• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανάγκη συγκρότησης πανεκπαιδευτικού μετώπου

January 16, 2024 647

Ακρίτας Καλούσης - πριν

Η ίδρυση των ιδιωτικών ΑΕΙ που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών που έκαναν οι προηγούμενες σε πλήρη ταύτιση με την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, όπως η αξιολόγηση, η επαγγελματική εκπαίδευση, η ΕΒΕ, η τράπεζα θεμάτων κλπ. Θα επιταχύνει τις αλλαγές για την αυτονομία της σχολικής μονάδας με τους διευθυντές- Μanager, για το εθνικό απολυτήριο, την ελεύθερη επιλογή σχολείων, το υβριδικό σύστημα διορισμών με διαγωνισμό ΑΣΕΠ, υπονομεύοντας τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.

Για τους παραπάνω λόγους, οι Παρεμβάσεις εκτιμούν πως χρειάζεται κινηματική απάντηση και συγκρότηση ενός μετώπου παιδείας- εργασίας, ώστε να ενοποιηθούν όλα τα μέρη του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος με στόχο να μην έρθουν στη Βουλή και να μην ψηφιστούν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

 

Με βάση την παραπάνω πεποίθηση, στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις 8/1/2024 οι Παρεμβάσεις πρότειναν συγκεκριμένα απεργιακά βήματα – πέρα φυσικά από τη συμμετοχή στις 11 Γενάρη στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα ενάντια στον νέο νόμο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση περιελάμβανε: Διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων στις ΕΛΜΕ μεταξύ 9 και 12 Γενάρη, Γενική Συνέλευση των Προέδρων στις 13/1 και απεργία στις 18/1. Δυστυχώς, η πρόταση απορρίφθηκε από όλες τις άλλες πολιτικές-συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, ΠΕΚ) παρά τα μεγάλα λόγια για την ανάγκη του αγώνα.

Ως εναλλακτική πρόταση οι Παρεμβάσεις πρότειναν 24ωρη απεργία στις 25 Γενάρη, με την υποσημείωση πως σε περίπτωση κατάθεσης νωρίτερα του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ ή του αντίστοιχου για την επαγγελματική εκπαίδευση, να υπάρξει άμεση απάντηση με κήρυξη 24ωρης απεργίας και νέος γύρος συνελεύσεων μετά για απεργιακή κλιμάκωση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ξανά η πρόταση απορρίφθηκε από τις άλλες δυνάμεις…

Φυσικά, είναι γνωστό πως, έτσι και αλλιώς η ΔΑΚΕ και ΠΕΚ δεν έχουν ουσιαστικό πρόβλημα με τη λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ. Οι δε ΣΥΝΕΚ σε συνθήκες διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ παρά την φραστική εναντίωση τους στα ιδιωτικά ΑΕΙ δεν κάνουν απολύτως τίποτα για την οργάνωση κάποιου στοιχειώδους αγώνα ενάντιά τους περιμένοντας την ΑΔΕΔΥ που θα κάνει απεργία τον Απρίλη. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως, είναι η στάση της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, η οποία μίλησε για Γενικές Συνελεύσεις στις επόμενες τρεις βδομάδες του Γενάρη και απεργία στις αρχές του Φλεβάρη παραπέμποντας την όποια αγωνιστική τους απάντηση στις καλένδες αποτυπώνοντας πλήρως την κομματική τους λογική…

Αυτή την στιγμή τα πρωτοβάθμια σωματεία χρειάζεται να συντονιστούν και να πάρουν την πρωτοβουλία οργάνωσης, σε πανελλαδικό επίπεδο, του αγώνα ενάντια στην επίθεση που δέχονται το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο και απέναντι στον γραφειοκρατικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, καθώς και στις λογικές κομματικής-πολιτικής κεφαλαιοποίησης. Γι’ αυτόν τον λόγο καλείται πανελλαδική σύσκεψη σωματείων στις 16/1/2014 στις 6:30 μ.μ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search