• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αναλγησία με "τηλεμαθήματα" για τους μαθητές που βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα στα Τέμπη

March 09, 2023 449

Αποστροφή προκαλεί το γεγονός ότι Υπουργείο και ΔΔΕ Ρεθύμνου ζητάνε να γίνουν "τηλεμαθήματα" όταν οι μαθητές αγωνίζονται γιατί νέα παιδιά όπως εκείνοι έχασαν τη ζωή τους από την αναλγησία του κράτους και τη λεηλασία των κοινωνικών αγαθών.

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωση καταγγελία της η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και συμπληρώνει: "Αντί η ΔΔΕ Ρεθύμνου να στέλνει εντολές στα σχολεία και να ζητάει να δηλώσουν οι καθηγητές αν έκαναν σήμερα απεργία ή τηλεκπαίδευση ή αν αντιμετώπισαν "τεχνικά προβλήματα", καλό θα ήταν να έστελνε μια διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας για τα 23 κενά Ειδικής Αγωγής που έχουμε ακόμα στον νομό".

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ‘’ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ’’ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας και τον Προϊστάμενο ΔΔΕ Ρεθύμνου για την απαράδεκτη μεθόδευση να επιβάλουν και να παρουσιάσουν ως νόμιμη την "τηλεκπαίδευση" σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.

Είναι γνωστό πως για τα κατειλημμένα σχολεία προβλέπονται τρόποι αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών. Η "τηλεκπαίδευση" στις καταλήψεις δεν προσφέρει τίποτα σε παιδαγωγικό επίπεδο ενώ τιμωρεί με "απουσίες" τους μαθητές που είτε συμμετέχουν στην κατάληψη, είτε αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα.

Πέρα από αυτές τις γενικές αλήθειες, προκαλεί αποστροφή το γεγονός ότι Υπουργείο και ΔΔΕ Ρεθύμνου ζητάνε να γίνουν "τηλεμαθήματα" όταν οι μαθητές αγωνίζονται γιατί νέα παιδιά όπως εκείνοι έχασαν τη ζωή τους από την αναλγησία του κράτους και τη λεηλασία των κοινωνικών αγαθών.

 

Αντί η ΔΔΕ Ρεθύμνου να στέλνει εντολές στα σχολεία και να ζητάει να δηλώσουν οι καθηγητές αν έκαναν σήμερα απεργία ή τηλεκπαίδευση ή αν αντιμετώπισαν "τεχνικά προβλήματα", καλό θα ήταν να έστελνε μια διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας για τα 23 κενά Ειδικής Αγωγής που έχουμε ακόμα στον νομό.

Δεν περιμέναμε όμως κάτι καλύτερο ούτε από το υπουργείο, ούτε από τη Διεύθυνση, που δεν είχαν να πουν μισή κουβέντα για την απώλεια τόσων ανθρώπων στα Τέμπη. Παρεμπιπτόντως, πού πήγε η νομιμότητα στην περίπτωση των διορισθέντων του 2020, που συμπλήρωσαν τη διετία του δόκιμου;

Καθιστούμε λοιπόν άλλη μία φορά σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν από το σπίτι τους καμία υπηρεσία "τηλεκπαίδευσης" και ο μόνος χώρος που θα μπορούσε να γίνει αυτό είναι το σχολείο.

Επομένως δεν κάνουμε "μάθημα" στις καταλήψεις και αξιοποιούμε την απεργία-αποχή από την τηλεκπαίδευση που έχει κηρύξει από το 2021 η ΟΛΜΕ και είναι σε ισχύ.

Ως ΕΛΜΕ θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες κινηματικές και νομικές ενέργειες για να σταματήσουμε τις αυθαιρεσίες της πολιτικής ηγεσίας και των προθύμων εντολοδόχων τους.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                                                                                    Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                                                                  Δέσποινα Νικολάου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search