• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Κινητοποιήσεις για την ακύρωση της αξιολόγησης και τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

February 26, 2023 316

Σε αγωνιστική ετοιμότητα τα εκπαιδευτικά σωματεία της Θεσσαλονίκης με πολύμορφες κινητοποιήσεις για την ακύρωση της αξιολόγησης και τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

1) Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, 1.30μ.μ. οργανώνουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ και αποκλεισμό των γραφεία των Συμβούλων Εκπαίδευσης, στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών)

2) Τετάρτη 1 Μαρτίου, 1.30μ.μ. οργανώνουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ και αποκλεισμό των γραφεία των Συμβούλων Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Σαπφούς 44)

3) Την Παρασκευή 3 Μάρτη, 6.30μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, οργανώνουμε πανεκπαιδευτική συγκέντρωση των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ για την ακύρωση της αξιολόγησης, την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν ο Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης και η Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων της Θεσσαλονίκης για την ακύρωση της αξιολόγησης και τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Συνάδελφοι/ισσες,

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση συνεχίζουν την επίθεση στη Δημόσια Εκπαίδευση και τους/τις εκπαιδευτικούς, αρνούμενοι να αφουγκραστούν την ομόθυμη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πολιτική τους. Επιδιώκουν με κάθε τρόπο και μέσο (νομότυπο ή όχι) να επιβάλλουν την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ενώ αρνούνται την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και εισάγοντας την εισαγωγική επιμόρφωση με το κατάπτυστο περιεχόμενο που ήρθε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες. Από την άλλη μεριά το εκπαιδευτικό κίνημα από την μια άκρη της χώρας ως την άλλη με μαζικές κινητοποιήσεις και δράσεις (απεργία 15/2, Απεργία-Αποχή, στάσεις εργασίας κ.ά.) στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην πολιτική ηγεσία ότι δεν θα δεχτούμε την ιδιωτικοποίηση-διάλυση του δημόσιου σχολείου και την αμφισβήτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητ(ρι)ών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Την Πέμπτη 23/2 τοποθετήθηκαν οι νέοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Με βάση αυτήν την εξέλιξη τo Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης, υλοποιώντας αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης, της ΔΟΕ και του Συντονισμού των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της πόλης, τροποποιεί και συγκεκριμενοποιεί το πρόγραμμα αγώνα ως εξής:

1) Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, 1.30μ.μ. οργανώνουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ και αποκλεισμό των γραφεία των Συμβούλων Εκπαίδευσης, στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών)

2) Τετάρτη 1 Μαρτίου, 1.30μ.μ. οργανώνουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ και αποκλεισμό των γραφεία των Συμβούλων Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Σαπφούς 44)

3) Την Παρασκευή 3 Μάρτη, 6.30μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, οργανώνουμε πανεκπαιδευτική συγκέντρωση των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ για την ακύρωση της αξιολόγησης, την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και συνολικά ενάντια στην

αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς τα σωματεία εργαζομένων, τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Απευθυνόμαστε στους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες και σπουδαστές να ενώσουμε τη φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

Με την απεργία της 15ης του Φλεβάρη, μία από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων και τα μεγάλα συλλαλητήρια απ' άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί δείξαμε τη διάθεση και την αποφασιστικότητά μας για έναν αγώνα πολύμορφο και αποφασιστικό, που θα φθάσει μέχρι τη νίκη. Σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η κλιμάκωση του αγώνα και η οργάνωση κοινών συντονισμένων δράσεων για την ακύρωση της αξιολόγησης και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και πανελλαδικά για να ακυρώσουμε την αξιολόγηση και την εργασιακή ανασφάλεια, να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους/ες!

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα! Θα νικήσουμε!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Η πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας

Δέσποινα Σαββίδου               Χρήστος  Αναστασιάδης

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Την Πέμπτη 23/2 τοποθετήθηκαν οι σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας. Με βάση αυτήν την εξέλιξη τo Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, τροποποιεί και συγκεκριμενοποιεί το πρόγραμμα αγώνα που αποφάσισε στη συνεδρίασή του στις 21/2 ως εξής:

1) Τρίτη 28/2 στις 1.30 μ.μ. οργανώνουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ στα γραφεία των συμβούλων στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης. Για τη συμμετοχή των συναδέλφων κηρύσσουμε μονόωρες και 2ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας που θα χρησιμοποιήσουν οι συνάδελφοι για να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία των ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ.

2) Τετάρτη 1/3 στις 1.30 μ.μ. οργανώνουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ στα γραφεία των συμβούλων στη Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Για τη συμμετοχή των συναδέλφων κηρύσσουμε μονόωρες και 2ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας που θα χρησιμοποιήσουν οι συνάδελφοι για να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία των ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ.

3) Τετάρτη 1/3 στις 7.00 μ.μ. οργανώνουμε κοινή ενημερωτική τηλεδιάσκεψη των ΕΛΜΕ-Θ με νεοδιόριστους/ες συναδέλφους που υπηρετούν στη Θεσ/νίκη. Το λινκ είναι : https://us02web.zoom.us/j/84576639817 Συνεχίζουμε τις ενημερώσεις και συσκέψεις με νεοδιόριστους/ες δια ζώσης στα σχολεία με ευθύνη της ΕΛΜΕ.

