• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άγριο δούλεμα των υποψηφίων για το χάος με την Τράπεζα Θεμάτων - Με ψέματα και περίσσιο θράσος!

May 29, 2023 1083

 

Γράφει ο Δραπανι-φόρος

Αντί η κυβέρνηση και τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης να ζητήσουν συγνώμη από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς από την αναστάτωση και το σπάσιμο νεύρων που προκάλεσαν με την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων και την αναβολή των εξετάσεων στα περισσότερα σχολεία, έχουν το θράσος να ψευδολογούν ασύστολα εμπαίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα και, κυρίως, τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία και δοκιμάζεται η ψυχολογική τους ισορροπία.

Αποδίδουν το χάος σε κάποιους χάκερς και επαίρονται ότι: «Οι κακόβουλες επιθέσεις επέμειναν και συνεχίστηκαν και μετά τις 9.20, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.» Χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία και ενώ εκπαιδευτικοί και μαθητές γνωρίζουν ότι οι εξετάσεις αναβλήθηκαν σε πάρα πολλά σχολεία και σε όλα η καθυστέρηση ήταν πολύ μεγάλη ψευδολογούν ασύστολα υποστηρίζοντας: «Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών Λυκείου αντιμετωπίστηκε άμεσα, χάρη στις ενέργειες των υπουργείων, σε περισσότερα από 9 στα 10 σχολεία.»

Συν τοις άλλοις «δουλεύουν»  άγρια τους υποψηφίους που εκτός από το σπάσιμο νεύρων έχασαν και μια ολόκληρη μέρα και μάλιστα παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων από την προετοιμασία τους. Με περίσσιο θράσος αγνοώντας βασικές γνώσεις ψυχολογίας ισχυρίζονται: «Δεν υπάρχει καμία αβεβαιότητα για τους μαθητές που δεν ολοκλήρωσαν σήμερα τις εξετάσεις τους: Θα εξεταστούν αύριο κανονικά. Θα σταλεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία.»

Όσον αφορά, δε, τη διευκρίνιση για τις πανελλαδικέ εξετάσεις («το σύστημα που μεταδίδει τα θέματα στις εξετάσεις του Λυκείου είναι διαφορετικό από αυτό των Πανελλαδικών εξετάσεων, το οποίο ΔΕΝ μπορεί να επηρεαστεί από τέτοιου τύπου κακόβουλες μαζικές επισκέψεις») το μόνο σίγουρο είναι πως δεν κάνει τους υποψηφίους να νιώθουν ασφαλείς.

Το ερώτημα είναι γιατί το υπουργείο επέμεινε στην πραγματοποίηση των εξετάσεων σήμερα με τράπεζα θεμάτων και δεν έδωσε τη δυνατότητα να βάλουν θέματα οι ίδιοι οι διδάσκοντες, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Εύστοχα οι Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Αυτό συνέβη γιατί η τράπεζα θεμάτων είναι κεντρικό εργαλείο της πολιτικής που έχει στόχο τη δημιουργία νέων ταξικών φραγμών στο λύκειο μέσα από πιο σκληρά εξεταστικά φίλτρα, ώστε αυτό να συρρικνωθεί και να γίνει ένα σχολείο για λιγότερους. Παράλληλα θα χρησιμοποιηθεί για την κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσα από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, πράγμα που είναι το επόμενο βήμα της πολιτικής της κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο άλλωστε είναι προϋπόθεση για την «ελεύθερη επιλογή σχολείου» που είναι μέσα στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Γι’ αυτό, ακόμα και όταν, όπως σήμερα, τα πράγματα εξελίσσονται σε φιάσκο το υπουργείο δε θέλει να αμφισβητείται το εργαλείο της τράπεζας θεμάτων προκειμένου να εμπεδωθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν έχει ξεχάσει - και ούτε πρόκειται - μια σειρά από πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που αμφισβητούν το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα του σχολείο και δημιουργούν ένα ταξικό κατηγοριοποιημένο σχολείο για λίγους, όπως είναι η ΕΒΕ, η τράπεζα θεμάτων και η αξιολόγηση.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search