• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Πρόταση για πολύμορφο αγώνα διαρκείας

December 20, 2023 993

Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου για να συζητήσουμε και αποφασίσουμε τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις του κλάδου και πρόγραμμα δράσης με πολύμορφο αγώνα διαρκείας που θα περιλαμβάνει ενημερώσεις του κλάδου και της κοινωνίας, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, απεργιακά βήματα με αποφασιστικό ρόλο στη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τις ΓΣ των ΕΛΜΕ.  Καλούμε τις ΕΛΜΕ να υλοποιήσουν ένα αντίστοιχο πρόγραμμα δράσεων και κινητοποιήσεων και σε πανελλαδικό συντονισμό των ΕΛΜΕ να συνεχίζουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας.  

Επισημαίνει μεταξύ άλλων η Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης     

Αναλυτικά:

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης (19/12/2023)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΜΕ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΘΑΙΝΕΙ  ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η ακρίβεια και οι συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στην ενέργεια κάνουν πολύ δύσκολη τη διαβίωση των λαϊκών νοικοκυριών και με τον πληθωρισμό στα είδη λαϊκής κατανάλωσης να αυξάνει, οδηγούν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στη φτωχοποίηση! Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, η ανυπαρξία μέτρων για προστασία των δασών, αντιπλημμυρικών έργων, υπηρεσιών και υποδομών  πολιτικής προστασίας, συνεχίζονται. Το νέο μισθολόγιο των Δ.Υ. που ψηφίστηκε το καλοκαίρι  δίνει αυξήσεις-κοροϊδία, από 40-50 ευρώ, δηλ. 1,5 ευρώ τη μέρα κατά μέσο όρο από 1-1-2024, όταν οι απώλειες των μισθών έφτασαν να είναι 40%.  Οι 800.000 πλειστηριασμοί και οι υπέρογκες αυξήσεις των ενοικίων απειλούν τη λαϊκή κατοικία. Ετοιμάζουν νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Με τον αντεργατικό νόμο Γεωργιάδη, συνέχεια του ν.Χατζηδάκη, η κυβέρνηση προχωρεί σε νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και τα σωματεία (κατάργηση 5νθήμερου, 13ωρη απασχόληση, συμβάσεις μηδενικού ωραρίου, ποινικοποίηση με φυλάκιση και πρόστιμο για περιφρούρηση απεργίας). Όλα αυτά αποτελούν πλευρές μιας  βαθιάς αντιλαϊκής  πολιτικής  της  κυβέρνησης της Ν.Δ., της ΕΕ, και του κεφαλαίου, που βάζει πάνω από όλα το κέρδος των λίγων, δε μετράει η ζωή των πολλών. Η «ανάπτυξή» τους, η λεηλασία φύσης και ανθρώπων,  σκορπά φτώχεια και θάνατο.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στην εκπαίδευση ζούμε τη νέα αντιεκπαιδευτική επέλαση. Η κυβέρνηση, εναρμονιζόμενη με την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ και τις επιταγές του κεφαλαίου, επιδιώκει να επιβάλει μια πολιτική που στόχο έχει την αλλαγή του DNA του δημόσιου σχολείου, να εισάγει στη λειτουργία του ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να διαμορφώσει ένα καθεστώς απόλυτου ελέγχου της παιδαγωγικής λειτουργίας και σταδιακής κατάργησης των παιδαγωγικών ελευθεριών, πράγμα που θα οδηγήσει στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες έγνοιες της είναι η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρά τη συνταγματική απαγόρευση. Οι προγραμματικές δηλώσεις Πιερρακάκη στη Βουλή, οι δηλώσεις Μητσοτάκη και κυβερνητικών στελεχών και η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση από την αρχή της σχολικής χρονιάς αποτυπώνουν ότι το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της Κεραμέως και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι στην ημερήσια διάταξη.

