• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Τηλεκπαίδευση, εξωδιδακτικές υποχρεώσεις, εξ αποστάσεως επιμορφώσεις κλπ. έχουν καταστήσει το Υπουργείο Παιδείας ομοτράπεζο του οικογενειακού μας τραπεζιού, του καναπέ μας, προσεχώς και της …κλίνης μας»

January 18, 2023 204

Για τις απογευματινές επιμορφώσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών διαμαρτύρεται η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, καθώς νέα υπουργική απόφαση ορίζει ότι οι επιμορφώσεις θα γίνονται εξ αποστάσεως και εκτός εργασιακού ωραρίου.

 

«Τηλεκπαίδευση, εξωδιδακτικές υποχρεώσεις, εξ αποστάσεως επιμορφώσεις κλπ. έχουν καταστήσει το Υπουργείο Παιδείας ομοτράπεζο του οικογενειακού μας τραπεζιού, του καναπέ μας, προσεχώς και της …κλίνης μας» λένε οι εκπαιδευτικοί.

«Η μετατροπή του ελεύθερού μας χρόνου σε κινούμενη άμμο παραβιάζει κάθε έννοια εργατικού δικαίου και, από αυτή την άποψη, αφορά όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά όλο τον κόσμο της εργασίας. Ως προς την ουσία της επιμόρφωσης, οι εξ αποστάσεως διαδικασίες έχουν σαφές μειονέκτημα σε σχέση με τα δια ζώσης «ΠΕΚ» των παλαιοτέρων ετών, ενώ προϋποθέτουν να διαθέτει ο εκπαιδευτικός τον απαραίτητο εξοπλισμό και προγράμματα, τα οποία βέβαια πληρώνει ο ίδιος» τονίζουν.

«Αυτό δεν είναι επιμόρφωση, είναι «απορροφητικότητα» για χρήματα που θα πάνε σε επιμορφωτές, τη στιγμή που ο εκπαιδευτικός θα καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στις οικογενειακές και άλλες του υποχρεώσεις, την υποχρέωση να «επιμορφωθεί» και την ανάγκη να ασχοληθεί – αν του μένει διάθεση και χρόνος – με δραστηριότητες που τον εκφράζουν και καλλιεργούν την προσωπικότητά του» προσθέτουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για τις απογευματινές επιμορφώσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

 Με την Υ.Α.5939/Β/21-11-2022 δρομολογείται η έναρξη εισαγωγικής επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν τα έτη 2020, 2021 και 2022. Οι επιμορφώσεις θα γίνονται εξ αποστάσεως και εκτός εργασιακού ωραρίου. Η «γενική πρόβα» για τις απογευματινές επιμορφώσεις έγινε την περσινή σχολική χρονιά με τους εκπαιδευτικούς στα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία. Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου είχε από τότε επισημάνει ότι το Υπουργείο καταστρατηγεί τα εργασιακά μας δικαιώματα μεταφέροντας υποχρεώσεις τους εργασιακού ωραρίου στον ελεύθερο χρόνο μας. Τηλεκπαίδευση, εξωδιδακτικές υποχρεώσεις, εξ αποστάσεως επιμορφώσεις κλπ. έχουν καταστήσει το Υπουργείο Παιδείας ομοτράπεζο του οικογενειακού μας τραπεζιού, του καναπέ μας, προσεχώς και της …κλίνης μας. Η μετατροπή του ελεύθερού μας χρόνου σε κινούμενη άμμο παραβιάζει κάθε έννοια εργατικού δικαίου και, από αυτή την άποψη, αφορά όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά όλο τον κόσμο της εργασίας. Ως προς την ουσία της επιμόρφωσης, οι εξ αποστάσεως διαδικασίες έχουν σαφές μειονέκτημα σε σχέση με τα δια ζώσης «ΠΕΚ» των παλαιοτέρων ετών, ενώ προϋποθέτουν να διαθέτει ο εκπαιδευτικός τον απαραίτητο εξοπλισμό και προγράμματα, τα οποία βέβαια πληρώνει ο ίδιος. Αυτό δεν είναι επιμόρφωση, είναι «απορροφητικότητα» για χρήματα που θα πάνε σε επιμορφωτές, τη στιγμή που ο εκπαιδευτικός θα καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στις οικογενειακές και άλλες του υποχρεώσεις, την υποχρέωση να «επιμορφωθεί» και την ανάγκη να ασχοληθεί – αν του μένει διάθεση και χρόνος – με δραστηριότητες που τον εκφράζουν και καλλιεργούν την προσωπικότητά του.

Επιπλέον, το ΥΠΑΙΘ εμφανίζει ως υπόχρεους παρακολούθησης και όσους πρώην αναπληρωτές είχαν παρακολουθήσει το πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης τα προηγούμενα χρόνια και έχουν λάβει τη σχετική βεβαίωση. Ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι αρνούμαστε να δεχτούμε ως αυτονόητη την καταστρατήγηση του ελεύθερου χρόνου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Απαιτούμε την απόσυρση της Υ.Α. 5939/Β/21-11-2022 και αντικατάστασή της με νέα Υ.Α. που θα προβλέπει δια ζώσης εισαγωγική επιμόρφωση εντός του εργασιακού ωραρίου με τις αντίστοιχες μετ’ αποδοχών άδειες στους εκπαιδευτικούς.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                        Η Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής           Δέσποινα Νικολάου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search