• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Πειραιά ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία

June 28, 2023 586

 

Μια ακόμα κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου από την ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Προεπισκόπηση εικόνας

Ακούστηκαν διάφορα συνθήματα, όπως:

Με διώξεις και βία δε γίνεται Παιδεία

Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εκπαιδευτικών η πάλη θα τη σπάσει

Εκπαιδευτικοί – Γονείς και Μαθητές ενάντια στις διώξεις και τις περικοπές

Οι εκπαιδευτικοί δε σκύβουν το κεφάλι μαζί με τον λαό αντίσταση και πάλη!

Όχι στις διώξεις και την τρομοκρατία – Αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία!

Οι μαζικοί αγώνες μπορούν και θα νικήσουν την επίθεση θα σταματήσουν!

Κάτω τα χέρια από την απεργία τους λαϊκούς αγώνες και τα σωματεία.

Διώξεις βία καταστολή - Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί!

Στους μαζικούς αγώνες η προοπτική - Όχι στα παζάρια και την υποταγή!

Η ανακοίνωση  - καταγγελία της ΕΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει για μια ακόμα φορά το ΔΙΔΕ Πειραιά για την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Για άλλη μια φορά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (ΔΙΔΕ Πειραιά) προβαίνει σε ενέργειες αυταρχισμού και τρομοκρατίας απέναντι στην ΕΛΜΕ Πειραιά και τους εκπαιδευτικούς, σχετικά με την συνδικαλιστική δράση.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, έχουμε και λέμε:

1) Παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο δύο Διευθυντών Σχολείων επειδή πήραν μέρος στην Απεργία-Αποχή που νόμιμα κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, σχετικά με τους μέντορες-συντονιστές

2) Παρέμβαση στη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, ώστε να διωχθεί αναπληρώτρια συναδέλφισσα που υπηρετεί στη Δυτική Αττική (!), γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική, με βάση τις αποφάσεις του σωματείου της και της ΕΛΜΕ Πειραιά (βλέπε ανακοίνωση ΕΛΜΕ με αρ. Πρωτ. 29/19-2-2023). Η υπόθεση φυσικά έληξε, μπήκε στο αρχείο.

3) Συνεχείς οχλήσεις από το Πειθαρχικό Τμήμα απέναντι σε συναδέλφους και συναδέλφισσες, με τίτλο “Ζητούνται Διευκρινήσεις”, με κάθε πιθανή και απίθανη αφορμή (βλέπε ανακοίνωση ΕΛΜΕ με αρ. Πρωτ. 29/19-2-2023), αναστατώνοντας τη λειτουργία των σχολείων.

4) Άρνηση επί της ουσίας να συναντηθεί με την ΕΛΜΕ Πειραιά και τους υπόλοιπους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (όπως π.χ. φορείς του γονεϊκού κινήματος) για προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά μας. Παρά τα συνεχή αιτήματα, ο ΔΙΔΕ Πειραιά, αποφεύγει συνειδητά να συναντήσει και να συζητήσει με την ΕΛΜΕ Πειραιά. Τελευταίο παράδειγμα, η κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά και της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας στις 22/6 για το ζήτημα της αδυναμίας εγγραφής μαθητών στην Α’ Γυμνασίου στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας! Η συνάντηση έγινε με τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων. Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας, ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά επέλεξε για μία ακόμα φορά να μην συναντηθεί με την ΕΛΜΕ και τους γονείς, απουσιάζοντας, αν και για την ίδια ώρα είχε ορίσει και προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ. Η συνάντηση που όρισε ο ΔΙΔΕ Πειραιά με την ΕΛΜΕ, μετά από πολλές πιέσεις, είναι για μετά τις 30/6, όταν θα έχει λήξει η σχολική χρονιά!

Η όλη συμπεριφορά του ΔΙΔΕ Πειραιά είναι βαθειά απαξιωτική και αντιδημοκρατική απέναντι στην ΕΛΜΕ και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με αγώνες και από μόνη της πυροδοτεί εντάσεις. Ο ΔΙΔΕ Πειραιά και ο κάθε ΔΙΔΕ είναι υποχρεωμένος, από το θεσμικό του ρόλο, να συναντιέται με την ΕΛΜΕ.

