• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αντίσταση στον ρατσισμό και την καταστολή! - Κάτω η κρατική τρομοκρατία

December 15, 2022 220

"Η δολοφονία του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη είναι μια κρατική ρατσιστική δολοφονία.

Το ότι η ελληνική αστυνομία συμπεριφέρεται σαν τους καουμπόηδες στην άγρια δύση, δεν το βλέπουμε μόνο όταν τραβάνε πιστόλι και πυροβολούν στο κεφάλι μικροπαραβάτες, σύγχρονους «άθλιους», κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί! Ίδια είναι η συμπεριφορά τους, είτε αφορά νεολαίους σε πλατείες, είτε διαδηλωτές γιατρούς, καθηγητές ή εργάτες, όπου κυριολεκτικά μας σαπίζουν στο ξύλο με μένος και χωρίς κανένα πρόβλημα να αφήσουν πίσω τους νεκρό ή μόνιμη αναπηρία. Το περιστατικό με τον φοιτητή στη Θεσσαλονίκη που από τύχη σώθηκε, αφού η αστυνομία του πέταξε εξ επαφής δακρυγόνο, είναι πρόσφατο. Επομένως δεν έχουμε να κάνουμε με ελλιπή εκπαίδευση των αστυνομικών, έχουμε να κάνουμε με κρατική επιλογή για τη δημιουργία μιας αστυνομίας που στόχο θα έχει τον εχθρό λαό και τους φτωχοδιάβολους που δημιουργεί καθημερινά η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Η επιλογή Μητσοτάκη να δώσει -τη συγκεκριμένη στιγμή κιόλας- το επίδομα στα σώματα ασφαλείας, δεν σχετίζεται μόνο με ότι είναι το εκλογικό ακροατήριο της δεξιάς. Είναι κυρίως ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία! Δείγμα υποταγής είναι και το γεγονός ότι το επίδομα εκτός από τον Βελόπουλο ψηφίστηκε και από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ!"

Υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (συνδικαλιστικό σχήμα στην ΕΛΜΕ Πειραιά)

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Δεκέμβρης 2022

Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Αντίσταση στον ρατσισμό και την καταστολή!

Η δολοφονία του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη είναι μια κρατική ρατσιστική δολοφονία. Το ότι η ελληνική αστυνομία συμπεριφέρεται σαν τους καουμπόηδες στην άγρια δύση, δεν το βλέπουμε μόνο όταν τραβάνε πιστόλι και πυροβολούν στο κεφάλι μικροπαραβάτες, σύγχρονους «άθλιους», κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί! Ίδια είναι η συμπεριφορά τους, είτε αφορά νεολαίους σε πλατείες, είτε διαδηλωτές γιατρούς, καθηγητές ή εργάτες, όπου κυριολεκτικά μας σαπίζουν στο ξύλο με μένος και χωρίς κανένα πρόβλημα να αφήσουν πίσω τους νεκρό ή μόνιμη αναπηρία. Το περιστατικό με τον φοιτητή στη Θεσσαλονίκη που από τύχη σώθηκε, αφού η αστυνομία του πέταξε εξ επαφής δακρυγόνο, είναι πρόσφατο.

Επομένως δεν έχουμε να κάνουμε με ελλιπή εκπαίδευση των αστυνομικών, έχουμε να κάνουμε με κρατική επιλογή για τη δημιουργία μιας αστυνομίας που στόχο θα έχει τον εχθρό λαό και τους φτωχοδιάβολους που δημιουργεί καθημερινά η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Η επιλογή Μητσοτάκη να δώσει -τη συγκεκριμένη στιγμή κιόλας- το επίδομα στα σώματα ασφαλείας, δεν σχετίζεται μόνο με ότι είναι το εκλογικό ακροατήριο της δεξιάς. Είναι κυρίως ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία! Δείγμα υποταγής είναι και το γεγονός ότι το επίδομα εκτός από τον Βελόπουλο ψηφίστηκε και από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ!

Όσο εντείνεται αυτή η πολιτική, τόσο θα μεγαλώνει η καταστολή. Και ξέρουν ότι όσο κυκλοφορεί αμύθητος πλούτος από τη μία, είτε «νόμιμα» (τα δις που βγάζουν τα μονοπώλια της ενέργειας) είτε «παράνομα» (Πάτσηδες, Καϊλήδες και ούτω καθεξής), την ίδια στιγμή που από την άλλη ο εχθρός λαός πεινάει και κρυώνει, τότε μόνο μια δολοφονική αστυνομία μπορεί να αντιμετωπίσει τη λαϊκή οργή που κάποια στιγμή θα ξεχειλίσει!

Η χθεσινή κινηματική απάντηση στην κρατική ρατσιστική δολοφονία, οι χιλιάδες διαδηλωτές που πορεύτηκαν με δυναμισμό και πάθος στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη την επικράτεια, αψηφώντας τη σφοδρότατη καταστολή, κράτησαν ψηλά τις αξίες ολόκληρης της κοινωνίας, της εργατικής τάξης και της νεολαίας, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη κόντρα στη διάχυση από το σύστημα του μισανθρωπισμού, της ιδιώτευσης και του κανιβαλισμού.

Και κάτι τελευταίο για την «παραβατικότητα των Ρομά». Το κράτος ποτέ δεν προσπάθησε να «ενσωματώσει» τους Ρομά, δηλαδή να εξασφαλίσει την πρόσβασή τους σε παιδεία, υγεία, εργασία, αξιοπρεπή στέγη. 30 χρόνια τώρα τα αρπακτικά του συστήματος καταβρόχθισαν ΕΣΠΑ για δήθεν «αντιρατσιστικά» προγράμματα «ευαισθησίας», αλλά η ωμή πραγματικότητα είναι ότι τις μέρες αυτές τα funds παίρνουν κατά δεκάδες σπίτια Ρομά, που τα αγόρασαν με ειδικό δάνειο 20 χρόνια πριν. 20 χρόνια μετά, τους ξεσπιτώνουν και τους ξαναπετάνε στα τσαντίρια.

· Να καταδικαστεί ο δολοφόνος του Κώστα Φραγκούλη

· Ο λαός παλεύει ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και για να διαλυθούν ΜΑΤ - ΕΚΑΜ - ΔΙΑΣ κ.λπ.

· Κάτω τα χέρια από τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες

· Κάτω η πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search