• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Χτυπάνε κόκκινο οι παρατυπίες σε βάρος των εκπαιδευτικών

October 18, 2023 1093
 

Ποτέ δεν πρέπει να ισχυριστεί κανείς ότι σε τούτο το εκπαιδευτικό τοπίο τα έχει δει όλα. Γιατί πολλές φορές η πραγματικότητα στην εκπαίδευση, κοντολογίς όσα συμβαίνουν, μπορεί να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη φαντασία.

 

To νέο «απίστευτο» περιστατικό μας έρχεται από τα Δωδεκάνησα και συγκριμένα από τη Ρόδο.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΠΕ) Δωδεκανήσου πήρε την "πρωτοβουλία" να στείλει οδηγίες στα σχολεία με τις οποίες και  καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίσουν να παρατείνουν από μόνοι τους το ωράριο των σχολικών μονάδων και να ορίσουν εφημερίες πριν από την έναρξη λειτουργίας των σχολείων (όλα τα σχολεία να ανοίγουν στις 8, αλλά στη Ρόδο στις 7.30)

Δεν έφταναν οι ελλείψεις προσωπικού, ειδικοτήτων, Τμημάτων Ένταξης, ολοήμερων, η σφαγή των παράλληλων στηρίξεων , οι σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια τους , τα κοντέινερ που αναγκάζονται να στοιβάζουν τους μαθητές τους, οι ελλείψεις καθαριστριών/των, οι μεθοδευμένες στρατηγικές του Υπουργείου Παιδείας για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης – κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητ(ρι)ών μέσω των επικείμενων αξιολογήσεων και η γενικότερη λεηλασία της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής, την οποία θέλουν να περάσουν σαν μια κανονικότητα...

Ο λαός μας έχει μια παροιμία που λέει «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται» και εννοεί αυτούς που προσπαθούν να επωφεληθούν από τους άλλους, σε όλες τις περιπτώσεις και με κάθε τρόπο, για να μην επιβαρυνθούν οι ίδιοι και για να φαίνεται ότι ευεργετούν. Εδώ ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αντί να πιέσει το υπουργείο Παιδείας ή το Δήμο να έχει φύλακες στα σχολεία για να τα ανοίγουν πριν από την έναρξη και να παραλαμβάνουν τους μαθητές/τριες που έρχονται με τα λεωφορεία από τα χωριά τους νωρίτερα, βρίσκει τη "λύση" να αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των εκπαιδευτικών και να τους φορτώνει ακόμη μια ευθύνη αδιαφορώντας για το βάρος των εξωεκπαιδευτικών ευθυνών που έχουν φορτωθεί.

Απίστευτες καταστάσεις σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης: Εκπαιδευτικοί στα κάγκελα!

Πρωτοφανή πράγματα και στη Θεσσαλονίκη. Εκπαιδευτικός έμαθε ότι την πήραν από την οργανική της θέση και την διέθεσαν σε άλλο σχολείο όταν πήγε να περάσει τις απουσίες του τμήματός της και της είχαν καταργήσει τον κωδικό πρόσβασης!

Για άλλη μια φορά η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης κάνει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών «λάστιχο» ακροβατώντας μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας. Καταστρατηγεί την οργανικότητα της θέσης εφευρίσκοντας διάφορα τερτίπια. Συνήθως δια μέσου των Διευθυντών εκβιάζει τους εκπαιδευτικούς να παραιτηθούν από τα μαθήματά τους στο σχολείο τους, προκειμένου να τους διαθέσει σε άλλο σχολείο για να καλύψουν τις τρύπες έλλειψης καθηγητών.

Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Χωρίς να γνωρίζουν η ίδια η εκπαιδευτικός και οι Διευθυντές των εμπλεκομένων σχολείων, με πράξη του ΠΥΣΔΕ απομακρύνθηκε από την οργανική της  (15ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης)  όπου συμπλήρωνε πλήρες ωράριο α΄ ανάθεσης και διατέθηκε στο 14ο Εσπερινό ΕΠΑΛ για 12 ώρες. Η συναδέλφισσα το διαπίστωσε τελείως τυχαία όταν προσπάθησε να περάσει τις απουσίες του τμήματος στο οποίο ήταν υπεύθυνη και δεν είχε πρόσβαση. Μετά από τηλεφωνήματα που έγιναν στη ΔΔΕ, έμαθε πως δεν ανήκει πια στο σχολείο της οργανικής της!

