• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κινητοποίηση στο Δήμο Αθηναίων 18/9 για πτώση σοβάδων - κτιριακό

September 18, 2023 602

Κινητοποίηση στο Δήμο Αθηναίων αποφάσισε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» στην οποία συμμετέχει και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Αριστοτέλης" με αφορμή την πρόσφατη πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 13:00.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική κόστους- οφέλους και ζούμε στο πετσί μας την παραδοχή ότι οι ζωές μας δεν έχουν καμία αξία για την κυβέρνηση, τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια».

Μάλιστα, ο τελευταίος υγειονομικός έλεγχος το 2019 έφερε στην επιφάνεια σοβαρά προβλήματα.

Η ανακοίνωση

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

πριν από λίγη ώρα, είχαμε πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Το ατύχημα συνέβη σε ώρα διαλείμματος και τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά, τρεις μαθητές.

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια χρονιά! 

Μάθημα σε γερασμένα και ασυντήρητα ή κακοσυντηρημένα κτίρια! Μάθημα με την ανασφάλεια πότε θα συμβεί το επόμενο περιστατικό, αν θα βρέξει, αν θα γίνει σεισμός!

Σχολεία στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, που ο Δήμος Αθηναίων δε βρίσκει χρήματα να τα φτιάξει, να χτίσει νέα, να μη στοιβάζει τα νήπια και τα προνήπια σε κοντέινερ, όταν την ίδια στιγμή εξασφαλίζει με διαδικασίες fast truck ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει στην ανάπλαση του Βοτανικού!

Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική κόστους- οφέλους και ζούμε στο πετσί μας την παραδοχή ότι οι ζωές μας δεν έχουν καμία αξία για την κυβέρνηση, τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια!

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ότι με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων, το 2018 χάθηκε οικόπεδο που προοριζόταν για ανέγερση νέου διδακτηρίου για το 149ο Δημοτικό Σχολείο. Σήμερα, στη θέση του οικοπέδου λειτουργεί πλυντήριο αυτοκινήτων και έχουμε τραυματισμένους μαθητές...

Επιπλέον, το 2019 στον τελευταίο υγειονομικό έλεγχο προέκυψαν τα εξής:

Ακατάλληλα αποχωρητήρια με κατασκευαστικά προβλήματα και χωρίς βρύσες στους προθαλάμους, ενώ το ένα βρίσκεται κάτω από κλιμακοστάσιο.

Πόρτες με οξειδώσεις που χρήζουν αντικατάστασης.

Ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει στη σύσκεψη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, με θέμα τα κτιριακά προβλήματα των Σχολείων μας και σε συντονισμό με Εκπαιδευτικά Σωματεία, Ενώσεις Γονέων, συναδέλφους και γονείς και κηδεμόνες θα ριχτούμε στη μάχη για να διεκδικήσουμε, το Σχολείο και τη μόρφωση που αξίζουν σε εμάς και τα παιδιά μας!

Απαιτούμε:

  • Άμεσο έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το κτίριο είναι ασφαλές για μαθητές, μαθήτριες και συναδέλφους
  • Δέσμευση του Δήμου Αθηναίων για ανέγερση νέου διδακτηρίου στο άμεσο μέλλον σε οικόπεδο ή χώρο ορισμένο

Ο Σύλλογος, προκηρύσσει Στάση Εργασίας 1 ή 2 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και 2 ή 3 ή 4 ή 5 ώρες στο πρόγραμμα του Διευρυμένου Ολοήμερου.»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Δήμο Αθηναίων, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 13:00 για κτιριακό – στεγαστικό και υποδομές σχολείων.

Την Παρασκευή 15/9 είχαμε πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Το ατύχημα συνέβη σε ώρα διαλείμματος και τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά, τρεις μαθητές.

Στα σχολεία του Δήμου Αθηνών, πολλά από τα οποία ανήκουν και στο Σύλλογό μας κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση, κέρδος, και ζούμε στο πετσί μας την παραδοχή ότι οι ζωές μας δεν έχουν καμία αξία για την κυβέρνηση, τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια. Σχολεία στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, που ο Δήμος Αθηναίων δε δίνει τα χρήματα να τα φτιάξει, να χτίσει νέα, να μη στοιβάζει τα νήπια και τα προνήπια σε κοντέινερ, όταν την ίδια στιγμή εξασφαλίζει με διαδικασίες fasttruck ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει σε αναπλάσεις, ιδιωτικοποιήσεις και περιορισμό του πρασίνου και του δημόσιου χώρου. Μάθημα σε γερασμένα και ασυντήρητα ή κακοσυντηρημένα κτίρια, μάθημα σε κοντέινερ και τάξεις που ήταν παλιά αποθήκες. Μάθημα με την ανασφάλεια πότε θα συμβεί το επόμενο περιστατικό, αν θα βρέξει, αν θα γίνει σεισμός!

Έπειτα από το κάλεσμα του ΣΕΠΕ «ο Παρθενώνας», στον οποίο ανήκει το 149ο Δημοτικό Σχολείο, ο Σύλλογος «Αριστοτέλης» συμμετέχει στην κινητοποίηση στον Δήμο Αθηναίων, απαιτώντας σύγχρονες και ασφαλείς κτηριακές εγκαταστάσεις και υποδομές για τα σχολεία και τους μαθητές μας!

Υπενθυμίζουμε ότι για άλλη μια χρονιά Δήμος και ΔΙΠΕ δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια ούτε για το 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αθηνών, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το σχολείο αλλά και εμείς το έχουμε αναδείξει και προβεί σε ανακοινώσεις και παραστάσεις για το θέμα, με αποτέλεσμα 22 παιδιά να μένουν μέχρι στιγμής εκτός του Ειδικού Νηπιαγωγείου, στην αναμονή, και πάνω από 20 παιδιά που φοιτούν στο παράρτημα να στεγάζονται σε τσίγγινα κουτιά κοντέινερ.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο τέτοιον εμπαιγμό! Δεν θα ανεχτούμε άλλο τα παιδιά μας να στερούνται την ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση που δικαιούνται και έχουν ανάγκη! Καλούμε τους γονείς σε κοινό αγώνα! Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών μας μέχρι τέλους!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search