• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κινητοποίηση για το "προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα"

May 04, 2024 523

Αγωνιστική κινητοποίηση εργαζομένων μπροστά στην πύλη του εργοστασίου της χαρτοβιομηχανίας «Maxi» στην Kατερίνη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής με πρωτοβουλία του κλαδικού Συνδικάτου Τύπου Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας και του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία» και τη συμμετοχή εργαζομένων και συνδικαλιστών άλλων κλάδων, απαιτώντας μέτρα τώρα στους χώρους δουλειάς για να σταματήσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την είδηση ότι ο 40χρονος εργάτης που τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή στο εργοστάσιο της «Maxi»,  τελικά έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

Η ανακοίνωση των συνδικάτων που μοιράστηκε κατά την κινητοποίηση:

Δεν ήταν η κακιά στιγμή. Ήταν προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα. Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” και το Σωματείο Τύπου Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Κ. Μακεδονίας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον άδικο χαμό του συναδέλφου που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από εργατικό ατύχημα στη χαρτοβιομηχανία Maxi.

Η εργατική τάξη της Πιερίας σήμερα είναι φτωχότερη.. Η οργή μας έχει ξεχειλίσει. Δεν μπορούμε άλλο να ανεχτούμε να πηγαίνουμε για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε στο σπίτι μας ζωντανοί. Δεν ανεχόμαστε να εξαργυρώνουμε την ανάπτυξή τους με το αίμα μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ασφάλειά μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο ανελέητο κυνήγι του κέρδους. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν φταίει ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά στιγμή. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με χιλιάδες εργασιακούς κινδύνους, εξ αιτίας της εντατικοποίησης για να πιαστεί η παραγωγικότητα, των ελλιπών μέτρων προστασίας γιατί κοστίζουν,
των μηδαμινών ελέγχων του ΣΕΠΕ λόγω της υποστελέχωσής του.

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από το ίδιο το θλιβερό συμβάν. Για ποιο λόγο το κλαρκ συνέχισε την πορεία του εφόσον ο συνάδελφος είχε κατέβει από αυτό; Δεν υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας; Ήταν ο συνάδελφος χειριστής κλαρκ; Τι μέτρα είχε πάρει η επιχείρηση προκειμένου να διασφαλίζεται η προστασία της ζωής των εργαζομένων; Συνυπεύθυνες είναι και όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου. Η απαξίωση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών, οι αντεργατικοί νόμοι, αποτελούν συστατικά στοιχεία αυτού του επικίνδυνου μείγματος.

Καμιά θυσία εργάτη στο βωμό του κέρδους. Φτάνει πια! Άμεσα να διενεργηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες στο ακέραιο. Απέναντι στα κέρδη των εργοδοτών, προτάσσουμε τις ζωές μας! Γιατί οι ζωές μας δεν είναι κόστος. Οι ζωές μας έχουν αξία!
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας. Δίνουμε την υπόσχεση οτι το εργοδοτικό έγκλημα δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί!
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search