• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για το έγκλημα στην Παλαιστίνη - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό – ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10 - 18:00 ΠΕΝΤΟΦΑΝΑΡΟ

October 28, 2023 1955

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Για το έγκλημα στην Παλαιστίνη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό –

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10 - 18:00 ΠΕΝΤΟΦΑΝΑΡΟ

Η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται! Το σαββατοκύριακο το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, σφυροκοπούσε ανελέητα τη Γάζα, από στεριά, αέρα και θάλασσα! Από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος, έχουν σκοτωθεί πάνω από 3000 παιδιά, αφού από τους ανελέητους βομβαρδισμούς του Ισραήλ και με την κάλυψη και στήριξη των αμερικανατοϊκών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, έχουν ισοπεδωθεί τα παλαιστινιακά εδάφη. Έχει κοπεί το ρεύμα, το νερό, η προμήθεια καυσίμων και οι επικοινωνίες. Αυτές τις μέρες συντελείται η εξόντωση ενός ολόκληρου λαού!

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους!

Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που υποστηρίζουν το Ισραήλ!

Ο λαός της Παλαιστίνης, εδώ και 75 χρόνια, βιώνει την ισραηλινή βία και κατοχή, την πολιτική διακρίσεων και στέρησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων, η οποία συνεχίζεται με την κάλυψη και στήριξη των αμερικανατοϊκών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του ισραηλινού κράτους-δολοφόνου. Για 75 χρόνια, ο λαός της Παλαιστίνης αγωνίζεται για ελευθερία και αυτοδιάθεση και θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους άμαχους, ηλικιωμένους και παιδιά. Μόνο το 2023 έχουν σκοτωθεί πάνω από 40 παιδιά από τις ισραηλινές δυνάμεις. Από το Σάββατο, που ξεκίνησε ο πόλεμος, έχουν ισοπεδωθεί τα παλαιστινιακά εδάφη, αφού οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν αδιακρίτως μέσα στις παλαιστινιακές πόλεις, διαλύοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, προαναγγέλλοντας τον αφανισμό της λωρίδας της Γάζας. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ εξήγγειλε τον πλήρη αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας, κόβοντας το ρεύμα, το νερό και τον ανεφοδιασμό με τρόφιμα και υγειονομικό υλικό αδιακρίτως από όλους τους Παλαιστίνιους. Τα απάνθρωπα αυτά μέτρα έρχονται να συμπληρώσουν την ισοπέδωση της Γάζας από την ισραηλινή αεροπορία, ενώ επίκειται και χερσαία επιχείρηση.

Η επιθετικότητα αυτή του κράτους του Ισραήλ τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού. Μετά από αιώνων διωγμούς, με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα, ο ισραηλινός λαός δικαιούται να ζήσει ειρηνικά και ελεύθερα, με πλήρη δημοκρατικά δικαιώματα, σεβόμενος τα αντίστοιχα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί εύλογα και δίκαια το δικαίωμα να έχει την ελευθερία του, τη δική του πατρίδα, το δικό του εθνικό κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα:

· Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη.

· Να δημιουργηθεί ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.

· Να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

· Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι Παλαιστίνιοι αλλά και οι άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και Ισραηλινοί διαφωνούντες, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

· Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Γάζα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search