• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αφόρητες πιέσεις για υπερωρίες, αυθαιρεσίες και κενά στα σχολεία του Πειραιά

October 24, 2022 245


Χρήστος Κάτσικας

Ενώ έχει ήδη περάσει ενάμισης μήνας από την έναρξη των σχολείων τα κενά στον Πειραιά παραμένουν. Σύμφωνα με καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά, ενδεικτικά:

Στο Γυμνάσιο του Πόρου υπηρετούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς μόλις 4 εκπαιδευτικοί! 5 στο Γυμνάσιο Αγκιστρίου ... και πάει λέγοντας.
Χιλιάδες είναι οι χαμένες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς σε πολλά σχολεία, σε μια σειρά ειδικότητες, όπως Μουσική, Καλλιτεχνικά, Φυσική Αγωγή, Πληροφορική, Τεχνολογία, Θρησκευτικά κ.α. Ακόμα σχολεία κάνουν 4ωρα και 5ωρα, αντί για πλήρες πρόγραμμα και μάθημα.
Μεγάλες οι ελλείψεις και στην Παράλληλη Στήριξη (π.χ. τουλάχιστον 19 Φιλόλογοι Ειδικής Αγωγής), αλλά και Σχολικών Νοσηλευτών και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.
Παράλληλα, ενώ ο Οκτώβρης βαδίζει προς το τέλος του, οι τοποθετήσεις των καθηγητών είναι ακόμα είναι σε εξέλιξη. Παρά ταύτα, ούτε οι αδικίες-καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων θεραπεύτηκαν (οι καταγγελίες αναπληρωτών εκπαιδευτικών για αυθαιρεσίες-καταστρατήγηση της σειράς του πίνακα είναι πάρα πολλές), ούτε τα κενά καλύφθηκαν, αφού η Β' φάση προσλήψεων αναπληρωτών που μεσολάβησε, περιείχε ελάχιστους εκπαιδευτικούς, σε σχέση με τα κενά.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΜΕ Πειραιά, την ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση φέρει ο νέος Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά.


Ο νέος Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά:

● Καθ' οδόν από τις επισκέψεις στα Κύθηρα και στον Αργοσαρωνικό, απαιτεί την υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών στους εκπαιδευτικούς, αξιοποιώντας το νέο νομοθετικό πλαίσιο Κυβέρνησης-Υπουργείου Παιδείας (νόμος 4823). Μάλιστα στο Γυμνάσιο και το ΓΕΛ του Πόρου αυτό έγινε ήδη πράξη! Οδηγούν τους εκπαιδευτικούς, που έχουν επιφορτιστεί με τα πάντα μέσα στο σχολείο, στην εξουθένωση (συνεχόμενα 5ωρα και 6ωρα, ταυτόχρονα με εφημερίες και διοικητικές εργασίες) ! Χωρίς ανάσα, από την πρώτη ώρα, μέχρι το τέλος του ωραρίου!

● Προχωρά σε υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού, χωρίς αίτησή της, σε άλλο σχολείο, από αυτό που έχει τοποθετηθεί, "για τις ανάγκες της υπηρεσίας" και μάλιστα με απόφαση ΠΥΣΔΕ! Πρόκειται για ενεργοποίηση του απαράδεκτου-αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που έχει σαν αποτέλεσμα, οι εκπαιδευτικοί να κοιμούνται τη μία ημέρα σε ένα σχολείο και να ξυπνούν σε άλλο!

● Καταστρατηγούνται και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ενώ οι μαθητές χάνουν ξαφνικά την καθηγήτριά τους, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων (Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπαιδευτικός κάνει πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα).

● Καλεί Διευθυντές Σχολείων σε γραπτές "εξηγήσεις", γιατί έβαλαν λέει λάθος τα κενά στο σύστημα! Έλεος! Ο αυταρχισμός σε όλο του το μεγαλείο! Δεν φτάνει που έγινε το γνωστό μπάχαλο με τις τοποθετήσεις στον Πειραιά, οι εκπαιδευτικοί δεν φτάνουν να καλυφθούν τα κενά, αλλά κατά τα άλλα, φταίνε οι Διευθυντές των Σχολείων!

● Προχωρά σε «συνάντηση συνεργασίας» με το Δ/ντή Αστ. Δ/νσης Πειραιά την Τετάρτη 28/09/2022, στο γραφείο του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά με θέμα τις μαθητικές καταλήψεις που αποτελούν μια μορφή κινητοποιήσεων των μαθητών. Μάλιστα, συσχετίζονται (καθώς τίθενται παράλληλα) με τον σχολικό εκφοβισμό. Νέα ήθη και έθιμα στον Πειραιά...

● Ασκεί συστηματική πίεση και έμμεσες απειλές στους διευθυντές και στους εκπαιδευτικούς για πραγματοποίηση webex σε υπό κατάληψη σχολεία, "θυμίζοντας" συνεχώς το νομοθετικό πλαίσιο Κυβέρνησης-ΥΠΑΙΘ και απαιτώντας οι εκπαιδευτικοί να γίνουν καταδότες των μαθητών που αγωνίζονται!

Για τους παραπάνω λόγους η ΕΛΜΕ Πειραιά με κεντρικό σύνθημα «μαθητές – καθηγητές δεν θα γίνουν το κλωτσοσκούφι του υπουργείου Παιδείας» προχωρά σε κινητοποίηση την Τετάρτη 26/10/2022 14:00 στη ΔΙΔΕ Πειραιά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search