Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και οι εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, η Τζίλιαν Κίγκαν έκανε τη μία μετά την άλλη εμφανίσεις σε ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα για να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές θέσεις.

Η κυρία Κίγκαν φορούσε το ρολόι  ΚΑ«Αυτό που δεν είναι ρεαλιστικό είναι να εξετάζουμε τον πληθωρισμό … Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να τροφοδοτήσουμε τον πληθωρισμό με αυξήσεις μισθών που τον καταστρέφουν. Πρέπει να φροντίσουμε όλους τους τομείς στην οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Σούνακ έχει γεννηθεί από οικογένεια εργατών, έφυγε από το σχολείο όταν ήταν 16 χρόνων, αλλά κατηγορεί όσους την επικρίνουν για τα ακριβά κοσμήματα με τα οποία εμφανίζεται για «ανεστραμμένο σνομπισμό».

Πριν από λίγες εβδομάδες η κυρία Κίγκαν κληθείσα να σχολιάσει τις επικρίσεις που έχει δεχτεί για τις προτιμήσεις της στα ακριβά κοσμήματα, δήλωσε στον ραδιοσταθμό LBC: «Φαντάζομαι ότι δεν θα έπρεπε να έχω κάνει τίποτα μόνη μου, ούτε χρήματα και να έμενα στο Νόουσλι. Αυτό μοιάζει με ανεστραμμένο σνομπισμό».

«Είναι πολύ εύκολο για μία κυβέρνηση γεμάτη εκατομμυριούχους να μην αντιλαμβάνεται πλήρως τι συμβαίνει στις δημόσιες υπηρεσίες και τις πραγματικές πιέσεις που δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι», σχολίασε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων – TUC, Πολ Νόουακ.