• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανοιχτή Επιστολή Εκπαιδευτικού: ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με τη ΝΔ - Να αποσυρθεί το υλικό με τη φωτογραφία

May 21, 2023 443

Την αντίθεσή της για τη χρησιμοποίηση της φωτογραφίας της και ενός ανήλικου μαθητή από την Δομή Προσφύγων στο προεκλογικό Φυλλάδιο της κ. Αραμπατζή κάνει η εκπαιδευτικός Ευπραξία Μπαντάζου, με επιστολή της.  εκπαιδευτικός σε Δημοτικό Σχολείο των Σερρών.

Η επιστολή 

«Τον Σεπτέμβριο του 2022 βρεθήκαμε στην Αθήνα, εκπροσωπώντας το σχολείο μας, έτσι ώστε να παραλάβουμε το βραβείο για τη διάκριση της ταινίας που γυρίσαμε με μαθητές Ρομά και πρόσφυγες. Μαθητές που εν έτει 2023 ζουν τα πιο τρυφερά τους χρόνια σε καταυλισμούς, δομές και φράχτες.

Στην εκδήλωση, όπως είναι λογικό, τραβήχτηκαν φωτογραφίες. Μία από αυτές κατέληξε στο προεκλογικό φυλλάδιο της κ. Αραμπατζή και μετά από πολύωρα τηλεφωνήματα με τους συνεργάτες της δεν καταλάβαμε ακόμα τον λόγο, μιας και η ίδια ήταν εκεί ως καλεσμένη.

Κανένα από τα εικονιζόμενα πρόσωπα δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με τη ΝΔ, δεν βρέθηκε σε κάποια εκδήλωση της ΝΔ συνειδητά, έτσι ώστε να αποδέχεται έστω τύποις να βρίσκεται στις κομματικές τους φωτογραφίες.

Το χειρότερο δε από όλα είναι πως ο ανήλικος πρόσφυγας μαθητής εμφανίζεται στο φυλλάδιο της υποψηφίου με όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χωρίς κανένα φίλτρο.

Κάτι που πέρασε στα ψιλά γράμματα, διότι “αφού είναι δημόσια η φωτογραφία στα social media, έχει κάθε δικαίωμα να τη χρησιμοποιεί προεκλογικά”.

Έχω κάθε λόγο, λοιπόν, να πιστεύω πως η χρήση αυτής της συγκεκριμένης φωτογραφίας ‑ανάμεσα σε τόσες άλλες της εκδήλωσης από τις οποίες θα μπορούσε να διαλέξει, φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται μόνη της στο βήμα- θίγει την προσωπικότητά μου ως μέλος του ΚΚΕ.

Κατά την ‑εντελώς σουρεαλιστική- απάντηση των συνεργατών της, η εμφάνισή μου στο φυλλάδιό της δεν αποτελεί ενδεχόμενη προβοκάτσια ή προσβολή της προσωπικότητάς μου, αλλά μάλιστα είναι τιμή μου να βρίσκομαι σ’ αυτές τις σελίδες.

Δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εκθέτει ανήλικους για προεκλογικούς σκοπούς. Και δεν είναι απάντηση ότι η φωτογραφία επιλέχθηκε στο πλαίσιο της διαπολιτισμικότητας. Το πόσο σέβονται τη ζωή και την κουλτούρα των προσφύγων το έχουν δείξει σε όλο του το μεγαλείο. Φράχτες, σύνορα, επαναπροωθήσεις, ξανά φράχτες, ευτελισμός, βάρκες που γυρίζουν μεσοπέλαγα και τόσα άλλα.

Ας θυμίσω στην ίδια και στους συνεργάτες της το πρόσφατο γεγονός με την ερώτηση στην επιμόρφωση των πρόσφατα διορισμένων εκπαιδευτικών.

“Είστε διευθυντής/-ντρια σε ένα σχολείο όπου παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα ντόπιων μαθητών προς γειτονικές σχολικές μονάδες. Σταδιακά, το σχολείο έχει μεταμορφωθεί σε σταυροδρόμι πολιτισμών και καταυλισμό στιγματισμένων. (…)”.

Αυτή είναι η πολιτική και η άποψή σας για τους πρόσφυγες. Δίπλα σ’ αυτούς σταθήκατε για να φωτογραφηθείτε. Τον κόπο αυτών εκμεταλλευτήκατε για την προεκλογική σας καμπάνια. Έναν μαθητή και τη δασκάλα του από το “σταυροδρόμι πολιτισμών και τον καταυλισμό στιγματισμένων”.

Αν θέλετε λοιπόν, κ. Αραμπατζή, να δείξετε το πόσο φιλότεχνοι και άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού είστε, φροντίστε την επόμενη φορά να φωτογραφηθείτε με ανθρώπους της δικής σας τέχνης, του δικού σας πολιτισμού, σε δικές σας εκδηλώσεις. Εμείς από τη σαπίλα και το κιτς που εκφράζεται μέσα από την παράταξή σας, θέλουμε να απέχουμε. Η θέση μου, η θέση του Κόμματός μου, είναι για μια Τέχνη που υπηρετεί τον Άνθρωπο. Για έναν Πολιτισμό και μια Παιδεία που αναδεικνύει ολόπλευρα τις πλευρές της κάθε προσωπικότητας. Που δεν χωρίζει τους ανθρώπους σε χρώματα και θρησκείες. Που παλεύει για μια άλλη κοινωνία, χωρίς φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Τη φιλευσπλαχνία σας ως κόμμα προς τους πρόσφυγες, την εξαντλήσατε στα κάγκελα που κοσμούν τη Δομή Προσφύγων.

Για την ιστορία λοιπόν, και όπως το επικοινώνησα με τους συνεργάτες της:

Εκφράζω τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μου με τη χρήση της φωτογραφίας στην οποία απεικονίζομαι τόσο εγώ, ως μέλος του ΚΚΕ, όσο και ο ανήλικος μαθητής χωρίς κανένα φίλτρο.

Ζητώ να αποσυρθεί το όποιο εναπομείναν υλικό, αλλά και μια δημόσια τοποθέτηση από την ίδια.

Κι όπως θα απαντούσε ο σύντροφός μας, Γ. Φαρσακίδης: “Κάνουμε Τέχνη, για ν’ ανθρωπέψει ο άνθρωπος”».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search