• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Αλληλεγγύη στη 12χρονη από τον Κολωνό - θύμα παιδοβιασμού

February 10, 2023 164

'Τέσσερις μήνες από την αποκάλυψη της δράσης του παιδοβιαστή και μαστροπού Μίχου στον Κολωνό, διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει καμία απολύτως προσέγγιση, μέριμνα και στήριξη του 12χρονου κοριτσιού επιζώσα των βιασμών και της βάρβαρης κακοποίησης και εκμετάλλευσης που βίωσε. Ταυτόχρονα υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη της οικογένειάς του από την Πολιτεία.

Η 12χρονη και η οικογένεια της όχι μόνο αφέθηκαν στην τύχη της χωρίς καμία μέριμνα από τις κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες και τον Δήμο Αθηναίων, αλλά παράλληλα κονιορτοποιήθηκαν στις συμπληγάδες του τιμωρητικού κράτους και των θεσμών του στέλνοντας το σαφές μήνυμα “όποιος καταγγέλλει βιασμούς παιδιών τιμωρείται”, με την γνωστή τακτική επανατραυματισμού και διασυρμού του θύματος και του περιβάλλοντός του.'

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ψήφισμά της η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Τέσσερις μήνες από την αποκάλυψη της δράσης του παιδοβιαστή και μαστροπού Μίχου στον Κολωνό, διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει καμία απολύτως προσέγγιση, μέριμνα και στήριξη του 12χρονου κοριτσιού επιζώσα των βιασμών και της βάρβαρης κακοποίησης και εκμετάλλευσης που βίωσε. Ταυτόχρονα υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη της οικογένειάς του από την Πολιτεία.

Η 12χρονη και η οικογένεια της όχι μόνο αφέθηκαν στην τύχη της χωρίς καμία μέριμνα από τις κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες και τον Δήμο Αθηναίων, αλλά παράλληλα κονιορτοποιήθηκαν στις συμπληγάδες του τιμωρητικού κράτους και των θεσμών του στέλνοντας το σαφές μήνυμα “όποιος καταγγέλλει βιασμούς παιδιών τιμωρείται”, με την γνωστή τακτική επανατραυματισμού και διασυρμού του θύματος και του περιβάλλοντός του.

Η μητέρα παρά την απουσία αποδείξεων, συνεχίζει να κρατείται σε ομηρία στη φυλακή, μετά και την απόρριψη με 2-1 από το συμβούλιο πλημμελειοδικών του αιτήματος αποφυλάκισης και αντικατάστασης της κράτησης της με περιοριστικούς όρους. Κράτος και αστική δικαιοσύνη έδειξαν το ανάλγητο και εκδικητικό τους πρόσωπο απέναντι σε μια φτωχή οικογένεια και μια μάνα 8 παιδιών την ίδια στιγμή που κατηγορούμενοι ή και καταδικασμένοι για παιδοβιασμούς ή δολοφονίες βρίσκονται ελεύθεροι υπό τη σκέπη προστασίας του κράτους και της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε την παντελή αδιαφορία της πολιτείας και την απουσία οποιασδήποτε μέριμνας για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης με κατάλληλους επιστήμονες και ειδικούς στη 12χρονη, ακόμα και σε μέλη της οικογένειας που είχαν και έχουν ειδική ανάγκη.

Καταγγέλλουμε την αδράνεια των αρμόδιων φορέων στην παροχή υλικής στήριξης για να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες διαβίωσης της οικογένειας. Η γιαγιά της οικογένειας με την πενιχρή σύνταξη της, καλείται σήμερα να στηρίξει 4 ανήλικα παιδιά. Το 12χρονο κορίτσι δεν στηρίχθηκε με ψυχολόγο τη στιγμή που παρανόμως την καλούσαν συνεχώς σε ανάκριση. Η μάνα παραμένει στη φυλακή ξεχασμένη, παρά το αίτημα αποφυλάκισής της.

Η μόνη έμπρακτη αλληλεγγύη που δέχτηκε η οικογένεια ήταν από την Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Πλάτωνα-Σεπολίων, το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής «Ο Αριστοτέλης» και την επιτροπή αλληλεγγύης που αποτελείται από σωματεία, φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες γειτονιών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία στήριξης της 12χρονης και της οικογένειάς της. Στην προσπάθεια αυτή έχουν ήδη ανταποκριθεί σύλλογοι δασκάλων, ΕΛΜΕ, άλλα σωματεία εργαζομένων, απλοί πολίτες. Στη σημερινή περίοδο φτώχειας και ανέχειας, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας ο αγώνας για την προστασία της ανηλικότητας, των παιδιών και των ευάλωτων οικογενειών τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

• Καμία καθυστέρηση για την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογένειάς της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους.

• Να σταματήσει αμέσως ο βασανισμός και η επαναθυματοποίηση της 12χρονης επιζώσας βιασμού μέσα από την τρομοκρατική επανάληψη ανακρίσεων για βιαστές που είναι ήδη γνωστοί σε κράτος και ασφάλεια.

• Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και trafficking και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρα και στη γειτονιά του Κολωνού.

• Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού, όχι στον μιντιακό κανιβαλισμό και τον διασυρμό της οικογένειας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Η Ε΄ΕΛΜΕ-Θ εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της ενισχύοντας με το συμβολικό ποσό των 150 ευρώ τον Σύλλογο Π.Ε. Αριστοτέλη που έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης της οικογένειας, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                        Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης             Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search