• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τρομοκρατικές διώξεις και άγρια καταστολή

September 28, 2023 662

ΠΗΓΗ: Eksegersi.gr 

Σε μπαράζ διώξεων προχωρεί συστηματικά ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά εναντίον συνδικαλιστών εκπαιδευτικών με την ανεκδιήγητη φασιστικής έμπνευσης αιτιολογία της «κακόβουλης κριτικής στις πράξεις της προϊσταμένης αρχής», επειδή αυτοί άσκησαν κριτική στις πράξεις και τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας.

Πρόκειται για τη δίωξη για δεύτερη φορά στον Γιώργο Καββαδία, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, και των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων ΔΕ και στον Νεκτάριο Χατζηανδρέου.

Ο μεν πρώτος διώκεται γιατί τόλμησε να γράψει κείμενο για όλα τα κακώς κείμενα του δημόσιου σχολείου, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι όλοι οι εκπαιδευτικοί (αξιολόγηση, διορισμοί με το σταγονόμετρο, ελλιπέστατη χρηματοδότηση, εισβολή ιδιωτών στο δημόσιο σχολείο, ένταση ταξικών φραγμών, κ.λπ.). Κοντολογίς, εξέφρασε τη γνώμη του για την πολιτική κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας, πολιτική που προτίθεται να συνεχίσει αταλάντευτα και ο Πιερρακάκης, όπως απορρέει από τις προγραμματικές του δηλώσεις.

Ο δεύτερος παραπέμπεται εκ νέου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για τον ίδιο λόγο (άσκηση κακόβουλης κριτικής στις πράξεις της προϊστάμενης αρχής), επειδή άσκησε σε άρθρο του κριτική στην απόφαση του ΔΔΕ να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Παραπέμπεται δηλαδή γιατί άσκησε κριτική στην πρώτη παραπομπή του! 

Από πού αντλεί το θράσος ο ΔΔΕ Πειραιά και προχωρεί σε τέτοιου είδους τρομοκρατικές διώξεις; Από τους πολιτικούς του προϊσταμένους φυσικά που δηλώνουν προκλητικά ότι θα ασκήσουν την ίδια αντεργατική, αντιεκπαιδευτική πολιτική τσακίζοντας κάθε αντίσταση. Εξ ου και δεν μονιμοποιούνται οι νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικοί, παρότι έχουν περάσει 3 και 4 χρόνια, αν δεν κάνουν δηλώσεις μετανοίας και δεν αποδεχτούν τη σφαγή της αξιολόγησης που πετάει στον κάλαθο των αχρήστων πτυχία και εργασιακή εμπειρία ετών ως αναπληρωτές, εξ ου και οι εκπαιδευτικοί σύρονται στα αστικά δικαστήρια για να βγουν αποφάσεις σε διατεταγμένη υπηρεσία περί παράνομων απεργιών, εξ ου και αποτελεί τον κανόνα η καταστολή και διάλυση κάθε διαμαρτυρίας και διαδήλωσης.

Οι διώξεις δεν αφορούν αποκλειστικά αυτούς τους δύο αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Αφορούν το σύνολο. Σε αυτό επιδιώκεται να σταλεί το μήνυμα της φίμωσης και της υποταγής. 

Ενάντια στις διώξεις οργανώθηκε από την ΕΛΜΕ Πειραιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, την περασμένη Παρασκευή, πλην όμως ο ΔΔΕ ήταν για μια ακόμη φορά άφαντος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

Και άλλα κρούσματα εντάσσονται στη βιομηχανία διώξεων! Για τρίτη (!) φορά  μέσα σε έναν χρόνο ο συνάδελφος και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Γιώργος Καββαδίας (ΓΚ) διώκεται πειθαρχικά από τον ΔΔΕ Πειραιά. Τώρα η κατηγορία δεν είναι η συμμετοχή του σε κάποια κινητοποίηση, αλλά η δημόσια διατύπωση απόψεων στο διαδίκτυο!

