• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Νέο καθήκον στις ταράτσες των σχολείων! (έγγραφο)

November 03, 2023 3367

Ένα νέο απίστευτο καθήκον όρισε το Υπουργείο Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς  με σχετική εγκύκλιο που κοινοποίησε στα σχολεία.

Όπως τονίζει το Υπουργείο Παιδείας σε εγκύκλιό του για το σχολικό έτος 2023 -2024:

“Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, ο/η Διευθυντής/ντρια του σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων:

“Επικαιροποιούν το «Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στη σχολική μονάδα… και προβαίνουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπονται πριν από τον σεισμό καθώς και στον προγραμματισμό και υλοποίηση των απαραίτητων ασκήσεων ετοιμότητας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους”.

Όπως αποκαλύπτει το fresh-education.gr, αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά το Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών (ΟΑΣΠ) θα παρατηρήσει, μεταξύ άλλων, ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να  δημιουργήσουν ομάδες  και να ασχοληθούν με τις καμινάδες, τα κεραμίδια, τα στηθαία και τα γείσα του σχολείου.

Σύμφωνα λοιπόν με το Μνημόνιο Ενεργειών, που με εγκύκλιους του  το Υπουργείο Παιδείας προώθησε στα σχολεία, η Ομάδα Σύνταξης του Σχολικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, είναι υπεύθυνοι για την επισήμανση των τυχόν επικινδυνοτήτων που υπάρχουν στους χώρους του κτιρίου και του προαυλίου του σχολείου, όπως:  “αν οι καμινάδες, τα κεραμίδια, τα στηθαία και τα γείσα είναι κατάλληλα στηριγμένα”

Εκπαιδευτικοί: Τι αναφέρεται στο Σχολικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης  

Επισήμανση & Άρση Επικινδυνοτήτων 

Η Ομάδα Σύνταξης του Σχολικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης είναι υπεύθυνη για την επισήμανση των τυχόν επικινδυνοτήτων που υπάρχουν στους χώρους του κτιρίου και του προαυλίου του σχολείου και τη σύνταξη προτάσεων για άρση τους. 

Ο όρος επισήμανση και άρση επικινδυνοτήτων αναφέρεται στις απαραίτητες προσεισμικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, με στόχο την αποφυγή του τραυματισμού των μαθητών και του προσωπικού του σχολείου, που μπορεί να προκληθεί από βλάβες σε μη δομικά στοιχεία του κτιρίου και στον εξοπλισμό του.

Η τοποθέτηση των επίπλων σε κατάλληλες θέσεις ώστε να μην προκαλούνται επιπλέον προβλήματα κατά την εκκένωση, η στήριξη των επίπλων και του εξοπλισμού με κατάλληλο τρόπο στον τοίχο, στο δάπεδο ή πάνω σε έπιπλα κ.α., η συντήρηση των φωτιστικών, η στερέωση κάδρων, πινάκων ή ραφιών, η χωροθέτηση των θρανίων κ.λπ. είναι απαραίτητες ενέργειες για να προστατευτεί η ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού. 

πινακας
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search