• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δ΄ ΔΔΕ Αθήνας: Μέσα σε μια νύχτα έκοψαν 33 τμήματα (σα να λέμε εξαφάνισαν περίπου 4 σχολεία)

September 17, 2023 1288

Χρήστος Κάτσικας
Χρήστος Κάτσικας 


Εμείς θα του θυμίσουμε τα λόγια που ο ίδιος είχε γράψει λίγα χρόνια πριν (2016) στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του ως απερχόμενος Διευθυντής της ΔδΕ Α’ Αθήνας: «Υποκύπτοντας στον πειρασμό μιας συμβουλής, προσπαθήστε να είστε δίκαιοι με όλους, με μαθητές, με γονείς, με συναδέλφους…».
Όχι 5, όχι 10 αλλά 33 τμήματα έκοψε η Δ΄ ΔΔΕ Αθήνας από τα σχολεία της περιοχής της. Ουσιαστικά το 1/3 των σχολείων από το Μοσχάτο, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο μέχρι την Αργυρούπολη, τον Άλιμο και τη Βούλα έχασαν από ένα τμήμα. Η για να το πούμε διαφορετικά χάθηκαν σε μια νύχτα 4 σχολεία σε μια περιοχή που ένα μεγάλο τμήματα της είναι εξαιρετικά επιβαρυμένο.
Ο νέος Διευθυντής της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας κ. Λεωνίδας Μάντζος σε επικοινωνία μαζί μας είπε ότι απλά εφάρμοσε το νόμο, καθώς το καλοκαίρι, όταν τα σχολεία όριζαν τα τμήματα, τα πράγματα ήταν ακόμη ρευστά και δεν έγιναν οι σωστοί υπολογισμοί. Παράλληλα μας είπε ότι δεν μπορεί να αφήσει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς καθώς οι αναπληρωτές έρχονται με το σταγονόμετρο.

Εμείς έχουμε να πούμε ότι τα παρακάτω στο Διευθυντή Εκπαίδευσης: Τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στενάζουν στις παραφορτωμένες τάξεις. Ζούμε σε μια περίοδο που οι συνέπειες της μνημονιακής χολέρας, η καραντίνα και η περίοδος των πυκνών μολύνσεων και της αύξησης των θανάτων την προηγούμενη περίοδο έχουν αφήσει ίχνη σε όλους, πολύ μεγαλύτερα και βαρύτερα στη νεολαία. Όποιος έχει μάτια να δει και την τιμιότητα να πιστέψει στα μάτια του, όποιος αναπνέει την κιμωλία μέσα στην τάξη, γνωρίζει πολύ καλά ότι στις τάξεις με 26 και 27 παιδιά πολύ δύσκολα μπορεί να να γίνει μάθημα με την ουσιαστική έννοια της λέξης. Μάθημα που να φτάνει και στα "πίσω θρανία".

Δεν φτάνει που οι κυβερνητικές πολιτικές κρατάνε πλέον τους εκπαιδευτικούς μέχρι τα 67 τους χρόνια, δεν φτάνει που η πλειονότητα των καθηγητών στους δήμους της Αθήνας είναι κατά μέσο όρο από 55-60 ετών, ο Διευθυντής της Εκπαίδευσης επιλέγει με έναν εύκολο τρόπο και με μια ευκολότερη δικαιολογία να κάνει πρωτοφανείς περικοπές.

Εμείς θα του θυμίσουμε τα λόγια που ο ίδιος είχε γράψει λίγα χρόνια πριν (2016) στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του ως απερχόμενος Διευθυντής της ΔδΕ Α’ Αθήνας: «Υποκύπτοντας στον πειρασμό μιας συμβουλής, προσπαθήστε να είστε δίκαιοι με όλους, με μαθητές, με γονείς, με συναδέλφους…».

Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΔΕ Δ΄ΑΘΗΝΑΣ

Την Πέμπτη 14 /09 το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συνάντησε τον ΔΙΔΕ Δ΄Αθήνας και του ζήτησε να ενημερωθεί για τα παρακάτω θέματα.

