• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Εποχή απόλυτης σύγχυσης

December 26, 2023 1002
Του Γιάννη Λαθήρα*
 
Ζούμε σε μια εποχή απόλυτης σύγχυσης αλλόκοτη, πολύπλοκη, αντιφατική, περίεργη. Οι έννοιες διαστρεβλώνονται , αντιστρέφονται, καρκινοβατούν. Είναι που γινόμαστε ολοένα και πιο ολιγαρκείς . Οι προσδοκίες συρρικνώνονται,προσαρμόζονται σε ένα γεωμετρικά μειούμενο ελάχιστο.
Οι πτήσεις μας είναι χαμηλές. Το τέλος (? ένα αέναο έρπειν. Δεν είναι καιροί για πετάγματα, για ταξίδια του νου στο μέλλον, για προσωπικά και συλλογικά όνειρα, για μεγάλους έρωτες και μεγάλες αφηγήσεις.
Λίγοι πια σκάβουν λαγούμια, δρόμους διαφυγής. Δεν είναι ώρα για αποδράσεις. Επιβίωση όπως - όπως.
Παίρνουμε ό,τι μας δίνουν: επιδόματα, κουπόνια, ψίχουλα, έναντι, καλάθια και ...τραγούδια.
Ο Καράς είναι ο λαϊκός τραγουδιστής, ο Λε-Πα ο ερωτικός κι ο Σφακιανάκης ο κοινωνικός. Με την Φουρέϊρα διασκεδάζουμε . Εξ άλλου τελειώσαμε με την εποχή της αδικίας , της φτώχειας , της μετανάστευσης, του αγιάτρευτου έρωτα. Γυρνάς μετά από δεκάωρη άχαρη δουλεία τι να τραγουδήσεις ; Καζαντζίδη; Ο Σεφερλής ο κωμικός της καρδιάς μας. Ο Λάνθιμος κι ο Χωμενίδης για τους πιο απαιτητικούς Λατρεύεις τον Μάλαμα και τον Θανάση, μα δεν μπορείς να σιγοτραγουδήσεις ένα τραγούδι τους. Δεν δακρύζεις πια με τα τραγούδια.
Ο Κούλης εθνάρχης της ανάπτυξης.. Ο Βελόπουλος πατριώτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερά κι ο Βαρουφάκης πιο αριστερά. Ο Κουτσούμπας αυθεντικός λαϊκός ηγέτης. Ο Μπέος είναι αυτοδιοίκηση και ο Δανιηλίδης πρύτανης της.
Ο Κούγιας εξυγιαντής του ποδοσφαίρου κι ο Σαββίδης σωτήρας και πατερούλης .
Έρωτας είναι η καψούρα. Ο γάμος πανάκριβος κι ο χωρισμός φτωχός-ένα απλό sms. Η ευωχία μετριέται σε φιάλες. Η μόνη σχέση με την χημεία είναι η C2H5OH. Πρέπει να γίνεις λιώμα, για πεις ένα σ΄αγαπώ. Πρέπει να σπάσεις πιάτα, μην τυχόν και σπάσει η καρδιά σου.
Μια ακίνητη, άχρωμη ζωή ψάχνει νόημα στην έγχρωμη οθόνη του κινητού μας. Και τα μάτια εκεί να μη βλέπεις γύρω. Living is easy with eyes closed
Σεβόμαστε - συμμεριζόμαστε απόλυτα την θλίψη πολλών ανθρώπων και φίλων για τον θάνατο του αγαπημένου τους τραγουδιστή. Επιμένουμε όμως, πως δεν είναι αυτός ο δρόμος για ...μέρες ξελογιάστρες στην ζωή μας.
Αλλά μην ακούτε τον γέροντα... Ας τον να λέει...
 
Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search