• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κραυγή αγωνίας για μητέρα θύμα κακοποίησης στην Κέρκυρα

October 25, 2023 2058

 Άμεση απονομής δικαιοσύνης, καθώς απ' τις 30 μηνύσεις έχει εκδικαστεί μόνο μια, ζητούν γυναικείες οργανώσεις και προειδοποιούν για τον κίνδυνο ακόμα μιας γυναικοκτονίας.

Την αγωνία τους για την τύχη μιας γυναίκας που εδώ και τρία χρόνια ζει ένα εφιάλτη και έχει πέσει δεκάδες φορές θύμα κακοποίησης απ' τον πρώην σύντροφό της, όπως και τα παιδιά τους, εκφράζει η Επιτροπή για το Οικογενειακό Δίκαιο και την Συναινετική Συνεπιμέλεια, στην οποία συμμετέχουν 23 γυναικείες οργανώσεις.

Με αφορμή την εκδίκαση την Τετάρτη των ασφαλιστικών μέτρων περί επικοινωνίας που έχει καταθέσει η γυναίκα κατά του κακοποιητή για την προστασία  των παιδιών και της ίδιας από την συνεχόμενη άσκηση λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής,  ενδοοικογενειακής βίας, οι γυναικείες οργανώσεις ζητούν να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη, προειδοποιώντας: «Εάν όχι αύριο θα θρηνούμε μια ακόμα γυναικοκτονία». 

Όπως μάλιστα υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση η οργάνωση το Μωβ,  από το σύνολο των 30 μηνύσεων που έχει υποβάλει εναντίον του δεν έχει εκδικαστεί καμιά άλλη πλην του μοναδικού αυτοφώρου όπου του επιβλήθηκε η ποινή δέκα μηνών με αναστολή αλλά ο ίδιος όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά συνεχίζει τα περιστατικά βίας και απειλών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μωβ με το χρονικό της βίας στην οικογένεια έχει ως εξής:

«Στις 25 Οκτωβρίου 2023 εκδικάζονται στην Κέρκυρα, ασφαλιστικά μέτρα περί επικοινωνίας κατά του κακοποιητή, συντρόφου και πατέρα για την προστασία  των παιδιών και της ίδιας από την συνεχόμενη άσκηση λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής, ενδοοικογενειακής βίας. Μέσα σε τριάντα μηνύσεις περιγράφονται δραματικά γεγονότα και σοβαρά περιστατικά βίας που υφίστανται η ίδια αλλά και τα ανήλικα παιδιά της. Γεγονότα βίας λεκτικής σωματικής τα οποία συνεχίζονται επί τρία χρόνια και τα οποία αντί να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου βαίνουν κλιμακούμενα, με αποτέλεσμα να φοβάται για την σωματική ακεραιότητά της και την ζωή τόσο τη δική της όσο και των παιδιών της.

Το 2020 απομάκρυνε τον πρώην σύντροφο της από την οικία της όπου ζούσαν μαζί, μετά την άγρια επίθεση και βία που άσκησε εναντίον της με αποτέλεσμα να χρειασθεί νοσοκομείο. Μετά την γέννηση των παιδιών σταδιακά η κακοποιητική του συμπεριφορά επεκτάθηκε και στα ίδια του τα παιδιά ακόμη και όταν ήταν βρέφη.

Η σταδιακή κακοποιητική συμπεριφορά προς τα παιδιά, κυρίως προς το αγόρι με χαστούκια, κλωτσιές, βρισιές, σύρσιμο του παιδιού από το μπουφάν στο έδαφός, την οδήγησαν στην απόφαση να τον απομακρύνει από το σπίτι όπου διέμεναν όλοι μαζί. Εκείνος, μετά την αποχώρηση από το σπίτι συνέχισε με μεγαλύτερη ένταση την κακοποιητική του συμπεριφορά, γεγονός που την οδήγησαν στην λήψη των ασφαλιστικών μέτρων και στην απαγόρευση να την πλησιάζει.
Το Δικαστήριο, συνυπολογίζοντας ασφαλώς την επικινδυνότητα του χαρακτήρα του πατέρα, αναγνώρισε επίσης περιορισμό στην επικοινωνίας του πατέρα με τα ανήλικα τέκνα τους και δεν του δόθηκε καθόλου διανυκτέρευση, δυστυχώς χωρίς την παρουσία κοινωνικής, λειτουργού στην δια ζώσης επικοινωνία, με αποτέλεσμα η βία η τρομοκράτηση των παιδιών και κακοποιητική του συμπεριφορά να συνεχίζεται.

