• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Με γεια σας η πρεσβυτέρα

April 28, 2023 604

Αντιγράφουμε από τη στήλη ΚΟΝΤΡΕΣ. Ημερομηνία 7 Δεκέμβρη του 2021:

Θα παρακαλέσω πολύ τους συναδέλφους σε όλα τα Μέσα, να πάψουν πλέον να προσφωνούν την Αθηνά Λινού ως «η καθηγήτρια κυρία Λινού». Ο σωστός τίτλος της είναι πλέον «η ομότιμη καθηγήτρια πρεσβυτέρα Λινού». Το σχήμα πρέπει να τυγχάνει σεβασμού ακόμη και από δεδηλωμένους αθέους. Η στήλη τουλάχιστον είναι αυστηρή σ’ αυτό. Τι, δεν το μάθατε; Ο σύζυγός της (γιατρός κι αυτός) χειροτονήθηκε διάκονος και εν συνεχεία πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Ως γνωστόν, πρόκειται για εξαιρετικά θεοσεβούμενη οικογένεια.

Θυμίζουμε ότι η τότε κυρία και νυν πρεσβυτέρα Λινού έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του «η θεία κοινωνία δεν κολλάει» (τώρα μάλιστα, έχει έναν παραπάνω λόγο, καθώς θα «λειτουργάει» ο σύζυγός της και θα «κοινωνάει» τον κόσμο). Στις 15 Νοέμβρη του 2020, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να θερίζει, σε παρέμβασή της στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Κάτι τρέχει με τη Μάριον», η Λινού ξεπέρασε τη Γιαμαρέλλου, λέγοντας τα εξής ανεκδιήγητα σχετικά με τη μεταλαβιά: «Πρέπει να αναγνωρίσω ότι δεν υπάρχει επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι διά της καταπόσεως, όχι μόνο του σάλιου αλλά και του ίδιου του ιού, μεταδίδεται η νόσος… Ομως η κατάποση του συγκεκριμένου ιού από το ίδιο κουταλάκι δεν έχει αποδειχτεί. Είναι καινούργιος ιός. Αυτό που δήλωσε ο Σεβασμιότατος είναι αλήθεια. Δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό δεν αποδεικνύεται. Ομως επιμένω ότι δεν υπάρχει παγκόσμια μελέτη η οποία να δείχνει ότι ο ιός μεταδίδεται διά της καταπόσεως» (ίσως από αυτό το… ακλόνητο επιχείρημα να άντλησε ο Σκέρτσος -πρώην ΠΑΣΟΚ κι αυτός, μην το ξεχνάμε- το δικό του… ακλόνητο επιχείρημα: δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό)! Οταν ρώτησαν την Α. Λινού αν η ίδια θα κοινωνούσε, απάντησε χωρίς χρονοτριβή «βεβαίως»!

Η χώρα, πάντως, χάρη στη στενοκεφαλιά του Μητσοτάκη, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να έχει ως υπουργό Υγείας (κοινής αποδοχής, όπως είχε προτείνει ο Τσίπρας) μια πρεαβυτέρα. Viral σε διεθνές επίπεδο θα γίνονταν τα σχετικά βιντεάκια έτσι και τα «δούλευαν» οι επαγγελματίες του είδους. Θα μπορούσε έτσι ν’ ανοίξει ρεύμα… ιατρικού τουρισμού από τις… ομόδοξες χώρες. Αλλά, πού μυαλό οι κούληδες του Κούλη;

Χθες, ο Τσίπρας ανακοίνωσε την κα Λινού ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Είναι από τις λεγόμενες γκλαμουράτες μεταγραφές. Διότι η κα Λινού διαθέτει πακετάκι. Δύο σε ένα. Εγινε περσόνα των μίντια στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά δήλωνε και ΠΑΣΟΚ. Οχι κάποιες παλιές εποχές, αλλά πρόσφατα. Η φωτογραφία στην κορυφή τραβήχτηκε μόλις τον Νοέμβρη του 2021. Η Αθηνά Λινού φωτογραφίστηκε σείοντας σημαιάκι με τον ήλιο τον πράσινο, τον ήλιο π’ ανατέλει, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΓΑΠ για τις εσωτερικές εκλογές του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, τις οποίες ως γνωστόν κέρδισε ο βυσματωμένος Ανδρουλάκης.

