• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

(Όχι και τόσο) … φανταστικοί διάλογοι περί "εκλογών" στα υπηρεσιακά συμβούλια

November 02, 2022 367

 

Του Αλέκου Μόσχου*

 

- Αν απέχουμε η Κεραμέως θα διορίσει όποιους αυτή θέλει. Δε θέλει εκλεγμένους στα υπηρεσιακά συμβούλια.

- Η Κερμαμέως θέλει εκλεγμένους στα συμβούλια για να διαχέει την ευθύνη των επιλογών της στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Αν δεν ήθελε εκλεγμένους μπορούσε νομοθετικά να τους καταργήσει. Δεν το έκανε. Θέλει λοιπόν εκλεγμένους αλλά θέλει τους δικούς της εκλεγμένους. Για αυτό προσπαθεί να ελέγξει τη διαδικασία.

 

- Μα, με τις ηλεκτρονικές εκλογές στα ΥΣ θα το πετύχει αυτό;

- Είναι η αρχή. Με το νόμο Χατζηδάκη επιδιώκει την επέκτασή τους και στις εκλογές ΔΣ των συνδικάτων. Στην πραγματικότητα επιδιώκει την απομάκρυνση των εργαζομένων από τα σωματεία. Επιδιώκει η μόνη επαφή που θα έχουν οι εργαζόμενοι με τα σωματεία να είναι ένα κλικ. Έτσι όμως απονευρώνονται τα σωματεία και αδρανοποιούνται.

 

- Ωραία μέχρι εδώ. Με πείθεις. Αν όμως κατέβαινε μόνο η ΔΑΚΕ, δε θα είχαμε εκλεγμένους αιρετούς της αρεσκείας Κεραμέως;

- Μα αν γινόταν αυτό θα απομονώνονταν η ΔΑΚΕ. Θα θεωρούνταν δοτά όχι μόνο τρία - τέσσερα μέλη της άλλα όλη η παράταξη. Συνδικαλιστικά δε θα αναγνωρίζονταν η εκλογή. Με την ανάλογη αντιμετώπιση αυτό θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα για τη ΔΑΚΕ. Αν αυτό που λες ήταν το κριτήριο συμμετοχής των ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, είναι μια λανθασμένη απόφασή τους μιας και ουσιαστικά προστατεύουν την ΔΑΚΕ. Όμως ας μη κρυβόμαστε. Ήταν επιλογή και των ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ να συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές και όχι κάτι που προέκυψε αναγκαστικά. Κι αυτό γιατί ως κυβερνητικές παρατάξεις βολεύονται με τις ηλεκτρονικές εκλογές. Προτιμούν τα μέλη των σωματείων ως χειριστές πληκτρολογίων αντί για εργαζόμενους που θα αποφασίζουν και θα συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις των συνδικάτων. Αλλιώς κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξή τους. Ποιος και ποια θα τους στηρίζει αν βρίσκεται κοντά στο σωματείο παρακολουθεί τα χάλια τους στις ΓΣ και στα ΔΣ

 

- Όμως με τα δοτά συμβούλια δεν υπήρχε διαφάνεια και έλεγχος των αποφάσεων.

- Γιατί πριν από τα δοτά υπήρχε; Ξεχνάς τι γινόταν και στα προηγούμενα συμβούλια στα οποία υπήρχαν αιρετοί; Δε θέλω να γενικεύσω. Υπήρχαν και εξαιρέσεις. Αυτοί όμως οι αιρετοί - εξαιρέσεις τώρα απέχουν. Και φυσικά κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε για το πώς θα εκλέγονται και θα ελέγχονται οι αιρετοί. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει να μην περάσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία στα συνδικάτα

 

- Και τι κάνουμε;

- Σ' αυτό το σημείο θα σου κάνω εγώ μια ερώτηση: Πώς θα ανατρέψουμε τις ηλεκτρονικές εκλογές, αν συμμετέχουμε σε αυτές;

- ....................

 

- Σωστή απάντηση. Να λοιπόν τι θα κάνουμε: Το Σάββατο θα κάνουμε ό,τι μας ευχαριστεί και θα αφήσουμε πίσω μας τηλέφωνα και κάθε είδους συσκευή που μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο.

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

 

*Από το FACEBOOK

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search