• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ούτε με αστυνομία οι εξετάσεις PISA στο Κερατσίνι! - Μπλόκο και στο 13ο Γυμνάσιο Πειραιά (ΦΩΤΟ)

May 10, 2023 1338

 

 

Γράφει ο Δραπανι-φόρος

Μπλόκο και αακύρωση των εξετάσεων «ελληνική PISA” που κατηγοριοποιούν σχολεία, μαθητές και εκπaιδευτικούς στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου παρά την παρουσία αστυνομίας μετά από κλήση του (Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ΔΙΔΕ Πειραιά.

Τόσο στο 13ο Γυμνάσιο Πειραιά όσο και στο Κερατσινίου έγιναν πετυχημένες παρεμβάσεις ενάντια στις εξετάσεις PISA. Μάλιστα στο 1ο γυμνάσιο Κερατσινίου καλούσε σε συγκέντρωση η ΕΛΜΕ Πειραιά

Δεκάδες εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές, κυρίως του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου με πρωτοβουλία του 15μελούς  συγκεντρωθήκαν έξω από το 1ο ΓΣ Κερατσινιού κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου να συμμετάσχουν στην στάση εργασίας ενάντια στις εξετάσεις PISA.

Οι εξετάσεις ουσιαστικά ματαιώθηκαν, αφού και οι μαθητές δεν παρέδωσαν γραπτά.

Ο ΔΔΕ Πειραιά σύμφωνα και με καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά κάλεσε την αστυνομία ενάντια στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.  Η αστυνομία έμεινε για αρκετές ώρες έξω από το σχολείο σε μια προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης εκπαιδευτικών και μαθητών.

Εκπαιδευτικοί και μaθητές φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Έξω από τα σχολεία η Αστυνομία», «Εξετάσεις PISA – ταξικοί φραγμοί αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί» κατάγγειλαν τη στάση της αστυνομίας και απαίτησαν να αποχωρήσει. Τελικά μέσα σε ζητωκραυγές και συνθήματα η αστυνομία αναγκάστηκε να αποχωρήσει!

Στο 13ο γυμνάσιο Πειραιά μάλιστα η δεύτερη βάρδια εξετάσεων δεν πραγματοποιήθηκε.

Προεπισκόπηση εικόνας

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά τόνιζε μεταξύ άλλων για τις εξeτάσεις PISA:

Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και υπουργείο προωθούν και επιχειρούν να επιβάλλουν όλο το πλαίσιο της αξιολόγησης στον κλάδο, που εκβιάζουν τους νεοδιόριστους συναδέλφους να το αποδεχτούν καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι σημαίνουν οι εξετάσεις «ελληνική PISA». Tα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση-αποτίμηση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και την προώθηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών (κατηγοριοποίηση, προώθηση δεξιοτήτων κ. α.).

Συνοπτικά, με την υλοποίηση του προγράμματος PISA επιχειρούν:

  • να μεταβιβάσουν, τις ολέθριες συνέπειες των δικών τους πολιτικών στη δημόσια εκπαίδευση, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.
  • να προωθήσουν αντί της γνώσης τις δεξιότητες. Για να πάει καλά μια χώρα στο διαγωνισμό πρέπει οι μαθητές της να έχουν αντιμετωπίσει τη Γλώσσα σχεδόν αποκλειστικά ως εργαλείο επικοινωνίας, να έχουν διδαχτεί από τα Μαθηματικά κυρίως μεθόδους επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, ενώ στις Φυσικές επιστήμες να μην έχουν εμβαθύνει στο γιατί αλλά στο πώς
  • να αποτελέσουν τα σταθμισμένα τεστ και οι επιδόσεις των μαθητών σ΄ αυτά τα μετρήσιμα μεγέθη της εκπαιδευτικής διαδικασίας που σε άμεση συσχέτισή τους με την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών θα οδηγήσουν σε κατηγοριοποίηση των σχολείων. Η διεθνής πείρα έχει αποδείξει ότι τελικά θα οδηγηθούμε σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολικών μονάδων, αλλά και σε απολύσεις εκπαιδευτικών.

Η ελληνική PISA , δηλαδή οι διαπιστωτικές εξετάσεις πανελλαδικού τύπου (PISA) στην ΣΤ΄ Δημοτικού και στην Γ΄ Γυμνασίου, αποτελεί κομμάτι των αντιδραστικών αντιεκπαιδευτικών αλλαγών που προωθεί αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση (αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, αυτονομία , σκληρά εξεταστικά πλέγματα κ.α.).

Με βάση τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα δικαιολογούνται τόσο οι αντιεκπαιδευτικές, αντιδραστικές αναπροσαρμογές που ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Θα αποτελέσουν άλλο ένα λιθαράκι στο αφήγημα για την ανάγκη για περισσότερη και πιο «αποτελεσματική» αξιολόγηση, μέτρηση, και προσαρμογή στις αναπροσαρμογές αυτές. Θα αξιοποιηθούν ως εργαλεία δυσφήμισης του έργου του εκπαιδευτικού και του Δημόσιου σχολείου (ήδη κυκλοφορεί σχετικό video), για το τσάκισμα του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search