1. Προχώρησε στο κλείσιμο τμημάτων που είχαν ήδη εγκριθεί. Ρωτήσαμε για ποιο λόγο. Απάντησε ότι εφαρμόζει τον νομό που ισχύει για τον προβλεπόμενο αριθμό μαθητών ανά τμήμα ακριβώς (π.χ. τα 81 παιδιά στις γυμνασιακές τάξεις είναι τρία τμήματα και όχι τέσσερα που λειτουργούσαν εως τωρα ). Στην ερώτηση αν με 27 παιδιά μπορεί να πραγματοποιηθεί αξιοπρεπής διδασκαλία , απάντησε ότι το έχει καταφέρει ο ίδιος πρόσφατα. Ανέφερε επίσης ότι εξαίρεση μπορεί να γίνει εφόσον το προβλέπει ο νόμος δηλαδή , όταν υπάρχουν αίθουσες με μικρό εμβαδόν ή υπάρχουν παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

2. Στο θέμα της ανάθεσης υποχρεωτικών υπερωριών από τον διευθυντή όπως προβλέπεται από το ν. 4823/2021 απάντησε ότι θα εφαρμοστεί με πολύ φειδώ και μόνον αργά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αν δεν βρεθεί άλλος τρόπος κάλυψης.

3. Για τον παραλογισμό που συμβαίνει με τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ τον Σεπτέμβριο , να υποχρεώνονται οι μαθητές να αλλάξουν ειδικότητα ή τμήμα ή σχολείο , διότι έχουν κλειδωθεί τα τμήματα από τον Ιούλιο , μας παρέπεμψε στο υπουργείο.

4. Για το ότι δεν εγκρίθηκαν κάποιες εσωτερικές αποσπάσεις στην διάρκεια των υπηρεσιακών μεταβολών του Σεπτεμβρίου η απάντηση ήταν ότι δεν ζητούσαν τοποθέτηση σε κενό 12 και πλέον ωρών , αλλά σε πακέτο ωρών κάτω των 12 , που αθροιστικά έφτιαχναν πλήρες κενό. Άρα, μόνο για συμπλήρωση μπορούσαν να τοποθετηθούν.

5. Θέσαμε το ζήτημα της κακόφημης <<απασχόλησης>> των παιδιών σε κάποιο κενό τους. Επισημάναμε ότι παραβιάζει το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών και ότι στην ουσία συνιστά υπερωριακή απασχόληση. Δηλώσαμε ότι έχουμε γνωματεύσεις έγκριτων νομικών που στηρίζουν την άποψη μας και θα στηρίξουμε κάθε συνάδελφο που θα δεχθεί έγγραφη εντολή από τον διευθυντή του να <<απασχολήσει>>. Στην εμφανή νομική αδυναμία του θέματος από την διοίκηση, η προτροπή ήταν ΄’ ας πάρει μια καρέκλα και ας τους επιβλέπει στην αυλή’’. Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με αναλυτική ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

6. Θέσαμε το ζήτημα των δεδουλευμένων αμοιβών που δεν έχουν καταβληθεί. Η απάντηση είναι ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από την προηγούμενη χρονιά. Πράγματι ισχύει , αλλά ζητήσαμε να γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθούν.

Συνάδελφοι/ισσες, τίποτα δεν πρόκειται να μας χαρίσουν αν δεν το διεκδικήσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο (κινηματικό , ένδικο …). Το αντίθετο θα μας φορτώνουν σαν τα υποζύγια και θα μας ραβδίζουν επιπλέον , αρκεί να δούμε πόσο έχουν αυξηθεί οι κάθε είδους εργασίες στο σχολείο πέρα από τα διδακτικά μας καθήκοντα.

Όλοι στο συλλογικό αγώνα για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά των συναδέλφων μας!

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας

Μαίρη Πρίμη                  Αποστόλης Ξυδάς

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search