• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις!

December 20, 2023 747

Να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις!  

Καμία δέσμευση από τον Διευθυντή Β/θμιας   κατά την παράσταση διαμαρτυρίας στις 18/12

Κάτω τα χέρια από τα μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ που υπερασπίζονται τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και της μαζικής ΓΣ στις 4/5/2022 που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη. 

Πρωτοφανής απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές  δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μας και απόλυτη εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, αποτελεί η επιχείρηση πειθαρχικών διώξεων μελών της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  και  του ΔΣ  της, που διατάσσονται να απολογηθούν για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  της Ε ΕΛΜΕ-Θ! Επιδιώκουν να επιβάλλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Οι πειθαρχικές διώξεις ξεκίνησαν με την  πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Η ΕΔΕ γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων η Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης         

Αναλυτικά:

 

Οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία με μπαράζ νέων αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων (προϋπολογισμός λιτότητας, διευθυντές μάνατζερ στα σχολεία, αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, ΑΣΕΠ, υποχρηματοδότηση, κ.ά.), αλλά και με πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ, που γίνονται για να συγκαλύπτουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, για να πριμοδοτούν ελεύθερα τα δικά τους παιδιά. Επιχειρούν με τις πειθαρχικές διώξεις να μας κλείσουν το στόμα για να μην καταγγέλλουμε τα αίσχη τους. Να μην το επιτρέψουμε!

Καμία δέσμευση δεν υπήρξε από τον Διευθυντή εκπαίδευσης Δυτικής Θεσ/νίκης κατά τη 2η παράσταση διαμαρτυρίας σχετικά με τις πειθαρχικές διώξεις που ξεκίνησαν κατά μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ, καθώς και της μαζικής ΓΣ που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη. Δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα ξεκινήσει ΕΔΕ, ούτε ότι έχει την πρόθεση να βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Ο ίδιος γνωρίζει καλά την υπόθεση, αφού παραβρέθηκε στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ, παρόλο που δεν ήταν μέλος της, για να στηρίξει τον Χ.Β.  

Στις 4/5/2022, μαζική ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ και με μυστική ψηφοφορία, διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη από μέλος της για ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά απέναντι στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα και για παραβιάσεις του καταστατικού της Ε ΕΛΜΕ. Συμμετείχε στο Δίκτυο Άλφα ως εκπρόσωπος της Ε ΕΛΜΕ, χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις για τον ορισμό του, και δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, καθώς και στις εργαζόμενες εκεί με την αυταρχική, εργοδοτική και απρεπή συμπεριφορά του. Στη ΓΣ που τον διέγραψε μετά από ομόφωνη πρόταση του ΔΣ, δημιούργησε μαζί με μέλη της ΔΑΚΕ πρωτοφανή και βίαια επεισόδια με επιθέσεις κατά μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ.

Πρωτοφανής απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές  δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μας και απόλυτη εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, αποτελεί η επιχείρηση πειθαρχικών διώξεων μελών της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  και  του ΔΣ  της, που διατάσσονται να απολογηθούν για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  της Ε ΕΛΜΕ-Θ! Επιδιώκουν να επιβάλλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Οι πειθαρχικές διώξεις ξεκίνησαν με την  πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Η ΕΔΕ γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Στο συνάδελφο ανακοινώθηκε ότι υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση γιατί έχει μηνυθεί από τον Χ. Βαϊτσίδη, την Θ. Σάρρου και από άλλα μέλη της ΔΑΚΕ που στράφηκαν και κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χρήστου Ζαγανίδη (προέδρου της ΕΛΜΕ), Στεφανίδου Σοφία (ταμία) και Φραντζέσκου Σίσσυ (αντιπροέδρου), τους οποίους και μήνυσαν από κοινού με τον συνάδελφο Βασίλη Μορέλα γιατί δεν επέτρεψαν στο ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ να διαλύσουν τη ΓΣ.

Ο Χ.Β. και μέλη της ΔΑΚΕ ήταν πρωταγωνιστές της απαράδεκτης συμπεριφοράς ενάντια στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα για να μην αποκαλύψουν στη ΓΣ τα αίσχη του Χ.Β. εναντίον τους και στη συνέχεια της βίαιης και τραμπούκικης συμπεριφοράς κατά των μελών του ΔΣ που υπερασπίστηκαν τη διεξαγωγή και την ολοκλήρωση της ΓΣ, την οποία επεδίωξαν να διαλύσουν για να μην γίνει η διαγραφή του Χ.Β. Επιτέθηκαν βίαια σε μέλη του ΔΣ, εκ των οποίων ένα, την Π. Σαραϊδάρη την έστειλαν στο νοσοκομείο, και έφτασαν στο σημείο να φέρουν την αστυνομία για να διαλύσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Ο Β.Χ. πέταξε από τα σκαλιά τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Χ. Ζαγανίδη, επιτέθηκε βίαια για να σκίσει τους εκλογικούς καταλόγους πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, τραυματίζοντας την Σ. Φρατζέσκου, αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ, επιτέθηκε βίαια στον Β. Μορέλα, ενώ η Θ. Σάρρου επιτέθηκε βίαια στις Σ. Στεφανίδου και Σ. Φρανζτέσκου για να σκίσει τους εκλογικούς καταλόγους, ενώ η διαδικασία ολοκληρωνόταν. Για τις βιαιότητές αυτές, καθώς και την παράσταση που έστησαν παρουσιάζοντας την Θ. Σάρρου να έχει τραυματιστεί από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, για να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στα αίσχη τους που προηγήθηκαν, έχει καταγγελθεί με ομόφωνες αποφάσεις της ΕΛΜΕ.  