Νέα παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για τον ίδιο λόγο (άσκηση κακόβουλης κριτικής στις πράξεις της προϊστάμενης αρχής), έλαβε ξανά ο συνάδελφος Νεκτάριος Χατζηανδρέου (ΝΧ), επειδή άσκησε σε άρθρο του κριτική στην απόφαση του ΔΔΕ να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο… Παραπομπή, επειδή άσκησε κριτική στην παραπομπή του δηλαδή… μιλάμε για αδιανόητα πράγματα…

Η καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής και του ΥΠΑΙΘΑ ότι «βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης» θεωρείται «κακόβουλη κριτική στην προϊστάμενη αρχή». Ενώ το να λες ότι με τις κυβερνητικές πολιτικές «τα σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα διερχομένων, χωρίς σταθερό προσωπικό» ή αν καταγγέλλεις «την απαξίωσή τους, την ελλιπή χρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς» παρουσιάζεις μια εικόνα των σχολείων ανυπόστατη και εξωπραγματική.

Εχουμε ξαναπεί: οι διώξεις δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα, δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς. Είναι μια προσπάθεια φίμωσης, τρομοκράτησης και καταστολής οποιασδήποτε φωνής θέλει να αντισταθεί στην επίσημη πολιτική.

Καταγγέλλουμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά που μαζί και με άλλους Προϊστάμενους, έχουν πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο τους στο να εφαρμοστεί και να εμπεδωθεί η παραπάνω πολιτική. Πυροδοτεί με την στάση του την ένταση.

Οι απανωτές παραπομπές στο Πειθαρχικό, ακόμα και για τη διατύπωση μιας (ξεκάθαρα) πολιτικής – συνδικαλιστικής άποψης, ανοίγει ιδιαίτερα επικίνδυνους δρόμους, μάς γυρίζει πολλά χρόνια πίσω! Η στάση του ΔΔΕ Πειραιά βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με το κοινό αίσθημα των εκπαιδευτικών του Πειραιά (που διδάσκουν κάθε μέρα την ανάγκη να μπορεί ο καθένας να διατυπώνει ελεύθερα τη γνώμη του, ακόμα και την αντίθετη άποψη), αλλά και ευρύτερα. Ο κλάδος μας έχει δώσει σκληρούς αγώνες για να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και ανεμπόδιστα οι εκπαιδευτικοί, τα σωματεία, να υπάρχει ελεύθερη συνδικαλιστική άποψη. Η στάση του ΔΔΕ Πειραιά επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στο αυτονόητο αυτό δικαίωμα. Το ΥΠΑΙΘ, όχι μόνο κωφεύει στις αλλεπάλληλες καταγγελίες της ΕΛΜΕ, δεκάδων σωματείων, της ΟΛΜΕ, αλλά επιβραβεύει το ΔΔΕ Πειραιά, ορίζοντάς τον το καλοκαίρι μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ξέρουμε πολύ καλά ποια πρέπει να είναι η απάντησή μας. Τον δρόμο τον έδειξαν οι μαζικές κινητοποιήσεις μας τη χρονιά που μας πέρασε, που έφεραν ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα σε ό, τι αφορά τις αρχικές διώξεις που ασκήθηκαν στον Πειραιά (δύο μέλη Δ.Σ. ΕΛΜΕ, ανάμεσά τους ξανά ο ΓΚ και δύο Διευθυντές σχολείων που πήραν μέρος στην Απεργία-Αποχή ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων και των Συντονιστών). Που δείχνουν την αλληλεγγύη που μπορεί να αναπτύξει ο κλάδος μας στα πλαίσια ενός συλλογικού αγώνα. Από κει πρέπει να πιαστούμε και να συνεχίσουμε. Γιατί η δύναμή μας βρίσκεται στους συλλογικούς και οργανωμένους αγώνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο ΓΚ και στον ΝΧ όπως και σε όλους του συναδέλφους που βρίσκονται υπό το καθεστώς δίωξης. Δεν θα περάσει η τρομοκρατία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν και να κινητοποιηθούν μαζικά: ενάντια στις πολιτικές που συνθλίβουν τα δικαιώματά μας, ενάντια στο κλίμα διώξεων και τρομοκρατίας.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ- ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/9 ΣΤΙΣ 12:00.

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search