• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Στηρίζουμε τη νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 12/7 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, 10μμ.

July 11, 2023 364

Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία στηρίζουν την κινητοποίηση της Τετάρτης 12/7 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, 10μμ. ενάντια στη βιομηχανία των διώξεων εκπαιδευτικών και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από την ΔΔΕ Πειραιά, 

Ενδεικτικά παραθέτουμε το ψήφισμα της ΕΝΩΣΗς ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙ.Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

Στηρίζουμε τη νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 12/7 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, 10μμ.

Καταγγέλλουμε την βιομηχανία των διώξεων εκπαιδευτικών και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από την ΔΔΕ Πειραιά, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Μετά από όλες τις διώξεις που επιχειρήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, την τελευταία (!) ημέρα των σχολείων 7 συνάδελφοι έλαβαν τηλεφώνημα από το πειθαρχικό τμήμα της ΔΔΕ για να παραβρεθούν και παραλάβουν την κλήση τους. Όλοι παραπέμπονται σε πειθαρχικό με το -χουντικής έμπνευσης- παράπτωμα της «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς».

· Τα 4 μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (εκ των οποίων και ένα μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και ένα της ΟΛΜΕ) διώκονται για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa που κατηγοριοποιούν ταξικά ακόμα περισσότερο μαθητές και σχολεία. Αποτελεί συνέχεια της διαδικασίας προανάκρισης που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΔΙΔΕ τον τελευταίο μήνα.

· Τα 2 μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά διώκονται για συμμετοχή τους στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου από τον αποφυλακισθέντα ειδικό φρουρό (όπου και τους συνέλαβαν με πρόφαση τις απαγορεύσεις λόγω κόβιτ). Φαίνεται ο ΔΔΕ επεδίωξε στην δικαστική τους ομηρία να προσθέσει και πειθαρχικό παράπτωμα επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν!

· 1 μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά πέρα από...«ανάρμοστη συμπεριφορά» κατηγορείται και για «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» γιατί σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου σχολίασε την εγκύκλιο του -πρώην- ΓΓ του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων.

Αν δεν αποτελούν τα παραπάνω βιομηχανία διώξεων τότε τί αποτελούν; Φυσικά αν τα προσθέσουμε σε όλες αυτές τις διώξεις που έχουν γίνει αυτή τη χρονιά στον Πειραιά, όπως και μια σειρά διώξεις που έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα σε εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί υλοποίηση του δόγματος της κυβέρνησης της ΝΔ «νόμος και τάξη», όπου θα φιμώνονται και θα καταστέλλονται οι φωνές εκείνες που αντιστέκονται στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στην απεργία, στο δημόσιο σχολείο.

Οι διώξεις δεν αφορούν μόνο τον Πειραιά, ούτε μόνο τους εκπαιδευτικούς! Τελικός τους στόχος είναι να κάμψουν κάθε προοπτική λαϊκής αντίστασης στην βαρβαρότητα που διαμορφώνουν!

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και μαθητών και θα αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην μόρφωση. Δεν μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης των σωματείων, της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης! Δεν θα μας κάνουν να σωπάσουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά!

Καταγγέλλουμε τις διώξεις! Δηλώνουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται! Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης!

Μετά τη μαζική κινητοποίηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών και σωματείων στα γραφεία της ΔΙΔΕ Πειραιά και την πορεία που ακολούθησε και κάλεσε η ΕΛΜΕ Πειραιά και ΕΛΜΕ της Αττικής, την Παρασκευή 7/7, το νέο αγωνιστικό ραντεβού είναι την Τετάρτη 12/7 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, 10μμ.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους συναδέλφους!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη!

 

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

 

ΠΟΛΥΖΩΗ ΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search