• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κραυγή αγωνίας για το κτίριο - ερείπιο του Γυμνασίου - Λυκείου Υπάτης

October 18, 2023 690

Δεν μπορούν να ανάψουν τα καλοριφέρ αφού το λεβητοστάσιο είναι πλημμυρισμένο - Σε πλήρη εγκατάλειψη το ΚΠΕ που συστεγάζεται με το σχολείο.

Μετά το πρόσφατο ατύχημα που είχαμε με τον σοβαρό τραυματισμό 13χρονου μαθητή στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, ο έλεγχος στα σχολικά συγκροτήματα επιβάλλεται να ειναι άμεσος και σχολαστικός.

Δυστυχώς στο Γυμνάσιο - Λύκειο Υπάτης το οποίο συστεγάζεται με το εγκαταλελειμμένο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η κατάσταση είναι απαράδεκτη.

Το καλοριφέρ δεν μπορεί να ανάψει, ενώ σοβάδες πέφτουν από το υπόστεγο στο προαύλιο με κίνδυνο ατυχήματος. Παρά τα τέσσερα έγγραφα που έχουν γίνει μέσα στο χρόνο από τη Διεύθυνση του σχολείο προς τους αρμόδιους, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Η κατάσταση μετά τις πρόσφατες κακοκαιρίες έχει χειροτερέψει και ο χειμώνας ειναι προ των πυλών.

Αναστάτωση προκαλούν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνουν τις συνθήκες που επικρατούν σε σχολείο της Υπάτης στη Λαμία.

Το κτίριο είναι ερείπιο και πέφτουν σοβάδες με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να τρέμουν για το τι μπορεί να συμβεί.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης το Mega, στο Γυμνάσιο και Λύκειο της περιοχής διδάσκουν 20 εκπαιδευτικοί και φοιτούν 80 μαθητές και συστεγάζεται με Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς εγκατάλειψης εδώ και 12 χρόνια.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι καθηγητές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με κίνδυνο ατυχήματος, καθώς σοβάδες πέφτουν από το υπόστεγο στο προαύλιο του σχολείου.

Ο Διευθυντής του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί ως μια ύστατη προσπάθεια να εισακουστούν ανάρτησαν το παρακάτω κείμενο και τις φωτογραφίες, ελπίζοντας στην άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.

 

Έχοντας εξαντλήσει όλες τις υπηρεσιακές διαδικασίες, αναγκαζόμαστε δυστυχώς να καταφύγουμε στην δύναμη της "εξουσίας" των social media, αφού οι θεσμικές εξουσίες δεν ανταποκρίνονται.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν την κατάσταση του λεβητοστασίου (μέσω του οποίου ζεσταίνεται το σχολείο) και του μισού κτηριακού συγκροτήματος στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και είναι κλειστό εδώ και 12 χρόνια.

Η ανάρτηση δεν είναι μομφή για τους υπαλλήλους του Δήμου αλλά για τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, οι οποίοι θέτουν τις προτεραιότητες και δίνουν τις εντολές.

Κάθε καλοκαίρι που μπορούν να γίνουν έργα στα σχολεία υπάρχουν οι άδειες των υπαλλήλων και ο Covid "θερίζει" τις υπηρεσίες. Όταν με το καλό μπαίνει ο Σεπτέμβρης προηγείται πάντα το Rally Acropolis, ενώ φέτος ενόψει των εκλογών ήταν αδιανόητο να πάρουν σειρά τα σχολεία πριν τις παιδικές χαρές και τις πλατείες. Ήρθε και ο "Daniel" και εξαφανίστηκε κάθε ελπίδα.

Δεν κάναμε αυτή την ανάρτηση νωρίτερα γιατί θέλαμε να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα να ενδιαφερθεί κάποιος, ενώ δεν θέλαμε εν' όψη εκλογών να χαρακτηριστούμε "προβοκάτορες" και να χάσουν τα λόγια μας την αξία τους.

Στη διάθεση των "αρμοδίων" υπάρχουν όλα τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί στο Δήμο και τις υπηρεσίες του και σας θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα Δημοτικό κτήριο που δραστηριοποιούνται 80 παιδιά και 20 συνάδελφοι.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Υπάτης.

Μεστοιχεία και ΦΩΤΟ από το lamiareport.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search