• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Απεργιακή απάντηση στο νέο αντεργατικό έκτρωμα Μητσοτάκη – Γεωργιάδη!

September 01, 2023 666

"ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

Το νέο αντεργατικό– αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση και με αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί (όπως και ο Χατζηδάκης τον Ιούνη του 2021) μέσα στο καλοκαίρι να συντρίψει τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα!

Στόχος κυβέρνησης και κεφαλαίου είναι η αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, η εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερων κερδών για τις επιχειρήσεις, η επέκταση και η διεύρυνση της ευελιξίας, το χτύπημα των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο παραπέρα στραγγαλισμός της απεργίας και της περιφρούρησης της!"

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

Το νέο αντεργατικό– αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση και με αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί (όπως και ο Χατζηδάκης τον Ιούνη του 2021) μέσα στο καλοκαίρι να συντρίψει τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα!

Στόχος κυβέρνησης και κεφαλαίου είναι η αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, η εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερων κερδών για τις επιχειρήσεις, η επέκταση και η διεύρυνση της ευελιξίας, το χτύπημα των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο παραπέρα στραγγαλισμός της απεργίας και της περιφρούρησης της!

Η αντιλαϊκή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προωθεί νομοθετικά και παρέχει στους εργοδότες:

- το 13ωρο δουλειάς την ημέρα, τις 78 ώρες εργασίας την εβδομάδα σε πάνω από έναν εργοδότη και με τον τρόπο αυτό καταργεί de facto το 5ήμερο και το 8ωρο ,

- συμβόλαια «μηδενικών ωρών» και συμβάσεις «κατά παραγγελία» , που δεν προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό ωρών εργασίας ούτε κατώτατο μισθό. Ο εργαζόμενος οφείλει να είναι διαθέσιμος για εργασία όπως και όταν απαιτείται, ενώ ο εργοδότης δεν δεσμεύεται για το μισθό ή το ωράριο. Η καταβολή του μισθού γίνεται αναλόγως των ωρών της εργασίας μετά την πρόσκληση του εργοδότη .Αυτή η απαράδεκτη πρακτική που εφαρμόζεται στην Ε.Ε. σε αρκετούς τομείς του ιδιωτικού τομέα (σε κάποιες χώρες και στο δημόσιο) και ιδίως στον τουρισμό και εστίαση, υγεία και κοινωνική εργασία, εμπόριο, εκπαίδευση κλπ. δείχνει πως οι εργαζόμενοι δουλεύουν με χαμηλές αμοιβές χωρίς να δικαιούνται οποιαδήποτε μορφή άδειας, 7 μέρες την εβδομάδα, χωρίς να μπορούν να κατοχυρώσουν ούτε την προϋπηρεσία τους.

- εξαμηνίτη «δόκιμο εργαζόμενο», με «περίοδο μαθητείας 6 μηνών μετά τη λήξη της οποίας θα λύεται η σύμβαση «αυτομάτως και αζημίως».

-ακόμα περισσότερες απλήρωτες υπερωρίες και χτύπημα στην 5μερη εργασία, διευθέτηση του χρόνου εργασίας πλέον με εντολή του εργοδότη, μέσα από ατομική σύμβαση

-ποινικοποιεί ακόμα περισσότερο τους εργατικούς αγώνες, την περιφρούρηση των απεργιακών κινητοποιήσεων και τις καταλήψεις! Γίνεται λόγος για «ψυχολογική βία» και για «κατάληψη χώρων εργασία ή εισόδων τους, ιδίως κατά τη διάρκεια απεργία», που σύμφωνα με το δημοσίευμα «θα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον 5.000 ευρώ»!

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι η εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής τους προϋποθέτει μέτρα ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση. Γι’ αυτό θέλει να συμπληρώσει το νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη με ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα και μας επαναφέρει στην εποχή του Σικάγου, πριν το 1886!

