• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σύλληψη καθηγήτριας και μαθητών σε εκδρομή

November 23, 2023 2475


Ακόμα ένα επεισόδιο σε εκδρομή μαθητών με τα σπασμένα να τα πληρώνει εκπαιδευτοκός, επειδή το νομοθετικό πλαίσιο και οι πολιτικές των κυβερνήσεων φορτώνουν όλα τα βάρη στους εκπαιδευτικούς.

Σε σύλληψη καθηγήτριας τεσσάρων ανηλίκων μαθητών προχώρησε η αστυνομία για επίθεση σε μαθητές διαφορετικού σχολείου στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής στην Ακαδημία Πλάτωνος, αλλά και της καθηγήτριάς τους για παραμέληση εποπτείας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το μεσημέρι της Τρίτης (21/11) στον Κολωνό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κολωνού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, δύο αγόρια και δύο κορίτσια ηλικίας από 13 έως 15 ετών, κατηγορούμενοι για εξύβριση, απειλή και απλές σωματικές βλάβες.


Στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδρομή μαθητών από δύο σχολεία διαφορετικών περιοχών, οι κατηγορούμενοι μαθητές επιτέθηκαν με υβριστικές φράσεις, απειλές και χρήση σωματικής βίας σε βάρος πέντε μαθητών (τέσσερα αγόρια και κορίτσι ηλικίας από 16 έως 17 ετών) του άλλου σχολείου.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο, που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους μαθητές, ενώ οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, συνέλαβαν τους μαθητές που βιαιοπράγησαν, αφού τους υπέδειξαν οι συνοδοί καθηγητές.
Μάλιστα,  η επιβλέπουσα καθηγήτρια συνελήφθη για την παραμέληση της εποπτείας των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Σχολεία-Εκπαιδευτικές επισκέψεις/εκδρομές: Επιτέλους πάψτε να φορτώνετε τα πάντα στους εκπαιδευτικούς

Αλλεπάλληλα είναι τα περιστατικά σε βάρος εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών και κυρίως στις πολυήμερες. Ο εκπαιδευτικός γίνεται το εξιλαστήριο θύμα, ο «αποδιοπομπαίος τράγος. 

Συγκεκριμένα, σε σχολείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κηδεμόνας μαθητού μήνυσε ολόκληρο τον Σύλλογο Διδασκόντων συγκεκριμένου σχολείου, διότι απέκλεισαν τον εν λόγω μαθητή από πολυήμερη εκδρομή για λόγους ασφαλείας,  επειδή ο μαθητές αυτός είχε συνεχή παραβατική συμπεριφορά. Το ανησυχητικό είναι ότι ο Διευθυντής της συγκεκριμένης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέπεμψε όλον τον Σύλλογο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο!!!

Σε σχολείο της ίδιας Περιφέρειας η αρχηγός της σχολικής εκδρομής συνελήφθη από την Αστυνομία, γιατί μαθητής, που είχε μεταφέρει στη βαλίτσα του αεροβόλο όπλο, πυροβολούσε περαστικούς!!!

Αυτά είναι μόνο δύο από τα πάμπολλα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές εκδρομές. Το υπουργείο Παιδείας αν κάτι πάει στραβά, μέσα στις χιλιάδες εκδρομές, βάζει «στο σκαμνί» τους καθηγητές που μένουν «επί ξύλου κρεμάμενοι» ενώ έχουν τηρήσει όλα τα μέτρα. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search