Ναι, η κα Λινού προσπαθούσε να ξεκινήσει μια νέα πολιτική καριέρα στο πλευρό εκείνου που της επέτρεψε να κάνει τα πρώτα χιλιόμετρα σε μια πολιτική διαδρομή που έληξε άδοξα.

Ο Γιωργάκης Παπανδρέου τοποθέτησε την κα Λινού υποψήφια βουλευτή Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009. Δυστυχώς δεν εκλέχτηκε, παρά την περιφανή νίκη του ΠΑΣΟΚ. Αλλά κανένας καλός δε χάνεται. Η Α. Λινού τοπθετήθηκε ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας το 2011 (επί υπουργίας της Αννας -μπρρρ!- Διαμαντοπούλου). Με το αντικείμενο δεν είχε την παραμικρή σχέση, αλλά αυτά δεν έχουν σημασία.

Και τότε ήρθε η μεγάλη σύγκρουση, με αντικείμενο το «Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μειονότητας» και το δίκτυο των κέντρων ελληνομάθειας (ΚΕΣΠΕΜ – Κέντρα Στήριξης Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων) του υπουργείου Παιδείας. Ενα πρόγραμμα που μετρούσε καμιά δεκαπενταριά χρόνια ζωής. Ακούστηκαν τότε καταγγελίες για την «κηπουρό του ΓΑΠ», που προσπάθησε να ακυρώσει το πρόγραμμα, επειδή συνδέεται με παραχριστιανικές οργανώσεις (είδατε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο;). Υπήρξαν δημοσιεύματα, αντιδράσεις πανεπιστημιακών και άλλων εκπαιδευτικών και το 2013 ο Αρβανιτόπουλος, υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, υποχρέωσε την Αθηνά Λινού σε παραίτηση.

Προτού πιάσει δουλειά στον «κήπο του Γιωργάκη η Αθηνά Λινού είχε επαφές και με τη ΝΔ. Τον Ιούλη του 2009, η τότε υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Καραμανλή, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, την τοποθέτησε πρόεδρο της Επιτροπής Βαρέων ή Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Ως γνωστόν, σ’ αυτές τις επιτροπές βασικό προσόν είναι η αποφασιστικότητα να υπηρετήσεις μια αντεργατική πολιτική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, να πετάξεις κλάδους και επαγγέλματα εκτός ΒΑΕ. Η συγκεκριμένη Επιτροπή δεν μακροημέρευσε, όμως, γιατί ο Καραμανλής, βλέποντας την οικονομική κρίση που ερχόταν με άγριες διαθέσεις, αποφάσισε να δραπετεύσει και προκήρυξε εκλογές, στις οποίες η Α. Λινού ήταν -όπως είδαμε- υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας!

Ο Μητσοτάκης δεν έβαλε τη Λινού στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων (προφανώς Τσιόδρας και σία δεν την ήθελαν), ο Ανδρουλάκης δεν της άπλωσε το χέρι (προφανώς λόγω σχέσεων με ΓΑΠ και ΣΥΡΙΖΑ), οπότε έμενε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου και κατέληξε η φιλόδοξη κυρία.

Γράφαμε στις 18 Νοέμβρη του 2020, σε σχόλιο με τίτλο: Πρώτα «πιστή» μετά επιστήμονας:

Ποιος έκανε το «προξενιό» με τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ξέρουμε, ούτε μας ενδιαφέρει. Εκείνο που ξέρουμε είναι πως γύρω από τον Τσίπρα συνωστίζονται διάφοροι «κηπουροί» του Γιωργάκη, με πρώτον και καλύτερο τον «αρχικηπουρό» Γιάννη Ραγκούση. Οι πολιτικές φιλοδοξίες της Α. Λινού δεν κρύβονται. Οι καθημερινές «σόλο» εμφανίσεις της στα ραδιοκάναλα και η οικοδόμηση «εναλλακτικού» προφίλ εντάσσονται προφανώς στην προετοιμασία για μια νέα κάθοδο στην εκλογική κονίστρα. Το 2009 με το ΠΑΣΟΚ δεν εξελέγη, γιατί δεν ήταν γνωστή. Στις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ γνωστή, ελέω κοροναϊού.

ΥΓ. Η Αθηνά Λινού έχει σχέσεις και με την… πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη, αλλά αυτό στην Ελλάδα της ξενοδουλείας θεωρείται προσόν…

ΠΗΓΗ:  Eksegersi.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search