• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ζέττα Μακρή: Κανένα ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της Θεσσαλίας - Αλλά στην Αίγινα τηλεκπαίδευση με «διαταγή» ΔΙΔΕ

September 14, 2023 963

 

Γράφει ο Δραπανι-φόρος

Απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σε επισημάνσεις της Μερόπης Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) και της Αφροδίτης Κτενά (ΚΚΕ) σχετικά με τις προβλέψεις για την επαναφορά των μαθητών στα σχολεία στην περιοχή της Μαγνησίας, η Ζέττα Μακρή εκτός των άλλων σχετικά με το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόταση από κανέναν και εξέφρασε την απορία γιατί συντηρείται αυτό ως ζήτημα.

Αντίθετα στην Αίγινα από την πρώτη μέρα μετά τον αγιασμό η «διαταγή» του ΔΙΔΕ Πειραιά ήταν να ξεκινήσει αμέσως τηλεκπαίδευση για το 1ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ που δε λειτούργησαν, επειδή πλημμύρισαν.

Τι να πει κανείς για μια τέτοια απόφαση! Με ποια λογική θα ξεκινήσει τηλεκπαίδευση ακόμα και με μαθητές της Α΄Γυμνασίου και Α΄Λυκείου που δεν τους γνωρίζουν ούτε εξ όψεως οι εκπαιδευτικοί; Δεν είναι γνωστές οι τραγικές συνέπειες της τηλεκπαίδευσης από την περίοδο της πανδημίας;

Η τηλεκπαίδευση αλλοτριώνει την εκπαιδευτική διαδικασία, οξύνει τις κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες και καταδικάζει τους μαθητές στην αμορφωσιά και τη συναισθηματική ανασφάλεια.

Ας σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί πρότειναν να λειτουργήσουν διά ζώσης τα σχολεία, έστω και σε διπλή βάρδια, σε βάρος του χρόνου τους και της ποιότητας ζωής τους, αλλά η «διαταγή»   ήταν για τηλεκπαίδευση.

Να θυμίσουμε για μια ακόμα φορά την επισήμανση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (Οκτλωβρης 2022):

«Ο τρόπος αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων τους και ο συνολικότερος τρόπος άσκησης πολιτικής καταδεικνύει την αντίληψή του ΔΕ για την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική διαδικασία. Με βάση τις επιλογές του, γίνεται κατανοητό ότι ο ΔΕ βλέπει τους εκπαιδευτικούς ως στρατιώτες, τον ίδιο τον εαυτό του τον αντιλαμβάνεται ως Λοχαγό στρατώνα στην καλύτερη περίπτωση ή ως διοικητή ΑΤ προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Τους δε μαθητές τους βλέπει ως μέλη ενός σωφρονιστικού καταστήματος που αν για κάποιο λόγο παραβούν τους κανονισμούς θα επέλθει η ποινή της τηλε-«εκπαίδευσης».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search