• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δίωξη εκπαιδευτικού γιατί υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων!

September 21, 2023 933

Ένα ακόμα περιστατικό διοικητικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και τρομοκράτησης εκπαιδευτικών που έρχεται να προστεθεί στα πάρα πολλά άλλα τέτοιου είδους που έχουν  καταγγελθεί και από άλλους εκπαιδευτικούς συλλόγους πανελλαδικά εις βάρος εκπαιδευτικών οι οποίοι τάσσονται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων και με το συμφέρον του κλάδου.

Πρόκειται για την συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου, η υπόθεση της οποίας συνεχίζεται αφού το πόρισμα της ΕΔΕ προτείνει την πειθαρχική δίωξή της και η ίδια καλείται σε γραπτή απολογία τις επόμενες μέρες.

Η εκπαιδευτικός δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υπερασπιστεί στο Σύλλογο Διδασκόντων της τις ειλημμένες αποφάσεις του Συλλόγου της, οι οποίες εναρμονίζονταν με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, τόσο της ΔΟΕ όσο και του ΣΕΠΕ Ηρακλείου, ενάντια στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της Διευθύντριας του σχολείου να τις ανατρέπει μονομερώς.

Κινητοποιήσεις στην ΠΔΕ Κρητης οργανώνουν σήμερα, Πέμπτη 21/9/2023, γονείς και εκπαιδευτικοί για να διαμαρτηρηθούν και να καταδικάσουν την συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου, η υπόθεση της οποίας συνεχίζεται αφού το πόρισμα της ΕΔΕ προτείνει την πειθαρχική δίωξή της και η ίδια καλείται σε γραπτή απολογία...

Για το ζήτημα αυτό, που απασχολεί μήνες τώρα την εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου, εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, αλλά και η  Ζαχαρούλα Παπανικολάου, εκλεγμένη με την ΑΣΕ στο ΣΕΠΕ Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών  Π.Ε. ΑΝ. Αττικής  «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζουμε για ακόμα μία φορά την, καταφανώς πια, συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου, η υπόθεση της οποίας συνεχίζεται αφού το πόρισμα της ΕΔΕ προτείνει την πειθαρχική δίωξή της και η ίδια καλείται σε γραπτή απολογία τις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό διοικητικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και τρομοκράτησης συναδέλφων που έρχεται να προστεθεί στα πάρα πολλά άλλα τέτοιου είδους που έχουν  καταγγελθεί και από άλλους εκπαιδευτικούς συλλόγους πανελλαδικά εις βάρος εκπαιδευτικών οι οποίοι τάσσονται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων και με το συμφέρον του κλάδου.

Η εκπαιδευτικός δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υπερασπιστεί στο Σύλλογο Διδασκόντων της τις ειλημμένες αποφάσεις του Συλλόγου της, οι οποίες εναρμονίζονταν με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, τόσο της ΔΟΕ όσο και του ΣΕΠΕ Ηρακλείου, ενάντια στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της Διευθύντριας του σχολείου να τις ανατρέπει μονομερώς.

Η δίωξη της εκπαιδευτικού προχώρησε παρά την αντίθεση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», τον ίδιο τον Σύλλογο Διδασκόντων του 14ου Δημοτικού Σχολείου που υπηρετεί και η ίδια, εργατικών σωματείων και φορέων αλλά και δεκάδων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπαιδευτικός πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση των σχολείων, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Η δίωξή της γίνεται ακριβώς την περίοδο που συζητιέται και θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, το οποίο συμπληρώνοντας τον νόμο Χατζηδάκη εντείνει τις συνδικαλιστικές διώξεις και μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας και προβλέπει μέχρι και ποινή φυλάκισης!

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών για να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.  Για να μην  αμφισβητείται η πολιτική της παιδείας των πολλών ταχυτήτων και της ημιμάθειας, το σχολείο της «αξιολόγησης», της κατηγοριοποίησης και της ταξικής διαφοροποίησης, που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!!

  • Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου!
  • Καλούμε τη ΔΟΕ να συνδράμει στη στήριξη της συναδέλφου με όλα τα μέσα!
  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης της απολογίας από τη συνάδελφο.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

Η Ένωση μας εδώ και αρκετούς μήνες έχει συμμετάσχει ενεργά από κοινού με τους εμπλεκόμενους συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς προκειμένου να σταματήσει η άδικη και απαράδεκτη δίωξη σε βάρος της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου

Με παρεμβάσεις στον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Εμμ. Μπελαδάκη και τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμ. Καρτσωνάκη, με σχετικά δελτία τύπου και ανακοινώσεις αντιταχθήκαμε σθεναρά στην απαράδεκτη ενέργεια να προχωρήσουν σε ΕΔΕ εναντίον της, καθώς οι κατηγορίες που προσάπτονται στην εκπαιδευτικό έχουν ήδη καταπέσει μετά από τις μαρτυρίες των συναδέλφων της αλλά και γονιών που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολείο αυτό. Το μόνο «σφάλμα» που έκανε η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είναι ότι πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση των σχολείων, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Καταδικάζουμε λοιπόν για ακόμα μία φορά την, καταφανώς πια, συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου, η υπόθεση της οποίας συνεχίζεται αφού το πόρισμα της ΕΔΕ προτείνει την πειθαρχική δίωξή της και η ίδια καλείται σε γραπτή απολογία τις επόμενες μέρες.

Επειδή λοιπόν εμείς, όπως έχουμε ξαναδηλώσει αλλά φαίνεται «εις ώτα μη ακουόντων», θέλουμε εκπαιδευτικούς που να διδάσκουν στα παιδιά μας αξιοπρέπεια και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές διώξεων,

•           Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου!

•           Στηρίζουμε την κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης της απολογίας από την εκπαιδευτικό  (21/9/2023).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search