• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί δουλεύουν απλήρωτοι και χωρίς ασφάλιση!

October 07, 2022 240

 

Σοβαρή καταγγελία του ΣΕΠΕ Νίκαιας-Πειραιά που δείχνει το "ενδιαφέρον¨ της κυβέρνησης για τους εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί  " οι οποίοι εργάζονται αυτό το διάστημα χωρίς να αμείβονται και χωρίς ασφάλιση!"

Η επιστολή του ΣΕΠΕ Νίκαιας-Πειραιά

Κα Υπουργέ,
Κα Υφυπουργέ,
Κε Γενικέ Γραμματέα,

Με το παρόν έγγραφό μας σας γνωρίζουμε πως στην πόλη μας λειτουργεί η Σχολή Αρμενοπαίδων «Κυανούς Σταυρός», η οποία - από την ίδρυσή της (1922) μέχρι σήμερα - ακολουθεί βήμα προς βήμα τη μεγάλη προσπάθεια του Αρμενικού Λαού να διατηρήσει ακέραια τη γνώση, τα ήθη και τα έθιμά του, την εθνική του ταυτότητα.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια έχει σταθεί και η Ελληνική Πολιτεία, ενισχύοντας τη Σχολή και μέσω αυτής την εκπαίδευση των Αρμενοπαίδων Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό - με το Νόμο 2517/97 - το Υπουργείο Παιδείας ανέλαβε την υποχρέωση να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Σχολής στο μάθημα της αρμένικης γλώσσας και ιστορίας (άρθρο 6, παρ. 2).

Είμαστε, όμως, στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε - εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την έντονη διαμαρτυρία μας - πως εκκρεμεί ακόμη η πρόσληψη τεσσάρων εκπαιδευτικών αρμένικης γλώσσας και ιστορίας (μεταξύ των οποίων και της Διεύθυνσης του σχολείου), οι οποίοι εργάζονται αυτό το διάστημα χωρίς να αμείβονται και χωρίς ασφάλιση! Σημειώνουμε, επίσης, πως ως Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν έχετε ανταποκριθεί αυτό το διάστημα στις εκκλήσεις της αρμένικης παροικίας για επίλυση του προβλήματος, ενός προβλήματος που υπήρξε και τα τελευταία χρόνια ως προς την καθυστέρηση στελέχωσης των εν λόγω σχολικών μονάδων (Δημοτικού και Νηπιαγωγείου).

Κα Υπουργέ,
Κα Υφυπουργέ,
Κε Γενικέ Γραμματέα,

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ποια σκοπιμότητα, ποια γραφειοκρατία, ποια αβελτηρία των συναρμόδιων υπηρεσιών μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια αποτελέσματα, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που οι εργαζόμενοι συνθλίβονται στο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί. Επειδή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί, σας καλούμε να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ώστε το ταχύτερο δυνατό οι εργαζόμενοι να απολαύσουν το μίνιμουμ των δικαιωμάτων τους (σύμβαση και αποδοχές με αναδρομική ισχύ, ασφάλιση), αλλά και τα παιδιά της αρμένικης παροικίας να συνεχίσουν να ασκούν το δικαίωμά τους στη διατήρηση της εθνικής τους ταυτότητας.

Τέλος, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις που δεν συνάδουν σε μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search