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης. Και συμπληρώνει: «Γενικότερα οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών για να καλύψουν τα κενά της αδιοριστίας και των μη προσλήψεων αναπληρωτών είναι καθεστώς στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στις δύο φάσεις πρόσληψης αναπληρωτών συνολικά προσλήφθηκαν στην Α΄ Θεσσαλονίκης 35 εκπαιδευτικοί και τα κενά παραμένουν τεράστια.  Έτσι η ΔΔΕ έδωσε εντολή στους Διευθυντές να μοιράζουν αφειδώς υπερωρίες.»  

Για άλλη μια φορά η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης κάνει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών «λάστιχο» ακροβατώντας μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας. Καταστρατηγεί την οργανικότητα της θέσης εφευρίσκοντας διάφορα τερτίπια. Συνήθως δια μέσου των Διευθυντών εκβιάζει τους συναδέλφους να παραιτηθούν από τα μαθήματά τους στο σχολείο τους, προκειμένου να τους διαθέσει σε άλλο σχολείο για να καλύψουν τις τρύπες έλλειψης καθηγητών.

Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Χωρίς να γνωρίζουν η ίδια η συναδέλφισσα και οι Διευθυντές των εμπλεκομένων σχολείων, με πράξη του ΠΥΣΔΕ απομακρύνθηκε από την οργανική της  (15ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης)  όπου συμπλήρωνε πλήρες ωράριο α΄ ανάθεσης και διατέθηκε στο 14ο Εσπερινό ΕΠΑΛ για 12 ώρες. Η συναδέλφισσα το διαπίστωσε τελείως τυχαία όταν προσπάθησε να περάσει τις απουσίες του τμήματος στο οποίο ήταν υπεύθυνη και δεν είχε πρόσβαση. Μετά από τηλεφωνήματα που έγιναν στη ΔΔΕ, έμαθε πως δεν ανήκει πια στο σχολείο της οργανικής της!

Στο καθεστώς απόλυτης αδιαφάνειας που έχει επιβάλει η ΔΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης, όπου τα κενά και οι τοποθετήσεις (πράξεις ΠΥΣΔΕ) δεν δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης και αφού δεν μπορούν να καταργήσουν οργανικές θέσεις, χρησιμοποιούν αθέμιτους και παράνομους τρόπους για να το πετύχουν! συνάδελφοι δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει. Η τακτική αυτή φανερώνει  την πρόθεση τα εναπομείναντα κενά  να καλυφθούν με υπερωριακές αναθέσεις στους εκπιδευτικούς, γεγονός που είχε επισημάνει η ΕΛΜΕ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η συγκεκριμένη πράξη είναι εντελώς παράνομη, γιατί πέρα από την προφανή καταστρατήγηση της οργανικής θέσης,  δεν ισχύει ούτε καν η πρόφαση «για τις ανάγκες της υπηρεσίας», αφού το σχολείο στο οποίο τη διέθεσαν για 12 ώρες δεν χρειάζεται  ηλεκτρολόγο  που είναι η ειδικότητά της, αλλά ηλεκτρονικό και μόνο για 6 ώρες!

Γενικότερα οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών για να καλύψουν τα κενά της αδιοριστίας και των μη προσλήψεων αναπληρωτών είναι καθεστώς στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στις δύο φάσεις πρόσληψης αναπληρωτών συνολικά προσλήφθηκαν στην Α΄ Θεσσαλονίκης 35 εκπαιδευτικοί και τα κενά παραμένουν τεράστια.  Έτσι η ΔΔΕ έδωσε εντολή στους Διευθυντές να μοιράζουν αφειδώς υπερωρίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 15ο ΕΠΑΛ όπου ο Διευθυντής του σχολείου κάλυψε ένα σχεδόν ολόκληρο κενό (14 ώρες) μοιράζοντας υπερωρίες σε συναδέλφους, καθώς και μικρότερες σε άλλους. Υπερωρίες δόθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, και στο 7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης και σε άλλα ΕΠΑΛ του συγκροτήματος «Ευκλείδη».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search