Την ίδια στιγμή η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στους ευρύτερους πολεμικούς ανταγωνισμούς του κεφαλαίου, η στήριξη του  κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ, η πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό, τα μεγάλα καπιταλιστικά-γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, η ενθάρρυνση και έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ,  διαμορφώνουν ένα ασταθές περιβάλλον, εντείνουν την κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών με θύματα λαούς και εργατικά δικαιώματα. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την ειρήνη, ενάντια στη σφαγή των λαών, στο πλάι των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Η πλειοδοσία  δηλώσεων της κυβέρνησης και των επιτελείων τους  περί ομαλής λειτουργίας των σχολείων διαψεύδεται  από δεκάδες χιλιάδες  ακάλυπτα κενά σε όλη την χώρα με αποτέλεσμα χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές. Η πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση, για να πιάσει η κυβέρνηση τους στόχους των δημοσιονομικών πλεονασμάτων που έχει ορίσει η Ε.Ε. και οι τράπεζες, αφήνει τα σχολεία χωρίς το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό, οδηγεί στο απαράδεκτο καθεστώς των προσλήψεων κατά δόσεις- φάσεις,  υποβαθμίζει  περαιτέρω την  εκπαιδευτική διαδικασία, απαξιώνει την εργασία των εκπαιδευτικών, χτυπά τα  μορφωτικά  δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών, ενώ δε διστάζουν να συνεχίσουν τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.

Παράλληλα,  η κυβέρνηση επιχειρεί  την επιβολή του 30ωρου εργασίας στα σχολεία, δημιουργώντας όρους τετελεσμένων, με προφορικές οδηγίες των  ΔΙΔΕ Θεσ/νίκης και με τη βοήθεια πρόθυμων διευθυντών, επιχειρείται η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και η δημιουργία κλίματος ασφυκτικού ελέγχου, φόβου και υποταγής. Διευθυντές σχολείων απαιτούν από συναδέλφους εκπλήρωση εργασιών που δεν προβλέπονται από πουθενά   Επινοούν, κατά το δοκούν, τρόπους  αύξησης ωραρίου.  Προσπαθούν να εκφοβίσουν, για να μην υπάρχουν φωνές και αντιδράσεις στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, καθώς και στα έργα και τις ημέρες τους, την αδιαφάνεια, τα βολέματα και τις εξυπηρετήσεις της διοίκησης και της παραδιοίκησης της ΔΑΚΕ.

Για την κυβέρνηση, οι εμβληματικές προτεραιότητες, με ενιαίο χαρακτήρα για όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι οι ακόλουθες: Συνέχιση της αξιολόγησης, σχολείων και εκπαιδευτικών.  Ελεύθερη επιλογή σχολείου που υπηρετεί το στόχο μέσω της αξιολόγησης να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία σε «καλά» σχολεία για τους λίγους και υποβαθμισμένα σχολεία για τους πολλούς. Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών (διορισμοί, αναπληρωτές). Εθνικό απολυτήριο με υπολογισμό των βαθμών και στις τρεις τάξεις του Λυκείου με Τράπεζα Θεμάτων και συνυπολογισμός του, μαζί με την ΕΒΕ, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Νέα νομοσχέδια για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση και την ειδική αγωγή. Έχει ήδη εξαγγείλει νομοσχέδιο για ενοποίηση ΕΠΑΛ, μεταγυμνασιακών σχολών κατάρτισης και ΔΙΕΚ με διευθυντές μάνατζερ, άμεση σύνδεση ειδικοτήτων με την αγορά, αλλαγές προγραμμάτων σύμφωνα με αυτά των Πρότυπων ΕΠΑΛ.    Η ψηφιοποίηση, η χρήση νέων τεχνολογιών και συσκευών, επανέρχονται διαρκώς, όχι σαν εποπτικά μέσα, αλλά σαν περιεχόμενο της εκπαίδευσης με ταυτόχρονη υποβάθμιση της ολοκληρωμένης γνώσης. Παράκαμψη άρθρου 16 για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.  Μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων και του προϋπολογισμού για παιδεία.

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει προσπάθεια επιβολής ενός αυταρχικού πλαισίου και τρομοκράτησης, μέσω των πειθαρχικών διώξεων, των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που απαξιώνει και διαλύει και τη δημόσια εκπαίδευση.

ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ,

ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η νέα ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ επιμένει στην αξιολόγηση, παρά τη σαφή απονομιμοποίησή της. Δώσαμε όλη την προηγούμενη περίοδο, παρόλες τις απειλές και τις προσφυγές στα δικαστήρια, σημαντικές μάχες για να μην εφαρμοστούν όλες οι διαδικασίες αξιολόγησης (ομάδες δράσης, μέντορες, συντονιστές, ατομική αξιολόγηση νεοδιόριστων συναδέλφων). Τον μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση δεν μπορεί κανείς να τον αγνοήσει. Η ΕΛΜΕ σήμερα με άλλες 38 ΕΛΜΕ καλεί σε απεργία αποχή από την  αξιολόγηση με μέντορες και συντονιστές  και με άλλες 25 ΕΛΜΕ σε απεργία αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.  ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ βαδίζουμε το δρόμο του αγώνα για  να σταματήσουμε την ατομική αξιολόγηση. Καλούμε τους συναδέλφους, τους συλλόγους διδασκόντων και τις ΕΛΜΕ να συμμετέχουν στην απεργία αποχή από όλες τις φάσεις της αξιολόγησης, να υπογράφουν μαζικά τη δήλωση της ΟΛΜΕ.