5) Τέλος, σαν συνέχεια όλων των παραπάνω, όπως είχε ενημερώσει η ΕΛΜΕ στις 11/6/2023, ο ΔΙΔΕ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της προκαταρκτικής ΕΔΕ για την παρέμβαση που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Πειραιά έξω από το 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου την ημέρα των εξετάσεων της PISA, η οποία κρατάει πάνω από ένα μήνα, γιατί πρέπει προφανώς … κάπου να βγάλει!

Αν όμως κάποιος πρέπει να δώσει εξηγήσεις είναι ο ΔΙΔΕ Πειραιά και το ΥΠΑΙΘ (του οποίου εκπρόσωπος είναι σε τελική ανάλυση στον Πειραιά ο ΔΙΔΕ) και όχι φυσικά η ΕΛΜΕ και οι εκπαιδευτικοί:

1) Για την απαράδεκτη, πρωτοφανή ημερίδα της ΔΙΔΕ με θέμα την προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση (!)

2) Για την δραματική κατάσταση με την σχολική στέγη στον Πειραιά, τα δεκάδες προβλήματα, όπως τελευταία του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά, που και αυτό αδυνατεί να εγγράψει όλους τους μαθητές που το αιτούνται (βλέπε ανακοίνωση ΕΛΜΕ με αρ. Πρωτ. 94/22-6-2023), τους σοβάδες που πέφτουν (π.χ. 13ο ΓΕΛ Πειραιά), τα ειδοποιητήρια σε σχολεία για διακοπές ρεύματος (1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, 4ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, 10ο ΓΕΛ Πειραιά κ.α.), την τραγική υποχρηματοδότηση των σχολείων.

3) Για τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία μέχρι και τον Απρίλη

4) Για την ανυπαρξία Τμήματος Ένταξης σε ολόκληρο το Πέραμα και τον Κορυδαλλό

5) Για την ομηρία των νεοδιόριστων συναδέλφων/συναδελφισσών και τη μη έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης

Οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στα τεράστια προβλήματα που γεννά η κυβερνητική πολιτική, ώστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών στη μόρφωση.

Αντιμετωπίζουμε τις διώξεις, τον αυταρχισμό, τα δικαστήρια, επειδή αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, να κλείσουμε το στόμα μας! Κρύβονται, επειδή δεν θέλουν να δώσουν καμία ουσιαστική λύση στα αιτήματά μας. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της όξυνσης της επίθεσης απέναντι στην ΕΛΜΕ Πειραιά και τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα το βάλουμε κάτω, ότι θα τρομοκρατηθούμε!

Απαιτούμε:

ü Να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία σχετικά με την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ ενάντια στο διαγωνισμό της PISA.

ü Να σταματήσει κάθε απόπειρα τρομοκράτησης και χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης και του σωματείου μας.

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στις 28/6 13:00 στη ΔΙΔΕ Πειραιά

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!

Προεπισκόπηση εικόνας

Συνάντηση την Πέμπτη

Κάτω από την πίεση των τελευταίων κινητοποιήσεων ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας θα δεχθεί τα μέλη του ΔΣ την Πέμπτη 29/6 με όρους πρωτόγνωρους. Αφού για πρώτη φορά ζητά αυστηρά ονόματα και διευθύνσεις και μόνο με μια 4μελή αντιπροσωπεία!

Απαράδεκτοι όροι για μια συνάντηση που γίνεται τέλος Ιούνη, ενώ η προανακριτική διαδικασία στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου είχε ξεκινήσει από τον Μάη.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ έχει τοποθετηθεί αρνητικά και στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ επισημαίνοντας ότι τον πρώτο λόγο έχει η αγωνιστική κινητοποίηση και εγρήγορση των εκπαιδευτικών. Αποδείχτηκε ότι  η μόνη συνάντηση που είχε νόημα ήταν εκείνη του Νοέμβρη που ακολουθήθηκε από την κινητοποίηση καμία 200ρια συναδέλφων, τότε, βέβαια ο ΔΙΔΕ  δε ζήτησε ονόματα από ότι θυμάμαι. Τα σωματεία πάντως δεν είναι ούτε θεσμικοί ούτε κοινωνικοί εταίροι για να ζητούν συναντήσεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Είναι όργανα πάλης των εργαζομένων. Συλλογικά υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά, τα κοινωνικά και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search