• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διεύθυνση και “ΠΥΣΔΕ” Δυτικής Θεσσαλονίκης παραβιάζουν εργασιακά δικαιώματα - Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά!

September 21, 2023 887

Καταγγελία για αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και στην καταμέτρηση των κενών στη Δυτική Θεσσαλονίκη, από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Θεσσαλονίκης.
Όπως τονίζει, η Διοίκηση και το “ΠΥΣΔΕ” συνεχίζουν τις τοποθετήσεις παραβιάζοντας κριτήρια αντικειμενικότητας, διαφάνειας και ισοτιμίας, ενώ νέα κενά προστίθενται και αφαιρούνται χωρίς την απαραίτητη αιτιολόγηση.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση, τα κενά σε όλες τις ειδικότητες, με τις αναιτιολόγητες προσθαφαιρέσεις κενών, είναι συνολικά 474.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ  η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Θεσσαλονίκης
Να καλυφθούν τώρα όλα κενά στα σχολεία και σε όλες τις δομές εκπαίδευσης

Διεύθυνση και “ΠΥΣΔΕ” Δυτικής Θεσσαλονίκης να σταματήσουν να παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα στις τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών
Η Διοίκηση και το “ΠΥΣΔΕ” συνεχίζουν τις τοποθετήσεις παραβιάζοντας κριτήρια αντικειμενικότητας, διαφάνειας και ισοτιμίας. Κάθε συνεδρίαση το επιβεβαιώνει. Είναι στις προτεραιότητές τους η συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών για τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία, για τις περικοπές και τη λιτότητα. Για το ρόλο αυτό άλλωστε το ΠΥΣΔΕ είναι ελεγχόμενο από την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ. Διοίκηση και ΠΥΣΔΕ εκπληρώνουν απόλυτα το ρόλο τους κόντρα στις αποφάσεις του κλάδου και των ΕΛΜΕ που επανειλημμένα παρεμβαίνουν και ζητούν να τηρηθούν συγκεκριμένα κριτήρια διαφάνειας και ισότητας σε όλες τις κατηγορίες των τοποθετήσεων (υπεράριθμοι, εκπαιδευτικοί σε διάθεση - νεοδιόριστοι, αποσπασμένοι, αναπληρωτές). Η Διοίκηση δεν αποδέχεται τις προτάσεις των ΕΛΜΕ που καταθέτουμε ώστε όλες οι τοποθετήσεις να γίνονται δημόσια και με τα μόρια του καθενός. Τα έργα και οι μέρες της Δ/σης Εκπ/σης και του «ΠΥΣΔΕ» προοιωνίζονται τους χειρότερους όρους για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών στην έναρξη της φετινής χρονιάς.

Νέα κενά προστίθενται και αφαιρούνται χωρίς την απαραίτητη αιτιολόγηση

Την Τρίτη 19/9 το μεσημέρι με ανάρτηση των κενών στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης κλήθηκαν να καταθέσουν αίτηση τοποθέτησης οι συνάδελφοι που είναι σε διάθεση και οι νεοδιόριστοι. Από έλεγχο που κάναμε διαπιστώσαμε ότι προστέθηκαν από την προηγούμενη κατηγορία τοποθετήσεων (υπεράριθμοι), χωρίς καμία αιτιολόγηση 45 κενά, ενώ αφαιρέθηκαν 6 κενά, επίσης χωρίς αιτιολόγηση. Τα κενά που παρουσιάζει η Διεύθυνση σε όλες τις ειδικότητες, με τις αναιτιολόγητες προσθαφαιρέσεις κενών, είναι συνολικά 474.

Πιο συγκεκριμένα προστέθηκαν κενά στις εξής ειδικότητες

ΠΕ01: προστέθηκε ένα (1) κενό χωρίς αιτιολόγηση σε σχέση με τα προηγούμενα κενά.

ΠΕ02: προστέθηκαν τέσσερα (4) κενά.

ΠΕ03: προστέθηκαν δύο (2) κενά.

ΠΕ04: προστέθηκαν δύο (2) κενά.

ΠΕ05: προστέθηκαν δέκα (10) κενά. Δόθηκαν και κενά κάτω από 12 ώρες.

ΠΕ06: προστέθηκαν δύο (2) κενά.

ΠΕ07: προστέθηκε ένα (1) κενό.

ΠΕ011: προστέθηκε ένα (1) κενό.

ΠΕ78: προστέθηκαν εννέα (9) κενά.

ΠΕ79.01: προστέθηκαν εννέα (3) κενά.

ΠΕ80: προστέθηκαν έξι (6) κενά.

ΠΕ82 προστέθηκε ένα (1) κενό.

ΠΕ83 - ΠΕ84: προστέθηκε ένα (1) κενό.

ΠΕ86: προστέθηκε ένα (1) κενό.

ΠΕ88: προστέθηκε ένα (1) κενό.

Αφαιρέθηκαν κενά στις εξής ειδικότητες:

ΠΕ08: αφαιρέθηκαν δύο (2) κενά.

ΠΕ78 - ΠΕ80: αφαιρέθηκε ένα (1) κενό.

ΠΕ84: αφαιρέθηκε ένα (1) κενό.

ΠΕ87.01 - ΠΕ87.04: αφαιρέθηκε ένα (1) κενό.

ΠΕ87.04: αφαιρέθηκε ένα (1) κενό.

Να δοθούν όλα τα κενά στη β φάση προσλήψεων αναπληρωτών και να καλυφθούν τα κενά σε όλες τις δομές. Διαφάνεια στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.

