• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κατασταλτικό κρεσέντο με χημικά και ξύλο κατά των φοιτητών στο ΑΠΘ [Βίντεο]

September 16, 2022 193

 

 

Σε ένα ακόμη περιστατικό ακραίας καταστολής και χυδαιότητας από τους ένστολους «τραμπούκους» των ΜΑΤ βρεθήκαμε σήμερα θεατές, καθώς οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν και σήμερα, από το πρωί, στο ΑΠΘ -όπως κάθε μέρα-, προκειμένου να εναντιωθούν στην τοποθέτηση της ΟΠΠΙ εντός του πανεπιστημιακού ασύλου, δέχθηκαν χημικά, μπουνιές, κλωτσιές και κυνηγητό, χωρίς καμία απολύτως πρόκληση.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι παρατάχθηκαν μπροστά από τα ΜΑΤ, δίπλα από το κτίριο Γεωλογίας του ΑΠΘ, όπου έχει στρατοπεδεύσει σε 24ωρη βάση η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ. και πάνοπλες δυνάμεις καταστολής.

Την ώρα που οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας στα πανεπιστήμια, απαιτώντας να αποχωρήσει η αστυνομία που έχει μετατρέψει το Αριστοτέλειο σε παράρτημα της ΓΑΔΘ με την έγκριση του πρύτανη Παπαϊώννου, έγιναν αποδέκτες της κατασταλτικής μανίας των «πραιτοριανών» του υπουργείου Προ.Πο., οι οποίοι μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου όρμησαν στο σώμα των συγκεντρωμένων φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων του πανεπιστημίου προσπαθώντας να διαλύσουν τη συγκέντρωση με κάθε δυνατό μέσο.

Χαρακτηριστικά, βίντεο που κυκλοφορεί στο Facebook, δείχνει τους αστυνομικούς να επιτίθενται άγρια στους διαδηλωτές, πετώντας πολλούς από αυτούς κάτω, ενώ δεν σταματούσαν να χτυπάνε με τα γκλοπ παρά το γεγονός ότι οι φοιτητές δεν συνιστούσαν ούτε στο ελάχιστο απειλή, αφού ούτε κρατούσαν κάτι πέρα από τα πανό τους, ούτε έφεραν κάποια βίαιη αντίσταση.

Μάλιστα, ενδεικτική της κατάστασης είναι η επαναλαμβανόμενη εντολή του διμοιρίτη «κάντε συλλήψεις», που είναι προφανές ότι συνεπάγεται το «φόρτωμα» των προσαχθέντων με το γνωστό αβάσιμο κατηγορητήριο. Ακόμη, άνδρας των ΜΑΤ φαίνεται να χτυπά με μανία έναν φοιτητή ο οποίος προσπαθεί να αποχωρήσει με τους συμφοιτητές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί δύο προσαγωγές, ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι προσπαθούν να ανασυνταχθούν στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search