Στη συναυλία, την οποία διοργανώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους οι παρακάτω καλλιτέχνες – συγκροτήματα:

  • Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με τους “Ρεβάνς”
  • KollectivA
  • Κοινοί Θνητοί
  • Magic de Spell
  • Διονύσης Τσακνής
  • Υπεραστικοί
  • Ρωμιοσύνη

Στο κάλεσμά του ο ΠΜΣ αναφέρει:

Ξεσηκωμός! Καμιά εμπλοκή στο μακελειό!

Όλοι 5 Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 11 πμ, στη συγκέντρωση των συνδικάτων και μαζικών φορέων της Αττικής, στη συναυλία και πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία!

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 8000, ανάμεσά τους πάνω από 3000 παιδιά.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες ξεπερνούν τις 15.000 χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας στα συλλαλητήρια και η καθημερινή πολύμορφη δράση για Λευτεριά στη Παλαιστίνη έχουν τοποθετήσει το λαό μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Οι δράσεις μας συναντιούνται με τις δράσεις των λαών όλου του κόσμου. Ο καθένας μας ξεχωριστά λέει στο λαό της Παλαιστίνης:

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ

Οι ώρες είναι κρίσιμες…

Όχι άλλα δελτία ειδήσεων- κατάλογοι νεκρών

Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ένοχη γιατί στηρίζει με όλους τους τρόπους το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, μαζί και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του Νατοϊκού τόξου. Αποτέλεσε μνημείο ντροπής η αποχή από τη ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Μαζικά αγωνιστικά

Παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή και στο μακελειό. Να σταματήσει να είναι ορμητήριο πολέμου και στόχος αντιποίνων.

– Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.

– Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”.

– Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτο ς – δολοφόνο του Ισραήλ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα/Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό/Νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση

Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ, με την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ εδώ και μέρες επιδίδεται σε μια τεράστια επιχείρηση συνειδητής γενοκτονίας ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στην Γάζα. Βομβαρδίζουν δίχως παύση το κέντρο της πόλης. Οι βόμβες πέφτουν αδιακρίτως σε νοσοκομεία, σχολεία, κατοικημένες περιοχές, προσφυγικούς καταυλισμούς. Το εμπάργκο στα τρόφιμα και τα καύσιμα οδηγεί 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε θάνατο από πείνα και δίψα. Ήδη χιλιάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί βαριά, ακρωτηριαστεί. Έχουν διακοπεί όλες οι επικοινωνίες, με στόχο να κρυφτεί το μέγεθος της σφαγής, των χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων που πέφτουν θύματα. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα.

Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση για την στάση ντροπιαστικής στήριξης στη σφαγή. Οι βάσεις της Σούδας, της Ελευσίνας και όλη η χώρα αποτελεί ορμητήριο για την υποστήριξη του εγκλήματος. Ούτε καν το ψήφισμα του ΟΗΕ για να σταματήσει το μακελειό που ψήφισαν 120 χώρες δεν στήριξε!

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο νέο έγκλημα

· Να σταματήσει αμέσως η επίθεση στην Γάζα

· Καμία συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή που υπογράφουν Ισραήλ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω η φρεγάτα Ψαρά, και να σταματήσει κάθε στρατιωτική εμπλοκή.

· Καμιά διευκόλυνση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ – Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

· Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – «δολοφόνο του Ισραήλ».

· Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ενιαίο ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, αυτοδιάθεση του παλαιστινιακού λαού

Συμμετέχουμε στη συναυλία στο Σύνταγμα και την πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία την Κυριακή 5/11 στις 11.00 πμ

· Οργανώνουμε μαζί με άλλα σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, φορείς κινητοποίηση στο υπουργείο άμυνας με αίτημα «Καμιά συμμετοχή Να γυρίσουν πίσω η φρεγάτα Ψαρά και κάθε άλλη στρατιωτική δύναμη που στηρίζει την επίθεση, Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα»

· Τα συνδικάτα να κλιμακώσουν την πάλη τους και με απεργιακές μορφές να απαιτήσουμε να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, Απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά». Να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

 

 

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΕΝΟΧΟΙ ΙΣΡΑΗΛ, ΗΠΑ , ΝΑΤΟ, ΕΕ

Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό

Εδώ και ένα μήνα το κράτος του Ισραήλ για μια ακόμη φορά από το 1948 έως και σήμερα σφάζει και δολοφονεί τον λαό της Παλαιστίνης στην μαρτυρική λωρίδα της Γάζας. Η επιχείρηση γενοκτονίας φυσικά γίνεται με την αμέριστη συμπαράσταση των Η.Π.Α - Ε.Ε. Βομβαρδίζουν δίχως παύση το κέντρο της πόλης. Οι βόμβες πέφτουν αδιακρίτως σε νοσοκομεία, σχολεία, κατοικημένες περιοχές, προσφυγικούς καταυλισμούς. Το εμπάργκο στα τρόφιμα και τα καύσιμα οδηγεί 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε θάνατο από πείνα και δίψα. Ήδη χιλιάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί βαριά, ακρωτηριαστεί. Έχουν διακοπεί όλες οι επικοινωνίες, με στόχο να κρυφτεί το μέγεθος της σφαγής, των χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων που πέφτουν θύματα.

Σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children υπολογίστηκε πως μέσα σε 10 μέρες στη Γάζα, έχουν σκοτωθεί τόσα παιδιά ,όσα έχουν πεθάνει σε συρράξεις διεθνώς από το 2019 !

Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση για την στάση στήριξης την οποία απλόχερα και συνειδητά προσφέρει στο Ισραήλ ώστε να συντελεστεί η γενοκτονία. Οι βάσεις της Σούδας, της Ελευσίνας και όλη η χώρα αποτελεί ορμητήριο για την υποστήριξη του εγκλήματος. Ούτε καν το ψήφισμα του ΟΗΕ για να σταματήσει το μακελειό που ψήφισαν 120 χώρες δεν στήριξε!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΡΑ

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟΝ ΦΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

· Να σταματήσει αμέσως η επίθεση στην Γάζα

· Καμία συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή που υπογράφουν Ισραήλ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω η φρεγάτα Ψαρά, και να σταματήσει κάθε στρατιωτική εμπλοκή.

· Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα

· Καμιά διευκόλυνση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ – Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

· Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – «δολοφόνο» του Ισραήλ.

· Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ενιαίο ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, αυτοδιάθεση του παλαιστινιακού λαού.

Καλούμε όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στη συναυλία στο Σύνταγμα και την πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία την Κυριακή 5/11 στις 11.00 πμ – σημείο συνάντησης στο πανό του συλλόγου στις 10.30πμ μπροστά στη Βουλή.

Οργανώνουμε μαζί με άλλα σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, φορείς κινητοποίηση στο υπουργείο άμυνας με αίτημα «Καμιά συμμετοχή Να γυρίσουν πίσω η φρεγάτα Ψαρά και κάθε άλλη στρατιωτική δύναμη που στηρίζει την επίθεση, Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα»

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να αναλάβουμε σε συντονισμό δράση και πρωτοβουλίες, όλα τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να κλιμακώσουμε την πάλη μας και με απεργιακές μορφές ώστε να απαιτήσουμε να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά». Να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Καλούμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον αγώνα για ειρήνη, την αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται. Με τα παιδαγωγικά εργαλεία και την τεράστια πείρα που διαθέτουν, να βρουν τους κατάλληλους τρόπους και τα μέσα ώστε να μιλήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες για το πόλεμο, να δώσουν απαντήσεις στα τεράστια ερωτηματικά τους, να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