• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πειραιάς: Στο Πειθαρχικό φιλόλογοι επειδή άσκησαν κριτική στην κυβερνητική πολιτική

September 21, 2023 4031

ΠΗΓΗ: 

Στο στόχαστρο του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά βρέθηκαν οι φιλόλογοι κ. Καββαδίας και κ. Χατζηανδρέου.

Μετά το «τελευταίο επεισόδιο» με τη δίωξη πλήθους εκπαιδευτικών με τη λήξη τη σχολικής χρονιάς, ξεκίνησε ακόμα ένας κύκλος διώξεων με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά βρέθηκαν οι φιλόλογοι Γιώργος Καββαδίας και Νεκτάριος Χατζηανδρέου, που παραπέμπονται για πολλοστή φορά στο Πειθαρχικό γιατί «τόλμησαν» να σχολιάσουν σε κείμενά τους την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

 

Για τι κατηγορείται ο εκπαιδευτικός Γ. Καββαδίας, σύμφωνα με το «κατηγορητήριο» του ΔΙΔΕ Πειραιά, με τις υπογραμμίσεις δικές του: «Κυριάκος Πιερρακάκης: Συνεχίζουμε στον δρόμο της Κεραμέως βάζοντας ταφόπλακα στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. (…) Πίσω από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του νέου υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη κρύβεται η σκληρή πολιτική παραπέρα συρρίκνωσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης. (…). Με την αξιολόγηση, τους μειωμένους διορισμούς και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με αναπληρωτές και ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς τα σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα διερχομένων, χωρίς σταθερό προσωπικό, που πλημμυρίζουν από τον τοξικό ανταγωνισμό, τον χαφιεδισμό και την τρομοκρατία. (…) Με την πολιτική τους ενισχύουν την αναπαραγωγή του φαύλου κύκλου της ενδοσχολικής βίας και αναπαράγονται σε καθημερινή βάση άγρια επεισόδια μεταξύ μαθητών, αλλά και μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. (…) Αυτό σημαίνει για τους γονείς ότι το παιδί τους να μην μπορεί να φοιτήσει στο σχολείο της γειτονιάς του και να βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου ανεύρεσης σχολείου. Ο ανταγωνισμός για ένα “πρότυπο” σχολείο σημαίνει ότι τα υπόλοιπα να παραμένουν απαξιωμένα, με ελλιπή χρηματοδότηση, με ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς».

Από πότε οι απόψεις και η κριτική συνιστούν ποινικό αδίκημα και θεωρούνται «κακόβουλη κριτική στις πράξεις της προϊσταμένης αρχής»; Από πού και ώς πού η κριτική στην εκπαιδευτική πολιτική, όπως για «ελλιπή χρηματοδότηση, με ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς» κ.ά., αποτελεί «απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» κατά του υπουργού Παιδείας; Βαδίζουμε σε άλλες εποχές;

 

Η περίπτωση του Νεκτάριου Χατζηανδρέου

Ο φιλόλογος Νεκτάριος Χατζηανδρέου, που υπηρετεί σε σχολείο του Πειραιά, σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου του είχε σχολιάσει την εγκύκλιο του τότε γ.γ. του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων! Μία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία, ο εκπαιδευτικός ειδοποιήθηκε από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ότι πρόκειται να περάσει Πειθαρχικό. Ο διευθυντής της ΔΙΔΕ Πειραιά τον κατηγόρησε για «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη συμπεριφορά» και του χρέωσε… «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής», προχωρώντας στη δίωξή του.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search