• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ... στις πλάτες των μαθητών

September 21, 2023 1676

ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ... στις πλάτες των μαθητών

Προκαλεί το κοινό αίσθημα ,η αντιπαράθεση Ζορμπά –Ανδριώτη με αφορμή τα δρομολόγια των μαθητών που δεν πραγματοποιούνται.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Κων/νος Ζορμπάς και η προσφάτως παραιτηθείσα Αντιπεριφερειάρχης εξαπολύουν πυρά , μεταφέροντας ο ένας στον άλλον την ευθύνη, για το γεγονός ότι η σχολική χρονιά άρχισε αλλά οι μαθητές βρίσκονται στο δρόμο. « Μηδέν» βάζει ο κ. Ζορμπάς στην κ. Ανδριώτη, «απλήρωτους άφησε τους οδηγούς, ο κ Ζορμπάς» λέει η κ Ανδριώτη, και το μπαλάκι ευθυνών και αρμοδιοτήτων πάει και έρχεται. Αλληλοκατηγορούνται αυτοί, που τέσσερα χρόνια συνδιοικούσαν και αλλληλοσυγχαίρονταν για την επιτυχημένη τους θητεία!

Αλήθεια , ανεξάρτητα από τον τομέα που ο καθένας είχε αναλάβει για το θέμα των σχολικών μεταφορών, δεν θα έπρεπε να νοιάζονται για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών;

Αλήθεια , η κυρία Περιφερειάρχης δεν έχει καμία ευθύνη; Δεν οφείλει να ελέγχει την πορεία των έργων που αναθέτει στους υφισταμένους της; Και μάλιστα, όταν πρόκειται για το ευαίσθητο θέμα των σχολικών μεταφορών που αφορά τα παιδιά μας και την απρόσκοπτη σχολική διαδικασία;

Αλήθεια γιατί δεν ύψωσαν ποτέ τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση:

ü για αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της μεταφοράς όλων των μαθητών με τις ανάλογες προϋποθέσεις ;

ü για την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας ,όταν ένας υπάλληλος καλείται να φέρει σε πέρας ένα τόσο ευαίσθητο και δύσκολο έργο;

Η κοκορομαχία τους δεν έχει να κάνει με τις αγωνίες γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με τον προσωπικό τους ανταγωνισμό, αφού από πρώην συνοδοιπόροι στην Περιφερειακή Αρχή , βρίσκονται σε γαλάζια μεν, αντίπαλα δε, ψηφοδέλτια. Για την καρέκλα λοιπόν ο τσακωμός. Για τους εαυτούς τους τσακώνονται ,και χωρίς ντροπή βγάζουν ό ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, αποκαλύπτοντας την ανυποληψία της πολιτικής τους.

Το πρόβλημα των δρομολογίων ταλαιπωρεί κάθε χρόνο γονείς ,μαθητές , εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια που πασχίζουν να τα φέρουν βόλτα. Η ουσία όμως είναι στο ότι η μεταφορά των μαθητών, όπως τόσα αγαθά και δικαιώματα, έχει γίνει εμπόρευμα που παζαρεύεται με όρους αγοράς.

Το ζήτημα των σχολικών μεταφορών θα λυθεί οριστικά ενταγμένο μόνο σε ένα αποκλειστικά δημόσιο φορέα, που θα διαχειρίζεται τα δικά του οχήματα για την μεταφορά των μαθητών δίχως την παρέμβαση ιδιωτών που άλλοτε συμμετέχουν στους διαγωνισμούς και άλλοτε όχι,

ανάλογα με το κόστος και το κέρδος. Σε αυτό το πλαίσιο, ως Λαϊκή Συσπείρωση ,διεκδικούμε σήμερα όλα εκείνα τα μέτρα και τις ενέργειες για να μην μένουν οι μαθητές εκτός σχολείου.

Οι χειροκροτητές των κυβερνήσεων όσο και αν τσακώνονται, ούτε μπορούν ούτε θέλουν να υπερασπιστούν και να λύσουν προβλήματα γονιών και μαθητών και εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό. Ας δώσουμε μαζί τη μάχη για να μπουν σε προτεραιότητα οι ανάγκες μας και όχι οι καρέκλες τους…., Ας κάνουμε την ανατροπή , ενισχύοντας αποφασιστικά τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search