Ακριβώς επειδή δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη ΓΣ, η οποία ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και διέγραψε τον Χ.Β. από μέλος της ΕΛΜΕ με 91 ψήφους υπέρ και 21 κατά, ξεκίνησαν ένα μπαράζ δικαστικών προσφυγών κατά της ΕΛΜΕ, που έφτασαν τις οχτώ! Επιδιώκουν να πετύχουν δια των δικαστηρίων αυτό που δεν κατάφεραν με τις βίαιες ενέργειές τους, να σταματήσουν τις διαδικασίες της ΓΣ. Ο ίδιος ο Χ.Β. για να τρομοκρατήσει τους μάρτυρες της ΕΛΜΕ που κατέθεσαν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ για τα αίσχη του ιδίου και μελών της ΔΑΚΕ κατά τη διάρκεια της ΓΣ, τους μήνυσε,

Σήμερα επανέρχονται και θέλουν να στείλουν νέο μήνυμα τρομοκράτησης όλων όσων δημόσια τοποθετήθηκαν με τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ κατά της απαράδεκτης συμπεριφοράς του Χ.Β., ότι κινδυνεύουν να βρεθούν όχι μόνο με δικαστικές διώξεις, αλλά και διωκόμενοι από την ίδια τους την υπηρεσία, μέσω πειθαρχικών διεργασιών. Αυτό αποδεικνύει η σημερινή του στάση με όσα λέει στα σχολεία που γυρίζει ότι «θα δούνε τι θα πάθουν», απειλώντας για συνέπειες!  Η διαπλοκή είναι πολύ μεγάλη και καλά κρατεί! Ο Χ. Βαϊτσίδης που καταγγέλλεται από την ΕΛΜΕ ότι ασκεί παραδιοίκηση για να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους αποκάλυψε τις προθέσεις τους που δεν είναι άλλες από το να δημιουργήσουν μέσω πειθαρχικών διώξεων στοιχεία που θα τα χρησιμοποιήσουν για να προκαταλάβουν δικαστικές αποφάσεις.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας αναλαμβάνουν σε εντεταλμένη υπηρεσία να διεκπεραιώσουν διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί από τα δικαστήρια στα οποία ο ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ προσφεύγουν για να εξασφαλίσουν τη συνδικαλιστική νομιμοποίηση του ΧΒ. Η επιδίωξή τους να πάρουν αποφάσεις μέσω πειθαρχικών διώξεων που θα χρησιμοποιηθούν στις δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ και των μελών της από τον ΧΒ, στερείται κάθε νομιμότητας και πρέπει να σταματήσει τώρα!  

Ο κλάδος έκρινε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει καμία ασυλία για τις πράξεις του και πήρε αποφάσεις με τη διαγραφή του ΧΒ ότι οι εκπρόσωποί του θα κρίνονται για όλη τη δράση τους και για την ηθική υπόσταση που οφείλουν να επιδεικνύουν με τη στάση τους. Με αυτήν την απόφασή της πορεύεται η ΕΛΜΕ και καμία δικαστική προσφυγή και πειθαρχική δίωξη δεν πρόκειται να την αλλάξει. Η ΓΣ της διαγραφής του ΧΒ είναι ισχυρή!

Η ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ αποφασίζει την νομική, οικονομική και κάθε άλλη στήριξη των διωκόμενων μελών της Ε ΕΛΜΕ, των μελών του ΔΣ και κάθε διωκόμενου ή θιγόμενου συναδέλφου που υπερασπίστηκε την απόφαση του ΔΣ και της ΓΣ για διαγραφή του Βαϊτσίδη. Καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης να σταματήσουν τώρα τις πειθαρχικές διώξεις κατά μελών του ΔΣ και μελών της ΕΛΜΕ. Καλεί  τους διευθυντές σχολείων κανείς να μην αναλάβει τον άχαρο ρόλο να δικάσει μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ γιατί υπερασπίζονται τις αποφάσεις του κλάδου.  

Οργανώνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις με τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης και συμμετέχουμε στον πανελλαδικό συντονισμό των ΕΛΜΕ για να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στην Αθήνα και αλλού. Προχωράμε μετά τα Χριστούγεννα σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης το πρώτο 15ηνθήμερο του Ιανουαρίου, καθώς και σε συντονισμό με τους ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης  οργανώνουμε μαζική κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου. Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να στηρίξουν τις ΕΛΜΕ που έχουν διώξεις εκπαιδευτικών με ψηφίσματα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, άλλες πρωτοβουλίες, καθώς και με την οργάνωση πανελλαδικής ημέρας δράσης για το σταμάτημα των διώξεων εκπαιδευτικών.  Ενημερώνουμε όλα τα σωματεία και την κοινή γνώμη. Καλούμε τα σωματεία με ψηφίσματα και άλλες δράσεις να στηρίξουν τον αγώνα της ΕΛΜΕ υπεράσπισης των διαδικασιών του σωματείου και την ισχυρή απόφαση της ΓΣ στις 4/5/2022 που διέγραψε τον Χ.Β., καθώς και για να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών.     Για τη Γενική Συνέλευση (19/12/2023)                                                                                    

Η πρόεδρος της Γενικής Συνέλευση

 Μυρτώ Περτσινίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search