• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όλες και όλοι απεργοί στην Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη - Να κλείσουν τα σχολεία – να πλημμυρίσουν οι δρόμοι

November 06, 2022 278

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όλες και όλοι απεργοί στην Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη

Να κλείσουν τα σχολεία – να πλημμυρίσουν οι δρόμοι

Ενσωματωμένη εικόνα

Η Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι μια τεράστια ευκαιρία για όλο τον εργαζόμενο λαό να διαδηλώσει αντιστεκόμενος στην βάρβαρη επίθεση που δέχεται.

Τα χρόνια μνημονιακών μέτρων, τα οποία έχουν οδηγήσει σε απώλεια έως και 50% του εισοδήματός μας, τα ακολουθεί ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας που θέτει πλατιά στρώματα του πληθυσμού αντιμέτωπα με την φτώχεια. Ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία οξύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Η ζωή μας μπαίνει στη ζυγαριά κόστους οφέλους. Ταυτόχρονα, οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται όλο και περισσότερο, τα φαινόμενα εργοδοτικής (είτε εργοδότης είναι το κεφάλαιο, είτε το κράτος) αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας πυκνώνουν και η κρατική τρομοκρατία ανοίγει κεφάλια και πνίγει στα χημικά κάθε έκφραση αντίστασης. Συνολικά το σύστημα και η κυβέρνηση «υπόσχονται» έναν βαρύ χειμώνα για το λαό.

Η επίθεση οξύνεται και στην εκπαίδευση. Ταξικά μέτρα απόρριψης για τους μαθητές, αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση για τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία, φτώχεια και τρομοκρατία για όλους.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, δεν χωράει άλλη αδράνεια ούτε αναμονή εκλογικών σωτήρων, που δεν θα σώσουν κανέναν. Μόνη διέξοδος είναι να βγει στο προσκήνιο ο λαος με τους αγώνες του.

Οι μαζικές απεργίες και κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει σε ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν ελπιδοφόρο γεγονός.

Η μαζική συμμετοχή στην γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις θα είναι ένα χαστούκι στην πολιτική των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις δικές μας ανάγκες στο βωμό του κέρδους. Θα είναι επίσης ένα μεγάλο χαστούκι στις ηγεσίες εκείνες που έχουν χρόνια να καλέσουν σε απεργία και μαζικές διαδηλώσεις, ενώ η αντιδραστική επίθεση επελαύνει.

Στις 9 Νοέμβρη, εργαζόμενες και εργαζόμενοι, εργάτριες και εργάτες, νέες και νέοι, άνεργοι και μισοαπασχολουμενοι, μαθητές και φοιτητές μπορούν να βρεθούν στους δρόμους.

Και την επόμενη μέρα, πάνω στην επιτυχημένη απεργία της 9ης Νοέμβρη, να χαραχτεί το επόμενο βήμα αγώνα.

Παλεύουμε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Οι αγώνες μας να κάνουν βαρύ τον χειμώνα για την κυβέρνηση και του σύστημα.

· Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις που να ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής. Επιστροφή όλων των κλεμμένων εισοδημάτων. Να πάρουν πίσω τις ανατιμήσεις.

· Ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου για την αξιολόγηση.

· Μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

· Κάτω όλα τα βάρβαρα ταξικά μέτρα στην εκπαίδευση. Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

· Κάτω η κρατική τρομοκρατία και ο Ν.4808 (Χατζηδάκη).

· Ενάντια στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία – καμία συμμετοχή καμία εμπλοκή της χώρας, καμία διευκόλυνση στην αμερικανονατοϊκή πολεμική μηχανή.

· Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν από την ακρίβεια και την αύξηση των λογαριασμών. Διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ

· Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και στην ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search