Η Διεύθυνση αρνείται να δώσει στοιχεία στις ΕΛΜΕ σχετικά με τα κενά για τις προσλήψεις αναπληρωτών που ζήτησε να καλυφθούν από το ΥΠΑΙΘΑ, το ίδιο αρνήθηκε να δώσει και τα κενά που ζήτησε και πριν την Α φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Οι 300 προσλήψεις αναπληρωτών που έγιναν στην Α φάση, ενώ πέρσι οι συνολικές προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις δομές έφτασαν τις 647 και χωρίς στο τέλος της χρονιάς να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά, επιβεβαιώνουν ότι Διοίκηση και το κομματικά ελεγχόμενο ΠΥΣΔΕ από την ΔΑΚΕ λειτουργούν σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των αναπληρωτών.

Το Υπουργείο και οι Διευθύνσεις να σταματήσουν να απαξιώνουν τους αναπληρωτές και να παραβιάζουν τα δικαιώματά τους. Οι τοποθετήσεις τους έγιναν με διαβλητό τρόπο: δεν τους δημοσιοποιήθηκαν όλα τα κενά, ανακοινώθηκαν ηλεκτρονικά στον κάθε έναν ξεχωριστά τόσα όσες και οι προσλήψεις, σπάσανε κενά σχολείων με 23 ώρες, συμψηφίσανε κενά σχολείων κοντινών και μακρινών περιοχών, στην παράλληλη μείωσαν κατακόρυφα τις ώρες που αντιστοιχούν σε κάθε παιδί, κ.ά. Να σταματήσει το καθεστώς προτεραιοποίησης των κενών από τις Διευθύνσεις. Στη ΔΔΕ Δ. Θεσ/νίκης να τους δοθούν όλα τα κενά, όπως θα αποτυπωθούν μετά τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων, με δικαίωμα επιλογής χωρίς περιορισμούς και κατοχυρωμένο το δικαίωμα των ενστάσεων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης και θα ισχύει για τους αναπληρωτές, όπως ακριβώς γίνεται για τους μόνιμους συναδέλφους.

Να γίνουν με διαφάνεια οι διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου

Διοίκηση και ΠΥΣΔΕ ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε διαθέσεις συναδέλφων για συμπλήρωση του ωραρίου τους. Δεν αποδέχθηκαν να δημοσιοποιούν τα κενά κάτω από 12 ώρες, καθώς και τα πλεονάσματα ειδικοτήτων, και οι τοποθετήσεις σε αυτά να γίνονται μετά από αίτηση των συναδέλφων, μια διαδικασία με στοιχεία τήρησης κριτηρίων αντικειμενικότητας και διαφάνειας, που όταν εφαρμόστηκε στη Διεύθυνση (2018), δημιούργησε παρακαταθήκες ίσων όρων στις τοποθετήσεις. Οι εξυπηρετήσεις θα έχουν λόγο και στις συμπληρώσεις ωραρίου. Παραβιάζουν ακόμη και τη νομοθεσία που ισχύει στις τοποθετήσεις (Π.Δ. 50/96, άρθρο 14, παράγραφος 7) που καθορίζει οι συμπληρώσεις ωραρίου να γίνονται μετά από αίτηση των συναδέλφων. Οι τοποθετήσεις θα γίνονται στα τυφλά και με προνομιακή μεταχείριση σχολείων και συναδέλφων, αφού δεν έχουν ανακοινώσει τον τρόπο εφαρμογής των όποιων κριτηρίων θα εφαρμόσουν! Απαιτούμε να μην ισχύσει το απαράδεκτο καθεστώς των τοποθετήσεων-τυφλοσούρτη, χωρίς αιτήσεις συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου.

Απαιτούμε – διεκδικούμε

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί / μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. 20.000 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς τώρα στη Β/θμια. Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Να καλυφθούν όλα τα κενά στη β φάση προσλήψεων αναπληρωτών και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές (γενική παιδεία, ειδική αγωγή, ενισχυτική, ΕΠΑΛ, τάξεις υποδοχής, ΔΥΕΠ, σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας).

Διαφανείς διαδικασίες, με όλα τα κενά για όλες τις τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών με βάση τις δηλώσεις και τα μόρια των συναδέλφων. Αιτιολόγηση των κενών που προστίθενται.

Στους αναπληρωτές να δοθούν όλα τα κενά, όπως θα αποτυπωθούν μετά τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων και με το δικαίωμα επιλογής χωρίς περιορισμούς.

Στην ειδική αγωγή να ξαναγίνουν όλες οι τοποθετήσεις με κοινοποίηση όλων των κενών και να καλυφθούν όλες οι ώρες που αντιστοιχούν στους μαθητές και σε όλες τις ειδικότητες.

Να εγκριθούν όλες οι προτάσεις των σχολείων για λιγότερους μαθητές στα τμήματα.

Να κοινοποιηθούν όλα τα κενά κάτω από 12 ώρες και οι τοποθετήσεις για συμπλήρωση ωραρίου να γίνουν με αιτήσεις των συναδέλφων.

Να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις για νέα Τμήματα Ένταξης στα σχολεία που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Να λειτουργήσουν τώρα όλες οι εκπαιδευτικές δομές (πρόσφυγες, ενισχυτική, Μ.Ν.Α.Ε., κ.ά.).

Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΒΠ-ΕΕΠ για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Ενισχυτική και πρόσθετη διδασκαλία από την αρχή της χρονιάς σε όλα τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search