• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κάλεσμα ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛ για τη συμμετοχή σε εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Πειραιά για τη δίωξη 7 εκπαιδευτικών

July 07, 2023 514

Η Ομοσπανδία μας καταγγέλλει τη δίωξη 7 εκπαιδευτικών και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής τους δράσης από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Οι συνάδελφοι παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς», που περιλαμβάνεται στον αντιδραστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Συγκεκριμένα, 4 μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά διώκονται για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις Pisa, των οποίων τα επιστημονικά ευρήματα αμφισβητούνται έντονα από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα. Άλλα 2 μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά αντιμετωπίζουν πειθαρχικά με την ίδια κατηγορία, επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση του 2020 για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου (όπου και τους συνέλαβαν μαζί με άλλους 62, με πρόφαση τις απαγορεύσεις λόγω covid-19). Επιπλέον, 1 ακόμα μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά πέρα από …«ανάρμοστη συμπεριφορά» κατηγορείται και για «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» γιατί σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου του, σχολίασε την εγκύκλιο του -πρώην- ΓΓ του Υπουργείου Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων κι ενώ η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ είχαν βγάλει σχετική ανακοίνωση – καταγγελία.

 Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά διώξεις που έχουν γίνει αυτή τη χρονιά στον Πειραιά, αλλά και διώξεις που έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα σε εκπαιδευτικούς στην υπόλοιπη Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Νωπές είναι οι εκδικητικές απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών για την κοινωνική δράση και τα κοινωνικά τους φρονήματα που καταδίκασε σήμερα με απόφασή του το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Ας μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη Διεύθυνση, προκαλώντας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιχείρησε να διοργανώσει εκδήλωση …διαφήμισης ιδιωτικών σχολείων! Ευτυχώς, η κινητοποίηση των πολιτών και πλήθους συλλογικοτήτων απέτρεψε την πραγματοποίηση της εκτρωματικής αυτής εκδήλωσης που είχε ως στόχο την υπονόμευση του δημόσιου σχολείου.

 Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων και φορέων την Παρασκευή 7/7 στις 11:00 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά   (Ελ. Βενιζέλου 35)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search