• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να αντιστέκονται! - Όλες -οι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά Πέμπτη 27/4

April 25, 2023 286

Προεπισκόπηση εικόνας

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ,

ΠΕΜΠΤΗ 27/4, 2 μ.μ., 3ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ

(Μαυρομιχάλη και Παπαστράτου, πλησίον σταθμών Μετρό  “Πειραιάς” και “Μανιάτικα”)

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να αντιστέκονται! Η αξιολόγηση θα ανατραπεί! Κανείς αξιολογητής στην τάξη.

Να ματαιώσουμε τις εξετάσεις PISA!

Παρά τους εκφοβισμούς και την τρομοκρατία, οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν πεισματικά να αντιστέκονται στην αξιολόγηση. Με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία - αποχή και με κινητοποιήσεις έξω από σχολεία, όπου προγραμμάτιζαν «συναντήσεις» οι αξιολογητές, δείχνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε τη σφαγή μας.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τώρα (παρά τον υποτιθέμενο υπηρεσιακό κυβερνητικό χαρακτήρα) τις βάσεις για την εφαρμογή της αξιολόγησης δείχνει για μια ακόμα φορά ότι η αξιολόγηση αποτελεί κεντρικό στόχο των κέντρων εξουσίας και της κυβέρνησης, καθώς είναι ένα αντιδραστικό πολυεργαλείο που στοχεύει στην ταξική κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, στην ενοχοποίησή τους για όλα τα προβλήματα που γεννάει η πολιτική της φτώχειας, στη συντριβή των δικαιωμάτων στο δημόσιο σχολείο και στη λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Για αυτό, η απόπειρα αυτή πρέπει να βρει τον κλάδο ενωμένο, και αυτές τις τελευταίες μέρες μαθημάτων, στον αγώνα να την μπλοκάρει και να μην επιτρέψει σε αξιολογητές να μπουν στις τάξεις προκειμένου να τρομοκρατήσουν συναδέλφισσες και συναδέλφους μας. Για να μπουν οι βάσεις για τη συνολική ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου αυτοαξιολόγησης -αξιολόγησης.

Ενωμένος πρέπει να είναι ο κλάδος και στην προσπάθεια να μπλοκαριστεί η (για δεύτερη φορά πιλοτική) εφαρμογή των εξετάσεων PISA, που σκοπό έχουν να προωθήσουν την αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση σχολείων, τη στοχοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών και την προετοιμασία του κλίματος για νέα εντατικοποίηση των σπουδών και θεσμοθέτηση νέων ταξικών φραγμών για τη μαθητική νεολαία.

·       Η επίθεση της αξιολόγησης μας αφορά όλες και όλους και όχι μόνο τις νεοδιόριστες/ους.

·       Συγκροτούμε επιτροπή αγώνα για να στηριχτεί μαζικά η αντίσταση – Ενεργοποιούμε απεργιακό ταμείο.

·       Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία - αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης υπογράφοντας το κείμενο.

·       Αν επιχειρήσει να μπει αξιολογητής σε τάξη, κάνουμε μαζικά στάση εργασίας και κινητοποιούμαστε στα σχολεία, μπλοκάροντας την είσοδό του.

·       Κάνουμε στάση εργασίας ώστε να ματαιωθούν οι εξετάσεις PISA και οργανώνουμε κινητοποιήσεις έξω από αυτά στις 10/5. Επιδιώκουμε συσκέψεις με γονείς καλώντας τους να δώσουμε μαζί τη μάχη.

·       Καλούμε σε παράσταση - συγκέντρωση στους σχολικούς συμβούλους, όπου θα γίνει ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε να μπει αξιολογητής νεοεπιθεωρητής στην τάξη.

·       Οργανώνουμε κεντρική κινητοποίηση την εβδομάδα  2 - 5/5 και σε συντονισμό με ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για την ακύρωση της αξιολόγησης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search