Οι νέες διατάξεις συμπληρώνουν, θωρακίζουν και ενισχύουν το αντεργατικό οπλοστάσιο, όπως αυτό είχε θεσπιστεί με το νόμο 4808/2021 (νόμος Χατζηδάκη) και με την προγενέστερη νομοθεσία!

Στην ουσία το μόνο που φαίνεται ότι αποτελεί εξασφάλιση… για τον εργαζόμενο είναι η έγκαιρη ενημέρωση του εργοδότη για την διάρκεια της εργασίας.

Και αυτό το νέο, άθλιο κατασκεύασμα της κυβέρνησης θα προστεθεί στην μεγάλη αλυσίδα της αντεργατικής νομοθεσίας με σκοπό να εξουδετερώσει κάθε πραγματική και ουσιαστική εργατική αντίσταση, έτσι ώστε τα σχέδια του κεφαλαίου να ευοδωθούν και να πετύχουν οι επενδύσεις και η κερδοφορία τους! Η βούληση της κυβέρνησης και των αφεντικών είναι σαφής. Και καθοδηγητής τους είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή η ένωση των ευρωπαίων βιομηχάνων-τραπεζιτών-εφοπλιστών που προωθεί και εγγυάται την πιο ακραία αντεργατική πολιτική σε κάθε χώρα. Η θεσμοθέτηση αυτής της ζούγκλας με τη μορφή ενσωμάτωσης Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ελληνικό εργατικό «δίκαιο», αποκαλύπτει ότι η εργατική τάξη δεν έχει απέναντι της έναν «γραφικό τηλε-Υπουργό», αλλά την απαίτηση της Ε.Ε, κυβέρνησης και του ΣΕΒ για την ενίσχυση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου με την πλήρη κατάργηση 8ωρου,τη ρευστοποίηση του χρόνου εργασίας και τη ραγδαία επέκταση της δεξαμενής ενός ευέλικτου, φτηνού εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα, μαχητική δράση και διεκδίκηση.

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ Ν\ΣΧΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Το επαίσχυντο αυτό νομοσχέδιο, που συνιστά την κήρυξη του ολοκληρωτικού πολέμου από την πλευρά της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, πρέπει να απαντηθεί από την ίδια την εργατική τάξη και το εργατικό κίνημα άμεσα και νικηφόρα.

Να διεκδικήσουμε -απαιτήσουμε:

· Μείωση του χρόνου εργασίας, 30ωρο-6ωρο-5μερο. Να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη και όλοι οι νόμοι για τη «διευθέτηση» και την ρευστοποίηση του χρόνου εργασίας.

· Μόνιμη, σταθερή και ασφαλισμένη εργασία για όλους/ες και νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Να καταργηθούν οι επισφαλείς, προσωρινές, ελαστικές σχέσεις εργασίας.

· Να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία δουλειά! Αυξήσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ, πλήρη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

· Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Συνδικάτα ελεύθερα από κράτος, κυβερνήσεις, εργοδοσία. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.

· Πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 60 και στα 55 για τα βαρέα

· Προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Μειώσεις των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα. Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια

Είναι επιτακτική ανάγκη τα σωματεία να παρέμβουν άμεσα, να οργανώσουν την παρέμβαση τους, όχι με αναποτελεσματικές συμβολικές αντιδράσεις αλλά με ένα άμεσο αγωνιστικό απεργιακό σχέδιο για την αποτροπή της ψήφισης του νομοσχεδίου, με:

ü πανεργατικά συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα, στις 6-7/9/2023.

ü πανεργατική απεργία ενάντια στο νέο αντεργατικό νσχ. Γεωργιάδη. Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ και τις άλλες Ομοσπονδίες να προκηρύξουν άμεσα 24ωρη απεργία.

ü συμμετοχή στις συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Καμάρα στις 6 μ.μ., όπου ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει όχι μόνο το νέο αντεργατικό τερατούργημα, αλλά και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής του.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ         ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search