• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σε άτακτη φυγή το Υπουργείο Παιδείας για τις μονιμοποιήσεις

November 15, 2023 1207

Σε άτακτη φυγή τράπηκε το Υπουργείο Παιδείας στο ζήτημα της δικαστικής κρίσης για το αν ήταν νόμιμη η ανάκληση των μονιμοποιήσεων των συναδέλφων του 2020 για όσες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν προχωρήσει σε αυτή την διαδικασία!

Ζήτησε και έλαβε αναβολή από τη δίκη που είχε οριστεί να γίνει αύριο για το θέμα, καθώς φοβήθηκε ότι μια νομική δικαίωση των νεοδιόριστων του 2020 σε αυτή την συγκυρία, θα σήμαινε την πλήρη κατάρρευση της «γραμμής φόβου» που προσπαθεί να επιβάλει και την συντριβή της πολιτικής της στο μέτωπο της ατομικής αξιολόγησης!

Κι όμως, το ίδιο Υπουργείο είναι που τα τελευταία 4,5 χρόνια έχει πάει στα δικαστήρια τουλάχιστον 7 φορές τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για κάποια κινητοποίηση. Αυτή την φορά προτίμησε να το βάλει στα πόδια. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων
Σε άτακτη φυγή τράπηκε το Υπουργείο Παιδείας από το δικαστικό σκέλος της μάχης της ατομικής αξιολόγησης ζητώντας και παίρνοντας αναβολή για την δίκη που είχε οριστεί στις 15.11.2023. Η δίκη θα έκρινε αν ήταν νόμιμη η ανάκληση των μονιμοποιήσεων των συναδέλφων του 2020 για όσες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν προχωρήσει σε αυτή την διαδικασία. Κι όμως η ηγεσία του Υπουργείου που τα τελευταία 4,5 χρόνια έχει πάει στα δικαστήρια τουλάχιστον 7 φορές τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για κάποια κινητοποίηση αυτή την φορά προτίμησε να το βάλει στα πόδια. Είναι προφανές ότι η ηγεσία του Υπουργείου φοβήθηκε ότι μια νομική δικαίωση των νεοδιόριστων του 2020 σε αυτή την συγκυρία, θα σήμαινε την πλήρη κατάρρευση της «γραμμής φόβου» που προσπαθεί να επιβάλει και την συντριβή της πολιτικής της στο μέτωπο της ατομικής αξιολόγησης.

Ως εκ τούτου οι κινητοποιήσεις της ερχόμενης Τετάρτης 15.11.2023 αναβάλλονται, για όταν ορισθεί νέα δικάσιμος.
Γενικότερα όσο αφορά την ατομική αξιολόγηση παρά τους εκφοβισμούς του Υπουργείου όπως γράφτηκε παραπάνω, η διαδικασία είτε προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς είτε δεν προχωρά καθόλου (όπως στο νομό Χανίων). Ενδεικτικό είναι ότι μετά από 9 μήνες μετά την έναρξη της εφαρμογής της διαδικασίας, καμία διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης δεν έχει εκδοθεί πανελλαδικά!

Στην πρόσφατη μάλιστα προσπάθεια συμβούλου να αξιολογήσει συνάδελφο σε κεντρικό Γυμνάσιο της πόλης, η ΕΛΜΕ Χανίων ήταν εκεί και μπλόκαρε τη διαδικασία.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να υπογράψουν την Απεργία - Αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση, να μείνουν συσπειρωμένοι και να συνεχίσουν να ενημερώνουν το σωματείο για κάθε περίπτωση που κάποιος επίδοξος αξιολογητής θα προσπαθήσει να προχωρήσει σε διαδικασία αξιολόγησης.

Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να ενημερώνουν τους συλλόγους διδασκόντων για την επίσκεψη οποιουδήποτε στο σχολείο εφόσον το γνωρίζουν – επομένως και των συμβούλων – ως οφείλουν.

Να θυμίσουμε ότι οι συνάδελφοι είναι συνδικαλιστικά καλυμμένοι ώστε να απέχουν τόσο από τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης (από την ΟΛΜΕ), όσο και από την εσωτερική αξιολόγηση (από την ΕΛΜΕ Χανίων).

Εφιστούμε την προσοχή στην αντισυναδελφική στάση που επιδεικνύουν κάποια στελέχη της εκπαίδευσης οι οποίοι παίζοντας το παιχνίδι του Υπουργείου προσπαθούν να διασπείρουν το φόβο λέγοντας ότι η Απεργία – Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση είναι παράνομη αξιοποιώντας την απόφαση της ΟΛΜΕ περί υιοθέτησης των ενιαίων κειμένων. Μάλιστα δεν διστάζουν να δηλώσουν ότι οι εκπαιδευτικοί που δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση σχολικής μονάδας είναι έκθετοι. Τους υπενθυμίζουμε τα εξής: α) ότι μια κινητοποίηση για να βγει παράνομη κηρύσσεται από τα δικαστήρια και μόνο. β) Ότι πέραν των νομικών, στο ουσιαστικά πολιτικό ζήτημα δεν προβλέπεται σε κανένα από τα κορυφαία όργανα (συνέδριο, ΓΣ προέδρων) – ότι αν κάποιο μέλος της – δλδ κάποια ΕΛΜΕ – αναπτύξει μια πρακτική που δεν ενστερνίζεται η Ομοσπονδία τότε υπερισχύει η άποψη της Ομοσπονδίας έναντι του μέλους! Όσον αφορά την καταστατική της λειτουργία η ΟΛΜΕ ήταν και παραμένει μια δημοκρατική ομοσπονδία. Επίσης, ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι πέραν της δήλωσης συμμετοχής στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ με την υπογραφή τους και την κατάθεση στην διεύθυνση του σχολείου για να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου, καμία άλλη συμπληρώστε εγγράφου δεν απαιτείται.

Ως ΕΛΜΕ Χανίων, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε αυτούς τους «συναδέλφους» που ως διοικητικοί πια υπάλληλοι, ξέχασαν ότι κάποτε υπήρξαν εκπαιδευτικοί και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον μαχόμενο εκπαιδευτικό που με το φιλότιμο του κρατά ζωντανό το Δημόσιο σχολείο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search