4) Την Παρασκευή 3/3 στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου οργανώνουμε πανεκπαιδευτική συγκέντρωση των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για την ακύρωση της αξιολόγησης, την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς τα σωματεία, τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Απευθυνόμαστε στους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες και σπουδαστές να ενώσουμε τη φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

5) Τη Δευτέρα 6/3 στις 6.30 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης οργανώνουμε κοινή σύσκεψη ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ με γονείς και φορείς των γονέων. Αξιοποιούμε το γράμμα της ΕΛΜΕ στους γονείς και στους μαθητές μας και καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε σχολείο να το μοιράσουν στους μαθητές τους για να το δώσουν στους γονείς τους.

6) Συνεχίζουμε τη μάχη για τη μαζική συμμετοχή στην απεργία - αποχή που αποφάσισαν ΟΛΜΕ - ΔΟΕ. Η απεργία αποχή «συμβόλαιο τιμής» όλων των συναδέλφων και των συλλόγων διδασκόντων σε κάθε σχολείο ότι δεν θα προχωρήσει η ατομική αξιολόγηση. Ανακοινώνουμε - δημοσιοποιούμε τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία αποχή, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως με τη μαζική συμμετοχή μας, σταματάμε την αξιολόγηση.

7) Αξιοποιούμε ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί τις στάσεις εργασίας των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ (καλύπτουν όλο το εργασιακό ωράριο) για να μην μπουν οι αξιολογητές στις τάξεις μας. Τα σωματεία μας δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, συντονιζόμαστε, στηρίζουμε από κοινού τα σχολεία όπου θα επιχειρηθεί η είσοδος των αξιολογητών, μπλοκάρουμε σε κάθε βήμα κάθε απόπειρά τους. Θεωρούμε ότι κανείς συνάδελφος δε θα μείνει μόνος του σε αυτόν τον αγώνα. Όλα τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων πρέπει να

τον στηρίξουν, συμμετέχοντας στη στάση εργασίας, αλλά και καταθέτοντας την κοινή δήλωση της ΟΛΜΕ για απεργία αποχή.

8) Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τους νεοδιόριστους και όλους τους συναδέλφους να ενημερώνουν το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ όταν οι σύμβουλοι παρέμβουν είτε για να προχωρήσουν στην συνάντηση προσυνεννόησης με τους συναδέλφους που θα αξιολογήσουν, είτε προγραμματίσουν να μπουν στην τάξη για να αξιολογήσουν τους συναδέλφους.

9) Τονίζουμε στους συναδέλφους ότι -με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ των προέδρων των ΕΛΜΕ- καλούνται να μην συμπληρώσουν κανένα ηλεκτρονικό φάκελο, να μην καταθέσουν στοιχεία στους ατομικούς φακέλους αξιολόγησης και να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία-αποχή.

10) Κοινές παρεμβάσεις σε ΠΥΣΔΕ - ΠΥΣΠΕ με την απαίτηση άμεσης μονιμοποίησης των νεοδιόριστων.

11) Κοινές πρωτοβουλίες των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ για την ακύρωση του διαγωνισμού της «ελληνικής PISA» (ενημερώσεις, συναντήσεις, γράμμα στους γονείς, αφίσα, κινητοποιήσεις, απεργίες,κά).

12) Ψήφισμα στήριξης του αγώνα μας που θα το απευθύνουμε σε όλα τα σωματεία, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Κοινές παρεμβάσεις ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ στις γειτονιές.

13) Σε περίπτωση που το υπουργείο πάει στα δικαστήρια και βγάλει παράνομη την απεργία – αποχή προχωράμε σε επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής από ΟΛΜΕ / ΔΟΕ / ΑΔΕΔΥ, αλλά και με την επαναπροκήρυξη σε κάθε περίπτωση και από την ΕΛΜΕ της Απεργίας/Αποχής, όπως αποφασίστηκε στη ΓΣ της ΕΛΜΕ (2/2/2023).

14) Η απεργία αποχή της ΕΛΜΕ από αξιολόγηση των σχολείων (ομάδες δράσης) και από μέντορες και συντονιστές είναι σε ισχύ.

15) Καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΘ για τις παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και για το «επιμορφωτικό» υλικό του για τις/τους νεοδιόριστους που αποδεικνύεται βαθύτατα αντιπαιδαγωγικό, ρατσιστικό, ακραία συντηρητικό. Ενημερώνουμε ότι η μη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως τονίζει η ΟΛΜΕ, με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δε μπορεί να επιφέρει καμία βλαπτική επίπτωση που να σχετίζεται με τη μονιμοποίηση ούτε με τη μισθολογική εξέλιξη.

16) Καλούμε την ΟΛΜΕ να προκηρύξει Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων που θα αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να μη δοθεί πολιτικός χρόνος στην κυβέρνηση να ξεδιπλώνει την επίθεση της.

Με την απεργία της 15ης Φλεβάρη, τη μαζικότερη των τελευταίων χρόνων και τα μεγάλα συλλαλητήρια απ' άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί δείξαμε τις αγωνιστικές μας διαθέσεις για έναν αγώνα πολύμορφο και αποφασιστικό, που θα φθάσει μέχρι τη νίκη. Σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η κλιμάκωση του αγώνα και η οργάνωση κοινών συντονισμένων δράσεων για την ακύρωση της αξιολόγησης και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, τόσο πανελλαδικά όσο και στη Θεσ/νίκη για να ακυρώσουμε την αξιολόγηση, την εργασιακή ανασφάλεια, να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς, ζωή με δικαιώματα!

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα! Θα νικήσουμε!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης     Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search