• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους - Όλοι στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση των ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ Παρασκευή 3/3, 6.30μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

March 03, 2023 651

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη. 

Είμαστε συγκλονισμένοι από τον άδικο χαμό νέων κυρίως ανθρώπων, ανάμεσά τους και μαθητής μας και ο πατέρας του από σχολείο της Ε ΕΛΜΕ. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των συνανθρώπων μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών, στη πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών.

Αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά

Σιδηροδρομική τραγωδία

Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα. Προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα

Νεκρός μαθητής μας και ο πατέρας του

Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους

Όλοι στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση των ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ Παρασκευή 3/3, 6.30μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

Να καταδικάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη! Να πληρώσουν οι ένοχοι!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη. Είμαστε συγκλονισμένοι από τον άδικο χαμό νέων κυρίως ανθρώπων, ανάμεσά τους και μαθητής μας και ο πατέρας του από σχολείο της Ε ΕΛΜΕ. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των συνανθρώπων μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών, στη πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών.

Ευθύνες έχουν οι κυβερνήσεις που απελευθέρωσαν τις μεταφορές, ακολούθησαν πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των σιδηροδρόμων και υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες κάτω από τις οδηγίες της ΕΕ μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Πρόκειται για αποφάσεις που ενισχύουν τις ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής των ίδιων των εργαζομένων.

Πληρώνουμε για άλλη μια φορά με την ίδια μας τη ζωή τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας. Να απολογηθούν όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ και όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία. Που πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω, ακόμη και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία, όταν τα σωματεία των σιδηροδρομικών προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν. Καταγεγραμμένες έρχονται στο φως συνεχείς προειδοποιήσεις τους ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα με εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, αν δε γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού θα έχουμε πολύνεκρο δυστύχημα. Η απάντηση ήταν απολύσεις και περικοπές στο προσωπικό.

Την ίδια ώρα που δίνονται εκατομμύρια σε εξοπλισμούς, στην αστυνομία, τα πάντα ιδιωτικοποιούνται στις μεταφορές, αντί να στηρίζονται σαν δημόσιο αγαθό. Το ίδιο γίνεται άλλωστε με την εκπαίδευση, την υγεία και τον πολιτισμό. Κανείς και καμία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα σε αυτό το τοπίο ακραίας διάλυσης των δημόσιων υποδομών για την ενίσχυση ασύδοτων ιδιωτικοποιήσεων και για την ιλιγγιώδη αύξηση της κερδοφορίας.

Οι εκπαιδευτικοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία μας μπορούμε να παρέμβουμε καθοριστικά ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες των κυβερνώντων, για να μη χάνει τη ζωή του ή σακατεύεται κανείς στον 21ο αιώνα για να βγάζουν κέρδη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι πολυεθνικές.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος. Απαιτούμε προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας, ασφαλείς εργασιακές συνθήκες του προσωπικού. Να πληρώσουν οι ένοχοι.

· Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, να σταθούν στο πλευρό των οικογενειών και συγγενών των θυμάτων, των τραυματιών, να δώσουν αίμα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, για τους τραυματίες αυτής της τραγωδίας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

· Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 3/3 στις 18.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Παίρνουμε όλοι μέρος στην συγκέντρωση, καταδικάζουμε το έγκλημα, αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος               Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης     Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search