Η αξιολόγηση του σχολείου, όπως και οι  θεσμοί των ενδοσχολικών συντονιστών και μεντόρων, στρώνουν το έδαφος για την ατομική αξιολόγηση η οποία προβλέπεται να γίνει από τον Δ/ντή του σχολείου, τον σύμβουλο ειδικότητας και παιδαγωγικής ευθύνης. Όλοι αυτοί θα μπουν δυο φορές στην τάξη και θα βγάλουν συμπέρασμα για την επάρκεια ή μη των εκπαιδευτικών!! Το κομματικό όργιο στις επιλογές των διευθυντών με τα 20άρια στους “ημέτερους” κατά την αξιολόγησή τους, αλλά και η επιλογή υποδιευθυντών από το απολύτως ελεγχόμενο κομματικό Συμβούλιο Κρίσεων, κάνει ξεκάθαρο το πόσο αντικειμενική και αξιοκρατική είναι αυτή η διαδικασία. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να σταματήσουμε την ατομική αξιολόγηση με ισχυρό το όπλο της απεργίας αποχής. Απαιτούμε να σταματήσουν την ομηρία και τους εκβιασμούς των νεοδιόριστων συναδέλφων μας  και να προχωρήσουν στην άμεση μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η Διεύθυνση, οι διορισμένοι της ΔΑΚΕ στο κομματικό ΠΥΣΔΕ και ο δήθεν αιρετός του κλάδου της ΔΑΚΕ έχουν τεράστια ευθύνη για τη μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και είναι υπόλογοι γι αυτό.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Σε αυτό το φόντο της γενικευμένης επίθεσης οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί με τους αγώνες μας μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Αυτό είναι το μήνυμα και στη  χώρα μας, όπου οι αγώνες εργαζομένων και φοιτητών συνεχίζονται, παρά την    προσπάθεια της κυβέρνησης με άκρατο αυταρχισμό να βάλει στο γύψο τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.. Ο αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, οι μεγαλειώδεις συνεχείς κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ο  δικός μας μεγάλος αγώνας  ενάντια στην αξιολόγηση με αποκορύφωμα τη μεγάλη απεργία και τα συλλαλητήρια στις 15/2, που συνεχίζεται, οι απεργίες και οι τεράστιες λαϊκές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, στην Πύλο, για τις φωτιές και τις πλημμύρες, η μαζική συμμετοχή  στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη,  δείχνουν πως η συσσωρευμένη οργή του κόσμου σιγά-σιγά ξεδιπλώνεται και κανείς δεν μπορεί να την αγνοεί.

 Οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί με τους αγώνες μας οφείλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Μέσα στο δύσκολο πολιτικό σκηνικό, να μην υποταχθούμε στο ρεαλισμό και στην απογοήτευση. Σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Να απαντήσουμε επιθετικά και συνολικά με αγωνιστικό πρόγραμμα πάλης  υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων μας, για την προώθηση των διεκδικήσεων του κλάδου.  

Παλεύουμε για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.1200 ευρώ κατώτατος μισθός και αναλογικές αυξήσεις σε όλους. Άμεση απόδοση συντάξεων και διπλασιασμός του εφάπαξ. 20.000διορισμοί στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της αξιολόγησης, παλεύουμε για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Αγώνας για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, ενάντια στις διώξεις και στα πειθαρχικά.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου για να συζητήσουμε και αποφασίσουμε τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις του κλάδου και πρόγραμμα δράσης με πολύμορφο αγώνα διαρκείας που θα περιλαμβάνει ενημερώσεις του κλάδου και της κοινωνίας, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, απεργιακά βήματα με αποφασιστικό ρόλο στη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τις ΓΣ των ΕΛΜΕ.  Καλούμε τις ΕΛΜΕ να υλοποιήσουν ένα αντίστοιχο πρόγραμμα δράσεων και κινητοποιήσεων και σε πανελλαδικό συντονισμό των ΕΛΜΕ να συνεχίζουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας.  

  Για τη Γενική Συνέλευση (19/12/2023)

 Η πρόεδρος της Γενικής Συνέλευση

 Μυρτώ Περτσινίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search