυνση. Δώσαμε πολλές κόντρες, όταν άλλοι κρύβονταν, υποστηρίζοντας την υποταγή στην κρατική νομιμότητα. Πολλές φορές, με πρωτοβουλία της ΕΑΑ και με τη θέληση πολλών συναδέλφων και συναδελφισσών, παλέψαμε για την πραγματοποίηση συνελεύσεων και υποστηρίξαμε την αγωνιστική γραμμή. Με βάση τα παραπάνω, παρά το γεγονός ότι διάφορα σχήματα που συμμετέχουν στην Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής εκφράζονται με άλλους συνδυασμούς στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, συνεχίζουμε την κοινή δράση.

Τι έχουμε μπροστά μας

· Η αξιολόγηση είναι στις πρώτες προτεραιότητες της κυβερνητικής επίθεσης.

· Η Τράπεζα Θεμάτων εμπεδώνεται φέτος, ώστε του χρόνου να εφαρμοστεί χωρίς ελιγμούς και λειάνσεις των γωνιών, με αποτέλεσμα τη μαζική απόρριψη μαθητών.

· Η πολιτική της αδιοριστίας και του παραπέρα χτυπήματος των εργασιακών σχέσεων θα γνωρίσει νέα κλιμάκωση με την προσθήκη εξετάσεων ΑΣΕΠ στο προσοντολόγιο Γαβρόγλου.

· Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εφαρμόσει αποφασιστικά τον Νόμο 4808, προσπαθώντας να συντρίψει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση.

· Και όλα αυτά στο φόντο της όξυνσης της φτώχειας και του τρόμου του πολέμου.

Η αισιοδοξία για τη ζωή γεννιέται στους αγώνες

Οι αγώνες που απαιτούνται θα γίνουν. Θα γίνουν γιατί είναι αναγκαίοι. Θα γίνουν γιατί είναι μονόδρομος. Και θα γίνουν κόντρα σε όλα τα κέντρα εξουσίας του συστήματος, κόντρα σε «νομιμότητες» υποταγής και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

- Να προετοιμαστεί ο κλάδος για παρατεταμένο και πολύμορφο αγώνα με βασικούς άξονες την ανατροπή της αξιολόγησης, της τράπεζας θεμάτων, της ΕΒΕ, του ν. Χατζηδάκη, τη διεκδίκηση για αύξηση στους μισθούς. Με προκήρυξη απεργίας/αποχής, απεργία, διαδηλώσεις, με συγκρότηση επιτροπών αγώνα και απεργιακών ταμείων.

- Δεν συμμετέχουμε σε διαδικασίες αυτοαξιολόγησης / αξιολόγησης - δεν ανεβάζουμε δείκτες - δεν ψηφίζουμε κείμενα - συντονισμός ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που πρέπει να πάρουν επάνω τους την οργάνωση του αγώνα.

- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις - Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

- Ενάντια στην πολιτική των ταξικών φραγμών, της πειθάρχησης και της κατηγοριοποίησης σχολείων - Κατάργηση των νόμων Κεραμέως.

- Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Κατάργηση του προσοντολόγιου. Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά. Καμία αύξηση ωραρίου, όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες. Όχι σε διαγωνισμό για τις προσλήψεις.

- Δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Κάτω ο νόμος Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις και ο αντιαπεργιακός αντισυνδικαλιστικός νόμος Χατζηδάκη. ΚΑΤΩ τα χέρια από την απεργία.

- Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. Έξω το ΝΑΤΟ. Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες του πλανήτη, τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Έξω ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσία από την Ουκρανία. Ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον ρατσισμό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 15/6 στη 1μμ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ (δεν δόθηκε συνδικαλιστική άδεια)

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ συνέδρους για το συνέδριο της ΟΛΜΕ, ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6, 8 π.μ. - 8 μ.μ.

Στην προσπάθεια απαξίωσης και κατάργησης των σωματείων απαντάμε με τη μαζική συμμετοχή μας!

ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής 

 

Στις εκλογές στηρίξτε τη γραμμή του αγώνα

ΙΟΥΝΗΣ 2022

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Κάτω o άδικος πόλεμος ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας Καμία εμπλοκή- καμία διευκόλυνση στο NATO Διεθνιστική Αλληλεγγύη και Φιλία των λαών ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ •OXI στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ και τους ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ μέσω Τράπεζας Θεμάτων -EBE-P PISA- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Να δώσουμε μάχη ενάντια στην αξιολόγηση με Απεργία- Αποχή/ Στάσεις Εργασίας/ Μαζικούς Αγώνες ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους ΜΙΣΘΟΥΣ ΖΟΥΜΕ ME ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Κάτω ΟΙΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ- ΑΠΕΡΓΟΚΤΟΝΟΙ νόμοι ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, MAZIKA, ΖΩΝΤΑΝΑ H σωστή πλευρά της ιστορίας είναι πλευρά της αντίστασης και του αγώνα ψηφίζουμε- Ενισχύουμε LALTE ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ/ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ/ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)"

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search