• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κλιμακώνουν οι αγρότες τον αγώνα επιβίωσης με μπλόκα από τις 4 Φλεβάρη

January 31, 2022 583

Μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη. Κατά τόπους συσκέψεις τις επόμενες μέρες για την καλύτερη προετοιμασία των μπλόκων, που θα στηθούν σε κομβικά σημεία της Θεσσαλίας

Με τη συμμετοχή δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Μέσα σε αγωνιστικό κλίμα, οι αγρότες μετέφεραν την πείρα από τις συσκέψεις και τις πολύμορφες δράσεις των προηγούμενων ημερών και συζήτησαν την οργάνωση νέων συντονισμένων κινητοποιήσεων, σημειώνοντας πως μόνο με τον αγώνα μπορούν να ακουστούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους.

 

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να στηθούν μπλόκα την Παρασκευή 4 Φλεβάρη, τα οποία θα αποτελέσουν και σημείο αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ετοιμάζονται για τις νέες συντονισμένες κινητοποιήσεις.

Ήδη δεκάδες τρακτέρ έχουν βγει στις πλατείες χωριών της Καρδίτσας, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων σε Καρδίτσα, Αλμυρό, Τύρναβο, Φάρσαλα, Τερψιθέα, Αγιά, Ελασσόνα και άλλα χωριά, για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προετοιμασίας.

«Όχι αναμονή, εμπιστοσύνη στη δύναμή μας!»

Μιλώντας εισηγητικά στη σύσκεψη ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που βγάζουν ξανά τους αγρότες στον δρόμο και τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αγροτικά αιτήματα, αλλά - όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της - επιδίδεται σε μια επιχείρηση παραπλάνησης των βιοπαλαιστών αγροτών, δίνοντας ψίχουλα.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη οι αγρότες να πιστέψουν στη δύναμή τους, στον αντίποδα της αναμονής και της ηττοπάθειας:«Μόνο αν κινητοποιηθούμε και αγωνιστούμε μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, να πιέσουμε την κυβέρνηση ώστε να δώσει κάποιες λύσεις στα οξυμένα προβλήματά μας. Ηρθε η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με την πλούσια εμπειρία που έχουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε στον δρόμο και ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας».

 

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο εκπρόσωποι των υπόλοιπων Ομοσπονδιών και Συλλόγων και συμφώνησαν με την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα με τη μορφή των μπλόκων, σημειώνοντας ότι «αν δεν παρθούν ουσιαστικά μέτρα για τα προβλήματά μας, δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε τα επόμενα χρόνια να καλλιεργούμε».

Κοινή είναι άλλωστε η πεποίθηση της πλειοψηφίας των αγροτών ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και ότι τα τελευταία χρόνια τα όποια αποτελέσματα μετράνε, που τους έδωσαν μικρή ανάσα απέναντι στην καταιγιστική αντιλαϊκή επίθεση, είναι συνέπεια των δικών τους αγώνων.

Εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων από Καρδίτσα, Τύρναβο, Μαγνησία κ.λπ. επεσήμαναν ότι για τα οξυμένα προβλήματά τους ευθύνεται η πολιτική που ακολουθούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Ρ. Μαρούδας επανέλαβε ότι την Παρασκευή 4 Φλεβάρη πρέπει να βγουν στον δρόμο εκατοντάδες τρακτέρ, και κάλεσε εργαζόμενους, συνδικάτα και φορείς να βρεθούν στο πλευρό τους.

Αγωνιστική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

Την Παρασκευή 28/1 η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Αγρίνιο ενάντια στην πρωτοφανή αύξηση του κόστους του ρεύματος, που προστίθεται στο ήδη αυξημένο κόστος παραγωγής και πλήττει περαιτέρω το εισόδημα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. «Δίνουμε αγώνα επιβίωσης», τόνισε ο α' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρναβιάς, και προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μετά και τη χτεσινή σύσκεψη στην Κατοχή.

 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει αγροτική σύσκεψη στη Κατοχή, τη Δευτέρα 31 Γενάρη, στις 7μμ, στο καφενείο «Ο Πλάτανος».

H ΟΑΣ καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά.

Συντονισμό της δράσης, με μπλόκα στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Φλεβάρη, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων της Φθιώτιδας που συμμετείχαν σε σύσκεψη, το πρωί της Κυριακής στην Ανθήλη Λαμίας. Στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου, του Αγροτικού Συλλόγου Μώλου, καθώς και κτηνοτροφικών συλλόγων.

Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά για ενημέρωση, με σκοπό να στηθούν μπλόκα σε Ανθήλη, Πελασγία, Μακρακώμη και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του παλιού Λεβέντη.

Μηχανοκίνητη πορεία από τον κόμβο της Στροφυλιάς μέχρι τη Λίμνη θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 4 Φλεβάρη, στις 11πμ ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, συνεχίζοντας παράλληλα τις συσκέψεις στα χωριά της περιοχής με στόχο την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Αλλες πρωτοβουλίες

Σήμερα Δευτέρα:

  • Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων οργανώνει πανχανιώτικη κινητοποίηση, με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ, στις 11 π.μ. στον κόμβο των Μουρνιών.
  • Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων και Ηρακλείου και η Επιτροπής Αγώνα Τυμπακίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωΐ της Δευτέρας στον κόμβο των Πεζών στις Αρχάνες και στις 11 το πρωΐ στο κόμβο Γιοφύρου στο Ηράκλειο.
  • Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε ύστερα από σύσκεψη των συλλόγων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Στη σύσκεψη, στην οποία παραβρέθηκαν αγρότες από όλες τις περιοχές του νομού Ηρακλείου, αναφέρθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι αγροτοκτηνοτρόφοι και συνολικότερα τα αγροτικά νοικοκυριά. Αναφορές έγιναν στην ακρίβεια, στο κόστος παραγωγής, τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του ΕΛΓΑ, τις ζημιές που δημιούργησε η τελευταία κακοκαιρία, και στην ανάγκη για συνολικότερη στήριξη των αγροτών. 
  • Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης καλεί σε σύσκεψη στην Επανομή, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας οργανώνει σύσκεψη στις 7.30 μ.μ. στο ΕΚ Αμαλιάδας. Απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους αγροτοκτηνοτρόφους της Βόρειας Ηλείας, στους Αγροτικούς Συλλόγους Αμαλιάδας, Καρδαμά, Πηνείας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αμαλιάδας.

Αύριο Τρίτη:

  • Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» οργανώνει κινητοποίηση στον κόμβο «Μεγανίτη» στις 5 μ.μ.

Την Παρασκευή 4 Φλεβάρη:

  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας καλεί σε συλλαλητήριο με τρακτέρ στη γέφυρα της Αρτας.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search