Φέτος τον Απρίλιο η γυναίκα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πρώην σύντροφό της μπροστά από το νηπιαγωγείο όπου φοιτούσαν τα παιδιά τους ,και μάλιστα παρουσία της ανήλικης κόρης τους, ενώ πρόσφατα τον Ιούνιο, μπήκε δια της βίας μέσα στο σπίτι της και πήρε στους ώμους του, την μικρή τους κόρη «σαν το κατσίκι» όπως χαρακτηριστικά μας κατήγγελλε η γυναίκα παρά τα ουρλιαχτά και στις κραυγές του πεντάχρονου κοριτσιού τα οποία έχουν καταγραφεί.

Ο συγκεκριμένος έχει παραβιάσει τα ασφαλιστικά μέτρα που του έχουν επιβληθεί περί μη προσέγγισης της ίδιας και της οικίας της τουλάχιστον δέκα φορές, τα αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα που του επιβλήθηκαν τουλάχιστον έξι φορές ενώ η ίδια έχει καταθέσει καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα για αίτημα προστασίας της ζωής της μετά και τις απειλές του ότι θα σκοτώσει την ίδια, τα παιδιά τους, τα παιδιά από προηγούμενο γάμο της, αλλά και τους γονείς της με καραμπίνα που είχε στο σπίτι του και κατασχέθηκε από την αστυνομία

Η ζωή αυτής της γυναίκας και των παιδιών απειλείται, η κακοποίηση παιδιών και μητέρας συνεχίζεται χωρίς να υπάρχει θεσμική κάλυψη και προστασία αυτής της οικογένειας. Ζουν σ' ένα περιβάλλον τρόμου, ενώ η καθυστέρηση απονομή δικαιοσύνης αυξάνει την αγωνία. Λαμβάνουν χώρα πραγματικά εξωπραγματικές καταστάσεις στις ζωές τους ενώ ο κακοποιητής ανενόχλητος συνεχίζει να τρομοκρατεί και κακοποιεί χωρίς επιπτώσεις. Η προστασία αυτής της μητέρας και των παιδιών σε ποια υπηρεσία του κράτους ανήκει;

ΑΠΌ ΤΟ ΣΎΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΥΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΛΗΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ όπου του επιβλήθηκε η ποινή δέκα μηνών με αναστολή αλλά ο ίδιος ΌΧΙ μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά συνεχίζει τα περιστατικά βίας και απειλών.

Η πολιτεία οι θεσμοί, η δικαιοσύνη υποχρεούται να προστατεύσουν την ζωή αυτής της οικογένειας από την βιαιότητα ενός πατέρα και συντρόφου. Ο κίνδυνος μιας νέας γυναικοκτονίας υπαρκτός, ένα θύμα ακόμη στη βίαιη, πατριαρχική και σκοταδιστική αντίληψη του μισογυνισμού, οι ευθύνες απέναντι στην μητέρα και παιδιά μεγάλη. Δημοσιοποιούμε αυτή την δίκη στην Κέρκυρα και στηρίζουμε τον αγώνα αυτής της γυναικάς μητέρας να απελευθερωθεί από την βία και το μίσος αυτού του ανθρώπου απαιτώντας από την πολιτεία να λειτουργήσει ως οφείλει και να εκδικασθεί η υπόθεση να απονεμηθεί δικαιοσύνη και να δοθεί τέλος στην συνεχιζόμενη κακοποίηση μητέρας και παιδιών.

Επιτροπή για το Οικογενειακό Δίκαιο και την Συναινετική Συνεπιμέλεια (Στην επιτροπή συμμετέχουν 23 γυναικείες οργανώσεις)»

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search