• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εναλλασσόμενη βάρδια σε Δημοτικά Σχολεία που μας γυρνά στη δεκαετία του 1970

June 27, 2023 840

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας ανακοίνωσε στους εμπλεκόμενους φορείς την πρόθεση της Διεύθυνσης για λειτουργία του 9ου και 14ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, από Σεπτέμβρη, σε εναλλασσόμενη βάρδια.

Επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή συλλόγου εκπαιδευτικών Αιγάλεω :

Αναλυτικά:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

Θέμα: Για τις εξελίξεις στο 9ο και 14ο Δ.Σ Αιγάλεω

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας ανακοίνωσε στους εμπλεκόμενους φορείς την πρόθεση της Διεύθυνσης για λειτουργία του 9ου και 14ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, από Σεπτέμβρη, σε εναλλασσόμενη βάρδια.

Καμιά έκπληξη δεν προκάλεσε η πρόταση, αφού η συγχώνευση των δυο σχολείων έγινε τελείως παράνομα χωρίς την προαπαιτούμενη έγκριση της Επιτροπής Καταλληλότητας και παρά τις έντονες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος.

Για εμάς όλες οι ενέργειες οδηγούσαν στην παρούσα απόφαση αφού δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να συστεγαστούν τα δυο σχολεία σε κοινή βάρδια γι αυτό με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζαμε την απόφαση να μην μετακινηθεί το σχολείο Με τη βιασύνη της δημοτικής αρχής να παραδοθεί το κτήριο τα δυο σχολεία συστεγάστηκαν σε κοινή βάρδια χωρίς να πληρείται κανένας όρος ασφάλειας και χωρίς να εξασφαλίζεται η ομαλότητα της εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Όλοι οι νόμοι της ασφάλειας και της παιδαγωγικής καταπατήθηκαν προκειμένου να παραδοθεί το κτήριο του 9ου Δ.Σ άρον – άρον στους νέους ιδιοκτήτες.

Έτσι:

Α. Ο Δήμος Αιγάλεω που αρχικά ενεργεί εν κρυπτώ ,κωλυσιεργεί και αγνοεί την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσουν οι διαδικασίες της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, παραδίδει το κτήριο του 9ου Δ.Σ στα ιδιωτικά συμφέροντα , το στερεί από τους μαθητές και προτείνει σαν μοναδική λύση τη μεταστέγαση και συστέγαση με το 14ο Δ.Σ.

Β. Το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιεί την παράνομη μετακίνηση και συστέγαση με την εκ των υστέρων ομολογία ότι ήταν παράνομη (δεν υπάρχει πόρισμα Επιτροπής Καταλληλότητας) με τη δικαιολογία ότι ήταν στο μέσο της χρονιάς και δεν υπήρχε χρόνος.

Εμείς λέμε ότι ανάμεσα στη Σκύλα της παράνομης και αντιπαιδαγωγικής μετακίνησης και τη Χάρυβδη της αντιπαιδαγωγικής και αντικοινωνικής εναλλασσόμενης βάρδιας που μας γυρνά στη δεκαετία του 1970 λέμε ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι η ανάκτηση του κτιρίου του 9ου Δ.Σ Αιγάλεω

Εμείς λέμε ότι υπάρχουν δυο μήνες καλοκαίρι για να γίνουν ενέργειες έτσι ώστε να πάρουμε πίσω το σχολείο και ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά να γίνει στο κτήριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Εμείς λέμε ότι υπάρχουν δυο μήνες καλοκαιριού για να πιέσουμε τη Δημοτική αρχή να κάνει ότι δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα, να απευθυνθεί στη Κυβέρνηση στα εμπλεκόμενα Υπουργεία για να προχωρήσει η αναγκαστική απαλλοτρίωση και μέχρι να γίνει αυτή το κτήριο να επιταχθεί για να χρησιμοποιηθεί από το 9ο Δημοτικό.

Η μόνη πρόταση που βάζει τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών είναι:

– ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 9ου Δ.Σ για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

– Να σταματήσει η κωλυσιεργία και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search