• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

STOP στην αξιολόγηση στο 4ο Γ/Σ Λαγκαδά (Λ.Τ.)

November 28, 2023 811

"Έξω οι "αξιολογητές" από τα σχολεία. Καθημερινά γίνεται φανερό ότι οι εκπαιδευτικοί συλλογικά θα πετούν τους αξιολογητές έξω από τα σχολεία υπερασπίζοντας την αξιοπρέπεια και το δημόσιο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης κατάφεραν να σταματήσουν την διαδικασία της αξιολόγησης στο 4ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Με την παρέμβασή τη ΕΛΜΕ και μετά από συζήτηση, ο σχολικός σύμβουλος αποχώρησε και ακυρώθηκε η αξιολογική συνάντηση.

«Συνάδελφοι, να μην αποδεχθούμε να γίνουμε αριθμοί στα σχέδια τους, συνένοχοι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Στάση αξιοπρέπειας είναι να είμαστε με τις ομόφωνες συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και όχι με τον ατομικό δρόμο που μας υποδεικνύουν για να μας υποτάξουν από την αρχή σε ένα εργασιακό καθεστώς όπου δεν θα έχουμε δικαιώματα. Να απέχουμε από την υποκρισία, τον ατομικισμό, χωρίς φόβο, ξέροντας πως ό,τι κερδήθηκε για εμάς τους εργαζόμενους κερδήθηκε χάρη σε συλλογικούς αγώνες» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.

Η ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 24/11 σταματήσαμε την αξιολόγηση στο 4ο Γ/Σ Λαγκαδά (Λ.Τ.)

Ο αγώνας κατά της αξιολόγησης είναι μάχη υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ. Μπλοκάρουμε τους αξιολογητές!

Όλοι με τις ομόφωνες συλλογικές αποφάσεις του κλάδου!

Την Παρασκευή, 24/11, μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και συνάδελφοι/ισσες υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου σταματήσαμε την αξιολόγηση στο 4ο Γυμνάσιο Λαγκαδά. Ενημερωθήκαμε ότι θα πήγαινε ο σύμβουλος για δύο συνάδελφους νεοδιόριστους. Με την παρέμβασή μας, πανό της ΕΛΜΕ και μετά από συζήτηση, όπου εκθέσαμε τις αποφάσεις του κλάδου, ο  σύμβουλος αποχώρησε και ακυρώθηκε η αξιολογική συνάντηση.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και φέτος από τον αγώνα που δίνουμε συλλογικά να σταματήσουμε την αξιολόγηση. Πολλοί είναι οι συνάδελφοι/ισσες και  νεοδιόριστοι/ες που υπογράφουν την απεργία-αποχή στα σχολεία τους από την ατομική αξιολόγηση. Όσο περνά ο καιρός, αποκαλύπτεται η σκληρή πραγματικότητα και ο εμπαιγμός. Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, το Υπουργείο, μετά από συνάντηση με στελέχη του ΟΟΣΑ, σχεδιάζει αλλαγή στη διαδικασία αξιολόγησης προς πιο αντιδραστική κατεύθυνση, καθώς διαπιστώνουν “ότι βαθμολογούνται με άριστα και γι’  αυτό δικαιολογείται η επανεξέταση της διαδικασίας”! Επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι στόχος τους είναι η κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών με άμεσες συνέπειες στο δημόσιο σχολείο, τα δικαιώματα και την εργασία μας.

Αυτό το σχέδιο υπηρετούν και όσοι σύμβουλοι απεκδύονται του παιδαγωγικού και συμβουλευτικού τους ρόλου, όταν προγραμματίζουν εν κρυπτω συναντήσεις, πιέζοντας και εκφοβίζοντας συναδέλφους/ισσες ή τους παραπλανούν με ιδεολογήματα του τύπου “δεν είναι τίποτε, μη φοβάσαι, κάντο να τελειώνεις” κ.α. Αυτοί δεν είναι σύμβουλοι, αλλά σε εντεταλμένη υπηρεσία υπηρετώντας τα σχέδια της κυβέρνησης!

Στην υλοποίηση του ίδιου σχεδίου συμβάλλουν και όσοι ισχυρίζονται ότι είναι “ατομικό δικαίωμα” του καθενός/μιας να δεχτεί την αξιολόγηση. Η αξιολόγηση δεν αφορά τους νεοδιόριστου/ες, μας αφορά όλους/ες. Επιδιώκουν να προχωρήσει στους νεοδιόριστους για να δημιουργήσουν κατάσταση τετελεσμένων για την εφαρμογή της σε όλους μας. Δεν είναι για μία φορά, θα είναι για πάντα, ως το τέλος του εργασιακού μας βίου!

Συνάδελφοι, να μην αποδεχθούμε να γίνουμε αριθμοί στα σχέδια τους, συνένοχοι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Στάση αξιοπρέπειας είναι να είμαστε με τις ομόφωνες συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και όχι με τον ατομικό δρόμο που μας υποδεικνύουν για να μας υποτάξουν από την αρχή σε ένα εργασιακό καθεστώς όπου δεν θα έχουμε δικαιώματα. Να απέχουμε από την υποκρισία, τον ατομικισμό, χωρίς φόβο, ξέροντας πως ό,τι κερδήθηκε για εμάς τους εργαζόμενους κερδήθηκε χάρη σε συλλογικούς αγώνες.

Η απεργία – αποχή είναι το ισχυρό μας όπλο

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ: «Η απεργία αποχή προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982 και έχει κριθεί στα δικαστήρια ως απόλυτα νόμιμη και συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή απεργίας. (Δ.Εφ. Πειραιώς 486/1995, Δ.Εφ. Αθηνών 4843/2014, Μ.Π. Αθηνών 2395/2014, Δ. Εφ. Αθηνών 559/2020). Η απεργία – αποχή χρησιμοποιήθηκε από την ΑΔΕΔΥ σε όλο το Δημόσιο με μεγάλη επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, χωρίς να έχουν υπάρξει διώξεις. Η ΟΛΜΕ έχει τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες που εξασφαλίζουν την νομιμότητα της απεργίας αποχής, καταθέτοντας σχετικό εξώδικο, μέσω νομικού, στην Προεδρία της Κυβέρνησης και στα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.»

Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή θωρακίζει τους/τις εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια κατοχυρωμένη συνδικαλιστική μορφή πάλης.

Υπογράφουμε όλοι την απεργία αποχή και σταματάμε όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης! Όλοι μαζί θα τους σταματάμε παντού!

                                                                      Για το Δ.Σ

                        Ο Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας

              Χρήστος Ζαγανίδης                              Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search