• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κλείνουν τμήματα - Κύμα υποβάθμισης Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων στα Χανιά

July 17, 2022 612
Αναδεικνύεται επιπλέον η μεγάλη υποκρισία της κυβέρνησης, ότι δήθεν νοιάζεται για τους εργαζόμενους γονείς

Σε τροχιά υποβάθμισης μπαίνουν πολλά σχολεία στην ενδοχώρα των Χανίων μετά την εισήγηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ) και τη σύμφωνη γνώμη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, να μειώσει τον αριθμό των τμημάτων τους.

Πρόκειται για συνολικά 23 σχολεία, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην περιφέρεια του Νομού και κάποια από αυτά σε δυσπρόσιτες περιοχές.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για την Τρίτη στις 10 π.μ. στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Χανίων, ενώ καλεί τη ΔΟΕ «άμεσα να πάρει θέση και να παρέμβει, ώστε να μην προχωρήσει καμία λειτουργική υποβάθμιση των σχολείων».

 

Για σοβαρό πλήγμα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων Αντώνης Τσαλαπάκης, ο οποίος, μιλώντας στα "Χανιώτικα Νέα", κατήγγειλε τη στάση τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΠΥΣΠΕ και της Διεύθυνσης Α'/θμιας Εκπαίδευσης. «Πάρα πολλές μονάδες της επαρχίας υποβαθμίζονται από 6/θέσιες σε 4/θέσιες και βάλλονται ιδίως σχολικές μονάδες της ενδοχώρας αλλά και δυσπρόσιτες», ανέφερε και πρόσθεσε ότι συνέπεια αυτής της απόφασης είναι να χαθούν θέσεις εργασίας αλλά και πολλά μαθήματα ειδικοτήτων από τα σχολεία που υποβαθμίστηκαν.

«Οι μαθητές δεν θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν τα άλλα παιδιά. Το ίδιο συνέβη και πέρυσι με την παράλληλη στήριξη όπου μπήκε πλαφόν, κάτι που δεν είχε γίνει ξανά ποτέ», τόνισε και πρόσθεσε ότι τις αλλαγές αυτές «υπογράφει η Διεύθυνση Α'/βάθμιας δίνοντας τη συγκατάθεσή της, ενώ θα μπορούσε η εισήγηση να είναι διαφορετική».

Συγχωνεύσεις - Καταργήσεις 

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών. Τις πολιτικές αυτές της είχε προαναγγείλει ο ΓΓ του Υπουργείου. Πρόσφατα και εν μέσω πανδημίας συμπτύξαν πάνω από χίλια τμήματα...

Η «Έκθεση» Πισσαρίδη που υλοποιείται βήμα βήμα εδώ και ένα χρόνο προωθεί συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και νέες διαδικασίες κατανομής της κρατικής χρηματοδότησης στις σχολικές μονάδες, ώστε να συνδεθούν με την επίτευξη εκπαιδευτικών στόχων τα 13.000 σχολεία, οι περίπου 1,4 εκατ. μαθητές και οι περίπου 180 χιλιάδες μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί!

Πρόσφατη η είδηση για λουκέτο  σε 40 Δημοτικά σχολεία και 73 Νηπιαγωγεία στην Κεντρική Μακεδονία, για το σχολικό έτος 2022-2023. Η απόφαση δημοσιεύεται στο υπ'αριθμ. 11440 ΦΕΚ, με τίτλο, «Αναστολή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Κεντρικής Μακεδονίας για το σχολικό έτος 2022-2023». Το λουκέτο δεν είναι παρά αποτέλεσμα των σκληρών περικοπών που εφαρμόζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα τη συρρίκκνωση του σχολικού δικτύου που πολλαπλασιάζει τα εμπόδια για τους τη μόρφωση των μαθητών από τις ασθενέστερες οικονοιμκά τάξεις και στρώματα και τις απομακρυσμένες περιοχές τη χώρας.

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Χανίων σημειώνει ότι «τη λογική των λειτουργικών υποβιβασμών των δημοτικών σχολείων ακολουθούν και τα νηπιαγωγεία του νομού, όπου αν και περισσότερα, πολλά από αυτά χάνουν το ένα ολοήμερο τμήμα τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ποονοαππατισπό των λαϊκών οικονενειών. των εοναζόμενων γονιών».

«Οι λειτουργικές μεταβολές των σχολείων που δρομολογούνται από τη Διεύθυνση και το Υπουργείο είναι επικίνδυνες, καθώς τα παιδιά καλούνται να στοιβαχτούν σε μεγαλύτερα τμήματα μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας, με τις διαπιστωμένες συνέπειες που είχε η εγκληματική κυβερνητική διαχείρισή της σε όλα τα επίπεδα, γνωστικό, κοινωνικό, ψυχολογικό, συναισθηματικό, κ.ά.», αναφέρει και τονίζει: «Αναδεικνύεται επιπλέον η μεγάλη υποκρισία της κυβέρνησης, ότι δήθεν νοιάζεται για τους εργαζόμενους γονείς, που τους έχει κάνει ωράρια και ζωή λάστιχο, διευρύνοντας το ωράριο του ολοημέρου και την ίδια στιγμή, συγχωνεύει τμήματα, υποβιβάζει σχολικές μονάδες και στοιβάζει τους μαθητές σε ακατάλληλες υποδομές, δυσχεραίνοντας ακόμα παραπάνω τους όρους με τους οποίους πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία».

Τα σχολεία που υποβαθμίζονται - Βουβά από 6/θέσιο θα λειτουργήσει 4/θέσιο - Κουντούρας από 6/θέσιο θα λειτουργήσει 4/θέσιο - Ασή Γωνιάς από 3/θέσιο θα λειτουργήσει 2/θέσιο - Γεωργιούπολης από 7/θέσιο θα λειτουργήσει 6/θέσιο - Καλυβών από 8/θέσιο θα λειτουργήσει 6/θέσιο - Νιό Χωριό από 7/θέσιο θα λειτουργήσει 6/θέσιο - Φρε από 4/θέσιο θα λειτουργήσει 3/θέσιο - Χρυσοπηγής από 15/θέσιο θα λειτουργήσει 14/θέσιο - 3ο Χανίων από 12/θέσιο θα λειτουργήσει 11/θέσιο - 7ο Χανίων από 6/θέσιο θα λειτουργήσει 5/θέσιο - Ιο Κουνουπιδιανών από 16/θέσιο θα λειτουργήσει 15/θέσιο - Σκινέ - Φούρνε από 6/θέσιο θα λειτουργήσει 4/θέσιο - Βουκολιές από 7/θέσιο θα λειτουργήσει 6/θέσιο - 2ο Χανίων από 8/θέσιο θα λειτουργήσει 7/θέσιο - Γερανίου από 6/θέσιο θα λειτουργήσει 5/θέσιο - Πλατανιά από 7/θέσιο θα λειτουργήσει 6/θέσιο - Καντάνου από 6/θέσιο θα λειτουργήσει 4/θέσιο - Ιο Κισσάμου από 7/θέσιο θα λειτουργήσει 6/θέσιο - Δραπανιά από 6/θέσιο θα λειτουργήσει 4/θέσιο - Κολυμπάρι από 11/θέσιο θα λειτουργήσει 10/θέσιο - Ασκύφου από 4/θέσιο θα λειτουργήσει 3/θέσιο - 3ο Κισάμου από 7/θέσιο θα λειτουργήσει 6/θέσιο - 4ο Χανίων από 7/θέσιο θα λειτουργήσει 6/θέσιο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search