• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στο πειθαρχικό o φιλόλογος Ν. Χατζηανδρέου για τις απόψεις του!

July 02, 2023 3278

Μία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία, ο εκπαιδευτικός Νεκτάριος Χατζηανδρέου που υπηρετεί σε σχολείο του Πειραιά ειδοποιήθηκε από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ότι πρόκειται να περάσει πειθαρχικό.

Την ίδια μέρα άλλοι έξι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν σε σχολεία του Πειραιά κλήθηκαν από το αρμόδιο τμήμα της ΔΔΕ Πειραιά να παραλάβουν παραπεμπτικά σε πειθαρχικό. Δεν είναι τυχαίο ότι 6 από τους 7 που παραπέμπονται είναι μέλη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με στημένες κατηγορίες και με βάση ένα θεσμικό πλαίσιο που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές εποχές.

Ο Νεκτάριος Χατζηανδρέου θα ελεγχθεί πειθαρχικά, γιατί σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απηύθυνε σε συναδέλφους του ασκούσε κριτική στον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση την ημέρα που κατέρρευσε η Τράπεζα Θεμάτων. Το μήνυμα προωθήθηκε από κάποιον παραλήπτη στη ΔΔΕ και ακολούθησε η παραπομπή. Αυτό δείχνει ότι οι μηχανισμοί παρακολούθησης και ελέγχου, ο χαφιεδισμός στις μέρες μας έχει εκσυγχρονιστεί, αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο εκπαιδευτικός εκτός από “αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη συμπεριφορά” χρεώνεται και “κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής”.

 «Παραπέμπομαι στο πειθαρχικό διότι σχολίασα δηκτικά την εγκύκλιο Κόπτση, την επομένη της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων, “άσκησα κακόβουλη κριτική” στο πρόσωπο του –σ.σ. πρώην, πλέον– γενικού γραμματέα και επέδειξα “ανάρμοστη, αναξιοπρεπή και ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά”. Ασκησα πολεμική στη στάση του Α. Κόπτση που, ως εφαρμοστής της πολιτικής του υπουργείου, απηύθυνε επιτακτικό λόγο στις σχολικές μονάδες, χωρίς να δείχνει ότι αναγνωρίζει τις ευθύνες τής διοίκησης για έλλειψη σχεδίου σε περίπτωση δυσλειτουργίας του συστήματος. Μέμφθηκα τον αυταρχικό και απειλητικό τρόπο, όπως έχει φανεί από τα κατά καιρούς έγγραφά του, με τον οποίο απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα. Θεωρώ, πάντως, απαράγραπτη την ελευθερία λόγου και άσκησης κριτικής προς την προϊσταμένη πολιτική ηγεσία. Πέρα απ’ αυτό, φρονώ ότι όσα μου καταμαρτυρούνται έχουν προσχηματικό χαρακτήρα, με σκοπό τη φίμωση κάθε φωνής που δεν εγγράφεται στο κυβερνητικό αφήγημα και στο αυταρχικό - κατασταλτικό στιλ διοίκησης».

Για πολλοστή φορά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά βάζει στο στόχαστρο τους εκπαιδευτικούς, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, επιδιώκοντας να αναγορεύσει τα σχολεία της ΔΔΕ Πειραιά σε περιοχή απαγορευμένης συνδικαλιστικής δράσης. Μετά τις τόσες διώξεις εκπαιδευτικών και μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ και τη διαβόητη διημερίδα για διαφήμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, προχωράει σε νέο επίπεδο: Επιχειρεί να ποινικοποιήσει ακόμα και την προσωπική γνώμη!

Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας που στήθηκε όλο αυτό το διάστημα συνεχίζεται και κλιμακώνεται αξιοποιώντας όλους τους κρατικούς μηχανισμούς όπως φαίνεται! ΔΕΝ αφορά μόνο τον ΠΕΙΡΑΙΑ στον οποίο ο ΔΙΔΕ πράγματι έχει κάνει τις διώξεις «υπηρεσιακή του υποχρέωση». Μια σειρά διώξεις σε εκπαιδευτικούς είδαμε σε όλη την Ελλάδα για διάφορους λόγους! Και φυσικά δεν αφορούν ΜΟΝΟ τους εκπαιδευτικούς. Αφορά όλο τον λαό. Γιατί είναι κομμάτι της τρομοκρατίας και της καταστολής που απλώνεται σε όλη την κοινωνία σε όλα τα κομμάτια που θέλουν να αγωνιστούν!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search