• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τη νέα δίωξη του Γ. Καββαδία από τον ΔΙΔΕ Πειραιά

September 21, 2023 2553

Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς από τον ΔΙΔΕ Πειραιά επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

"Η αντίσταση στις διώξεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης καθήκον όλων μας! Δε μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης των σωματείων, της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης! Δε θα μας κάνουν να σωπάσουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά!

Καταγγέλλουμε τις διώξεις! Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που διώκονται! Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης! Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη απέναντι στο Γ. Καββαδία και σε όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους εκπαιδευτικούς!"

Ενδεικτικά παραθέτουμε τα ψηφίσματα της  ΕΛΜΕ Κέρκυρας και της ΕΛΜΕ Ημαθίας

Ψήφισμα για τη νέα δίωξη από τον ΔΙΔΕ Πειραιά

Το σήριαλ των διώξεων από τον ΔΙΔΕ Πειραιά δεν έχει τέλος. Μετά το «τελευταίο επεισόδιο» με τη δίωξη επτά εκπαιδευτικών με τη λήξη τη σχολικής χρονιάς ξεκίνησε ένας ακόμα κύκλος διώξεων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο του ΔΙΔΕ Πειραιά ο συνάδελφος Γιώργος Καββαδίας που παραπέμπεται στο πειθαρχικό, γιατί «τόλμησε» σε άρθρο να ασκήσει κριτική στις προγραμματικές θέσεις του υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε, για τί κατηγορείται ο Γ. Καββαδίας, σύμφωνα με το «κατηγορητήριο» του ΔΙΔΕ Πειραιά με τις υπογραμμίσεις δικές του: «Κυριάκος Πιερρακάκης: Συνεχίζουμε στον δρόμο της Κεραμέως βάζοντας ταφόπλακα στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης(…) Πίσω από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του νέου υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη κρύβεται η σκληρή πολιτική παραπέρα συρρίκνωσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης(…) Με την αξιολόγηση, τους μειωμένους διορισμούς και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με αναπληρωτές και ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς τα σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα διερχομένων, χωρίς σταθερό προσωπικό που πλημμυρίζουν από τον τοξικό ανταγωνισμό, τον χαφιεδισμό και την τρομοκρατία (…) Με την πολιτική τους ενισχύουν την αναπαραγωγή του φαύλου κύκλου της ενδοσχολικής βίας και αναπαράγονται σε καθημερινή βάση άγρια επεισόδια μεταξύ μαθητών, αλλά και μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών (…) Αυτό σημαίνει για τους γονείς ότι το παιδί τους να μην μπορεί να φοιτήσει στο σχολείο της γειτονιάς του και να βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου ανεύρεσης σχολείου. Ο ανταγωνισμός για ένα «πρότυπο» σχολείο σημαίνει ότι τα υπόλοιπα να παραμένουν απαξιωμένα, με ελλιπή χρηματοδότηση, με ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς».

Από πότε οι απόψεις και η κριτική συνιστούν ποινικό αδίκημα και θεωρούνται «κακόβουλη κριτική στις πράξεις της προϊσταμένης αρχής».

Από πού και ως πού η κριτική στην εκπαιδευτική πολιτική, όπως για «ελλιπή χρηματοδότηση, με ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς» κ.α. αποτελούν «απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» κατά του υπουργού Παιδείας;

Η αντίσταση στις διώξεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης καθήκον όλων μας! Δε μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης των σωματείων, της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης! Δε θα μας κάνουν να σωπάσουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά!

Καταγγέλλουμε τις διώξεις! Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που διώκονται! Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης! Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη απέναντι στο Γ. Καββαδία και σε όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους εκπαιδευτικούς!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search