• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άνθρακες ο θησαυρός από τη συνάντηση ΟΛΜΕ - Κεραμέως - Αδιαλλαξία της υπουργού και συνολικά της κυβέρνησης

February 17, 2023 515

Άνθρακες ο θησαυρός και αναμενόμενο το αποτέλεσμα της συνάντησης της υπουργού παιδείας Ν. Κεραμέως και του ΓΓ Α. Κόπτση με την ΟΛΜΕ. 

"Η υπουργός ισχυρίστηκε ότι οι πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων, σε όσες διευθύνσεις έγιναν, είναι νομικά άκυρες, άρα πρέπει να ακυρωθούν. Αρνήθηκε να προχωρήσει στην άμεση, ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, υπεραμυνόμενη της ατομικής αξιολόγησής τους.

Σχετικά με την αξιολόγηση, η υπουργός υπερασπίστηκε τον ν. 4823/2021, είπε ότι είναι ψηφισμένος νόμος εδώ και δύο χρόνια, ότι δεν πρόκειται να καταργήσει καμία διάταξή του που να σχετίζεται με την ατομική αξιολόγηση και ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου.

Σχετικά με την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ισχυρίστηκε ότι θα την υλοποιήσει… στην 2η τετραετία της η κυβέρνηση της ΝΔ, αν την ψηφίσει ο ελληνικός λαός!" Επισημαίνει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.

Ας το καταλάβει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ότι το μόνο όπλο που έχουν οι εκπαιδευτικοί είναι ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. Η απεργία της Τετάρτης 15/2 στέλνει σαφές μήνυμα. Μπορεί η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ να ανταποκριθεί στη θέληση της βάσης για ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ; Το επόμενο βήμα πρέπει να γίνει άμεσα. Με ΓΣ και αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα

Στην πράξη η αξιολόγηση έχει απορριφθεί από την μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου και ότι --παρά τον αυταρχισμό, τις διαρκείς απειλές και την καταστολή  με την  οποία αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς το υπουργείο αυτά τα χρόνια- παραμένει  άταφος νεκρός. Ο επιθεωρητισμός δεν έχει καμία θέση στο σχολείο. Και δεν έχει κανένα άλλο περιεχόμενο και ρόλο πέραν της χειραγώγησης, του εκφοβισμού και της πειθάρχησης. Για αυτό δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα! Βαδίζουμε στον δρόμο της απεργίας – αποχής και του ενιαίου παρατεταμένου αγώνα!

Το εκπαιδευτικό κίνημα δε θα επιτρέψει σε κανέναν «αξιολογητή» να περάσει τις πύλες των σχολείων.

Aπορρίπτοντας την «αξιολόγησή» τους, απορρίπτουμε την αξιο (κατά)λόγηση – χειραγώγηση και κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων. Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο,  την παιδαγωγική και επαγγελματική μας αξιοπρέπεια και προοπτική.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την Υπουργό Παιδείας

Δύο μέρες μετά την μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών της 15ης Φεβρουαρίου, το ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε σήμερα με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον γεν. γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ. Κόπτση. Τα μόνα θέματα για τα οποία το ΔΣ συμφώνησε να γίνει συζήτηση, ήταν τα άμεσα αιτήματα της απεργίας, όπως διαμορφώθηκαν από την γενική συνέλευση προέδρων στις 11/2, δηλαδή:

α) η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών,

β) η απόσυρση όλων των διατάξεων που αφορούν την αξιολόγηση,

γ) η οικονομική αναβάθμιση του κλάδου.

Η υπουργός ισχυρίστηκε ότι οι πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων, σε όσες διευθύνσεις έγιναν, είναι νομικά άκυρες, άρα πρέπει να ακυρωθούν. Αρνήθηκε να προχωρήσει στην άμεση, ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, υπεραμυνόμενη της ατομικής αξιολόγησής τους.

Σχετικά με την αξιολόγηση, η υπουργός υπερασπίστηκε τον ν. 4823/2021, είπε ότι είναι ψηφισμένος νόμος εδώ και δύο χρόνια, ότι δεν πρόκειται να καταργήσει καμία διάταξή του που να σχετίζεται με την ατομική αξιολόγηση και ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου.

Σχετικά με την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ισχυρίστηκε ότι θα την υλοποιήσει… στην 2η τετραετία της η κυβέρνηση της ΝΔ, αν την ψηφίσει ο ελληνικός λαός!

Διαπιστώσαμε και σήμερα την αδιαλλαξία της υπουργού και συνολικά της κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην εφαρμογή της αξιολόγησης και της συνολικής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της. Επιμένει να κρατάει σε ομηρία τους/τις νεοδιόριστους/ες. Δηλώνουμε πως ο κλάδος είναι ενωμένος και αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους. Δεν θα τους περάσει!

Η ΟΛΜΕ καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς σύσσωμους/ες να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση:

· Να υπογράψουν μαζικά την δήλωση απεργίας - αποχής από την ατομική αξιολόγηση όλες και όλοι και όχι μόνο οι νεοδιόριστες/οι,

· να συμμετάσχουν στις διαδικτυακές συσκέψεις που διοργανώνει η ΟΛΜΕ την επόμενη εβδομάδα σε Βόρειο & Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Πελοπόννησο,

· να συμμετάσχουν στις προκηρυγμένες στάσεις εργασίας, σε περίπτωση που οι σύμβουλοι – αξιολογητές εμφανιστούν στα σχολεία και

· οι νεοδιόριστες/οι να μην συμμετάσχουν σε καμία συνάντηση με τους συμβούλους τους, δια ζώσης ή διαδικτυακή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search